tirsdag den 1. marts 2011

Vores Sydfynske hjemtur

P2274525Efter det helt store morgenbord, besluttede vi at køre hjem over de Sydfynske alper, hvor der er utroligt smukt. Da vi forlader hotellet, kommer en limousine kørende, men denne gang havde jeg ikke bestilt nogen. Når vi er på Fyn eller i Jylland, så kører vi som regel den vej.
Vi skal helst en smut forbi huset i Assens og se til Allans “skrappe” tante, som hun godt vidste hun blev kaldt. Hun var en elskelig lille dame, synes jeg. Ikke alle havde helt samme mening. Hun talte ikke andre efter munden, men sagde altid sin mening, også selvom den var ilde hørt. Deraf tilnavnet. Jeg kom til at holde utroligt meget af hende, fra det første øjeblik jeg mødte hende. Vi havde mange fortrolige samtaler, hende og jeg. Hverken morbror eller tante lever mere, men glemt det er de ikke.
Odense å, Sdr. BrobyKaals Mølle
Vi tog turen i omvendt rækkefølge denne gang, og besøgte kirkegården i Assens først. Det var jo søndag, og de fynske ænder er på vej til kirken….tror jeg ☺
P2274528 P2274540
Vi kørte til huset, og gik, som sædvanlig, os en tur ved stranden, og mindes da børnene var små og badede fra broen lige nedenfor huset.
IMG_4185 IMG_4184
Morbror var styrmand og selvstændig med eget skib, så selvfølgelig går turen også altid til havnen. Der var skibe længere end mine øjne rakte, selv på en tur rundt i området. Jeg talte de første 300 inden jeg opgav. Campingplads og hele Marinaen var fyldt med skibe, som bare ligger og venter på at komme i vandet.
P2274545 P2274539
Vi fortsatte turen mod Fåborg, hvor vi gjorde holdt ved Broholm Gods. Der lå der rigeligt med sne. Okay… der er måske en høj skrænt gemt under det hvide lag, men alligevel.
P2274566 P2274568
Kursen gik videre mod Svendborg, det blev mere og mere diset, og hamrende koldt og blæsende var det hele dagen. Ved Hvidkilde Gods, måtte vi igen en tur ud i kulden. Da jeg gik op til bænken, for at tage et billede ud over vandet, gik sneen mig til knæene. Heldigvis havde jeg lange støvler på.
P2274555 P2274551
Vi kørte til Svendborg, hvor vi var en tur under Svendborgsundbroen for at se den nedefra. Nø-øj, hvor var det koldt at rende rundt dernede, og inden vi rådnede helt op af kulde, skyndte vi os tilbage til bilen. Vi må komme tilbage engang, når det bliver lidt lunere i vejret.
P2274557 P2274559
Et kort ophold i Nyborg, og sidste stop før Sjælland blev Knudshoved. Og mens Allan fandt det lille hus, gik jeg en tur ud til Knudshoved, hvor jeg så denne døde fugl, en skarv. Der var længere ud til Knudshoved, end jeg havde regnet med, og Allan var ved at blive bekymret, men dog ikke nok, til at prøve at ringe til min mobil. Han sad i en varm bil og kiggede efter mig.
P2274573P2274570
Da vi mødtes igen, kørte vi om på den anden side, for at se hvordan der så ud der.
Derfra blev vi enige om at tage det sidste stykke i et stræk, men da det ville blive lidt sent inden vi kom hjem og fik startet på noget madlavning, og heller ikke rigtigt havde noget at lave noget af, da det jo lå i fryseren, tog vi et sidste stop på Masnedsund, hvor vi købte os en kyllinge-rullekebab.
P2274577rullekebab
Vi kunne jo lige så godt fortsætte den usunde livsstil resten af dagen. Selvom vi brugte meget af tiden i bilen på transport, fik vi da lidt motion. Vi nåede trods alt at gå over 8.000 skridt om søndagen, men med alt det vi fik sat til livs den weekend var det også nødvendigt at få brændt bare lidt af det af igen.

8 kommentarer:

 1. Hold da magle, sikke en tur I har været på - jeg blev næsten helt forpustet *griner* Jeg kan lige forestille mig de "gamle dage" med den skrappe tante - som regel kommer vi til at holde meget af de mennesker, der ikke taler én efter munden :0)
  Den tur skulle I gentage en "hot summer day", så I ikke skal rådne op i kulde under Svendborgsundbroen :0)) I har jo været tæt på mig kan jeg se!
  Knus og kram

  SvarSlet
 2. Dejlig tur Pia godt at få gået nogle kilometer, men i kørte hurtigt forbi Fåborg syntes jeg, der er utroligt smukt i det område, i må se at komme tilbage når vejret bliver bedre.
  I kærlige tanker, god dag.

  SvarSlet
 3. Lotte... Vi holder meget af turene i naturen. Det er dejligt at have en "skrap" tante som lidelsesfælle. Allerede som 17 årig nægtede jeg at lystre "svigerfar" :-) Han fik aldrig magten over mig eller tanten for den sags skyld.

  SvarSlet
 4. Michael... Nej vi kørte ikke hurtigt forbi Fåborg, der var vi også ude at gå, men kun omkring havneområdet. Vi har været i Fåborg mange gange. Der er nemlig utroligt smukt på hele Sydfyn, og vi kommer helt sikkert igen.
  Også god dag til dig :-)

  SvarSlet
 5. Sikke en tur, Hvidkilde er meget smukt, synes jeg, i det hele taget vejen langs vandet.

  SvarSlet
 6. Lavendel... vi er helt enige, der er smukt.

  SvarSlet
 7. Nej hvor bliver jeg misundelig. Den tur ville jeg have vaeret paa i sommers, men vi tog til Silkeborg istedet (ogsaa fint). Det ser dog MEGET koldt ud ;-)

  SvarSlet
 8. Lene... det var også M-E-G-E-T koldt :-) Der er da bestemt også kønt ved Silkeborg, især omkring søerne :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)