fredag den 25. marts 2011

Hjemturen i søndags

Efter nattesøvnen på Sauntehus Slot, spiste vi det store morgenbord, inden vi gik en tur i den sumpede park, for at se den største og ældste Thuja i Danmark. Pudsigt, synes jeg, at det er Danmarks yngste Slot, der er indehaver af Danmarks ældste Thuja. Livstræet, som det også kaldes, måler 50 meter i omkreds og er 30 meter høj. Vi tvivlede lidt på, at det kun var et træ, når alle disse toppe stak op, så jeg kravlede ind i træet. Allan var stadig ikke overbevist, så han bagefter……. De har nok ret….. blev vi enige om. 

Thuja på Sauntehus P3204840

Vi fortsatte hjemturen langs kysten, og tog en afstikker til Fredensborg Slot, hvor vi selvfølgelig også gik en tur. I Parken var de ved at restaurere en masse skulpturer. Vi så dog nogle stykker, der ikke var inde i arbejdscontainere. På Slottet var der også gang i renoveringen.

P3204849 Fredensborg Slot

Vi kørte tilbage til Strandvejen, og kørte en tur i Dyrehaven. Der var rigtigt mange mennesker der havde fået samme idé. Vejret var også dejligt, det var rigtigt lunt, der hvor solen skinnede. Vi har aldrig før været så langt inde i dyrehaven, at vi har set dyr, men det kom vi denne gang. Vi gik ad både den ene og anden vej. Vi så mange dyr, både store og små flokke.

P3204870 IMG_4754

Da vi heller aldrig har set Eremitageslottet, var det nærliggende, at gå et tur derud også, og der var en vældig af cyklister, løbere og fodgængere med og uden barnevogne. Nogen tog en lille eftermiddagslur på et par grene.

P3204882 P3204886

Det var et dejligt gensyn med det skønne Nordsjænd, og Strandvejen. Selvom vi selvfølgelig foretrækker at se det om sommren. Nu ved vi også hvordan der ser ud når træerne ikke har blade på, og det er jo også smukt, men meget anderledes.

5 kommentarer:

 1. Skøn tur I tog på vej hjem, I har været rundt ved nogle af vores yndlingssteder.. :-)

  SvarSlet
 2. Imponerende træ, men det ser nu ud som om det er flere der er vokset sammen...Der er så dejligt at køre ad Strandvejen, selvfølgelig pænest når der er lidt grønt på træerne, og Dyrehaven er jo et dejligt sted...;-D

  SvarSlet
 3. Inge... Det var også nogle af de steder jeg bl.a. ville komme oftr, hvis vi boede tættere på :-)

  Annemarie...... Vi manglede en spade :-)Strandvejen og Dyrehaven er skønne steder.

  SvarSlet
 4. Dejlig tur I har haft!
  Jeg bliver helt pinligt berørt. Det er årevis siden jeg var i Dyrehaven sidst, selvom jeg bor meget tættere på. Af en eller anden grund bruger vi det lokale opland meget mere i disse år.

  SvarSlet
 5. Ditte... det var en dejlig tur :-)
  Det lokale opland, skal man da bestemt også benytte sig af. Ofte valfarter man til fjerne steder, for at se og opleve, mens man ikke kender det der ligger lige uden for døren.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)