søndag den 27. februar 2011

Kalorierig weekend på Fyn

For ca. et år siden, da vi skulle på miniferie i Karlskrona, foreslog en bekendt os, at benytte Hotel First Ja, som de selv havde været tilfreds med. Ikke de store lovord eller andet, men bare, at det var godt. Godt, var godt nok til os, men vi blev i den grad positivt overrasket. Maden var ikke mindre end fantastisk, og der var tilmed så rigelige mængder af den. Vi håbede, at det var samme madkvalitet i Damark. Lørdag morgen drog vi vestover. Vi havde bestilt Grand weekend i Odense.IMG_4021
Vi ankom til Odense, længe før vi kunne få udleveret nøglen til vores værelse, så vi startede med et besøg i H C Andersens hus, hvor vi fik flere timer til at gå med at se alle de udstillede ting, læse om ham og hans liv, og selvfølgelig se hans fødehjem. Vi gik lidt på opdagelse i byens gader. Vi gik i Magasin, da de stadig havde åbent, men der var intet der råbte på at komme med til Lolland.
Vi havde bestilt bord kl. 18.00 hvor vi fik serveret en 3 retters menu.
Forretten: Jordskokkesuppe med friterede jordskokker
Jordskokkesuppe
Hovedretten: Kalvecuvette med svampe, bær og ovnbagt selleri, serveret med kartoffelgratin og rødvinssovs.
P2264519
Desserten: Chokoladekage med vanilieis, ananas, karamel og nødder.
P2264522
Hele menuen var rigtig lækker. Kødet var så mørt at det smeltede, og jeg var mere end mæt da desserten blev serveret. Selvfølgelig smagte jeg den, men Allan fik resterne, fordi hans øjne stadig ikke var helt mætte :-) IMG_4153
Vi forlod restaurenten, og mens jeg læste blogge :-) lavede Allan sig et par kopper kaffe, hvor han, for en gangs skyld, ikke skulle have, så meget som én eneste småkage til, fordi han var mere end mæt.
Efter en nattesøvn, stod vi op til et stort morgenbuffet, som dog var knapt så overvældende, som det i Karlskrona, men det indeholdt alligevel det meste af hvad hjertet kan begære.
P2274562
Vi tog turen hjem over de sydfynske alper. En tur vi holder rigtigt meget af, dog mest om sommeren, men hver årstid har sin charme. I dag var det bidende koldt. Hvis nogen skulle være i tvivl, så har Fyn også masser af sne de fleste af de steder vi har været denne weekend.
Vi levede af et par rugbrødsklemmer og et æble, indtil vi nåede Føtex i Svendborg, hvor vi fik os en tår kaffe med en rigtig “ulækker” lagkage.

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en skøn skøn weekend med masser af lækkert mad (bliver helt sulten af, at se billederne)og ikke mindst forkælelse. Jeg kan godt forstå husbonden IKKE kunne få så meget som en småkage ned, sammen med kaffen :0))))
  Ad for pokker - "ulækker lagkage" *griner*

  SvarSlet
 2. Lotte....det var en dejlig weekend :-) Allan spiser altid et eller andet kagelignende til sin kaffe. Kage frister mig ikke, jeg vil hellere have en ostemad :-) Allan bliver så glad når jeg spiser en kage sammen med ham, og endnu mere hvis han får det meste af min også :-)

  SvarSlet
 3. Uhm, for en god tur, siger jeg bare :-)
  I er vist ret gode til at tage på weekend rundt omkring.

  SvarSlet
 4. Ellen... ja :-)
  De 3 år Allan arbejde på Silvan var vi afskåret fra at gøre noget i weekenderne, da han altid skulle arbejde lørdag OG søndag. I bedste fald kun en af dagene. Så nu tager vi revanche :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)