søndag den 19. april 2015

Dirty Dancing i Tivoli

Vi har haft billetter liggende siden oktober måned, og har set frem til denne dag.
Dirty DancingNår nu biletterne gav mulighed for at gå en tur i Tivolis have, skulle det udnyttes. Vi fik også tid nok til det vi ville, selvom vi hev nogle timer ud til noget andet først.P1060595
Solen skinnede og varmede dejligt, selvom vinden var lidt kold. Vi nød nogle timers vandring rundt i haven i det gode vejr. Vi nød synet af bygninger, blomster, fugle, fisk og at kigge på menneskemylderet. P1060599
Vi fandt en plads i solen, hvor vi nød en pandekage med is.
Fortsatte rundt i haven og indsnusede dufte og lyde.
Vi fik helt gratis sug i  maven og undrede os over, hvad der fik folk til frivilligt at give penge for at snurre rundt med hovedet nedad højt, højt oppe, mens de skreg i vilden sky.
Påfuglenes skrig var også øredøvende, men flotte er de i al deres pragt.
P1060651aDa vi havde rendt haven rundt flere gange, var det tid at finde et sted at spise. Vi ville gerne prøve noget nyt. Ikke blot et nyt spisested, men også gerne en spændende og ny menu. Vi studerede menukort et par af de gode omtalte steder, med kendte kokke, men maden lød meget hverdagsagtig til himmelhøje priser, så vi gav det ikke en chance. Valget faldt på Kähler. 
P1060625 P1060627 P1060628
Mens vi ventede på vores forret fik vi et par små startere, bestående af stenbiderrogn på krydderurtebund, samt en røget havørred med noget urtecreme. Til disse blev der serveret ultratynde skiver rugbrød. Det var tyndere end franske kartofler, og det var knasende sprødt. Vi havde fået en plads i solen, så billederne er desværre ikke særlige skarpe.
P1060630 P1060637

Forretten var sikahjort med rygeost og små rabarber og tynde skiver radiser. Hertil blev serveret et lækkert sort brød, med en klat *brun fløde der er pisket hvidt. Uhm, hvor var det godt. Hovedretten var kalvefilet, hvidkål med bacon og glaskål serveret med morkelsauce. Da vi skulle køre, og vi vidste der ventede mere på os, drak vi postevand, undtagen til hovedretten hvor vi fik hver et glas B. Ambroise, Pinot Noir, Bourgogne, som de anbefalede til retten. Retterne ser ikke ud af så meget, men godt mætte blev vi begge.P1060654
Vi gik over og stillede os i kø til musicalen. Ganske få dage før vi skulle afsted, fik jeg læst på billetterne, og så det var V.I.P. billetter, som gav adgang til nogle goder. Bl.a. velkomstdrik og en pose med forskelligt indhold, samt drikkevarer i pausen.
Det så godt ud, med alle de pinkfarve poser på de udvalgte pladser midt for på gulvet, hvor vi skulle sidde. Da vi nærmede os salen, hvor det hele skulle foregå, så vi små plakater klistret op, sygdom blandt skuespillerne. Ikke mindre end to var syge. Mine tanker gik straks til det store apparat det er at iscenesætter sådan noget live. Man er jo nød til altid at have ekstra skuespiller at trække på, til hver af deltagerne, da man ikke kan spille hvis der mangler en deltager. Vi måtte undvære både Kirsten Norholt og Robert Hansen. Sidstnævnte er mere alvorligt, og han kommer ikke tilbage.
P1060687
Vi tog den nærmeste omvej ud af Tivoli og satte kursen mod Lolland. Jeg synes snart det mere er reglen end undtagelsen, at det er mig, der må sidde bag rattet, når vi skal hjem fra de længere ture og ikke mindst, når vi når hen på de små timer. 
Du kan læse mere om Dirty Dancing her.

Opdatering affødt af kommentarerne: Stykket levede op til vores forventninger. Vi fik den underholdning vi havde forventet, og synes det var en god musical fyldt med masser af dejlig musik og dans og en overraskende slutning. Ikke handlingsmæssigt, men scenemæssigt for os som publikum.

* Brun fløde = valle der er pisket igen og igen til en kridhvid smørsmagende, ostelignende masse. Det var den forklaring vi fik, da vi spurgte.

20 kommentarer:

 1. Du skrev ikke, hvad du syntes om Dirty Dancing? Jeg ville gerne se den som teaterstykke, men vi rider ikke lige, samme dag vi sadler.
  Tivoli må have været usædvanlig dejlig i solskinnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi elsker jo dans og musik, og har set Dirty Dancing mange gange i tv, så alt det var der ikke noget at klage over. Vi syntes den var god. Der var måske et par små replikker, der var lidt for pjattet til min smag, men det skal ikke overskygge den alt i alt gode forestilling med rigtig god musik og sang. Forestillingen gav anledning til både noget at grine af og fælde en lille tåre over. Det er egentlig utroligt, at man kan blive ved med det den ene gang efter den anden :-)
   Tivoli var et dejligt sted at tilbringe en eftermiddag i.

   Slet
 2. Vi har billetter til Dirty Dancing på fredag, jeg glæder mig til at komme ind og se den, og samtidig komme en tur rundt i det forårssmukke Tivoli. Kähler lyder som et spændende spisested, jeg tror vi skal spise hos Brdr. Price.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forpligter at skrive det, så nu glæder jeg mig til at høre om jeres oplevelser af det samme.
   Kähler er godt, men til de priser har man også nogle forventninger, og de blev indfriet til fulde. Jeg ved faktisk ikke hvem der er kok lige p.t. men Thorsten Schmidt har i hvert fald været der, og det er hans koncept det bygger på. Vi kiggede også hos Price, men den anbefalede menu havde vi faktisk lige selv sat tænderne i herhjemme. Selvom jeg ikke et øjeblik er i tvivl om at deres ville smage helt anderledes.

   Slet
 3. Brun fløde??? Middagen lyder spændende og lækker, men jeg savnede også lige en mening om Dirty Dancing ☺
  Tivoli er altid dejlig at gå rundt i - men det er da et skråplan I er på vej ind i, hvis du skal til at være chauffør i tid eog utide ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det der blev sagt, da Allan spurgte. Det brune valle fra fløden, som er pisket igen og igen til det bliver en kridhvid ostelignende smørmasse. Jeg ved ikke hvor det brune stammer fra, for den valle jeg har set, da jeg lavede tykmælk for 100 år siden, og det smør jeg laver i dag, der er vallen mere grønlig. Vi var altså ikke så kvikke til at spørge mere ind til det den aften.

   Det var en fin forestilling, hvor vi fik den underholdning vi forventede. Hverken mere eller minde. Se evt. kommentaren til Conny.
   Ja, jeg synes vi er på vej tilbage til ungdomsårene, hvor Allan altid kørte ud og jeg altid hjem. Indtil videre deler vi dog hjemturen. Han tager første del og jeg overtager den sidste halvdel.

   Slet
 4. Det lyder da som et godt besøg, og det er altid spændende at smage noget, man ikke lige selv disker op med. Hjort, uhm!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er vild med al slags mad, og er ikke bange for at prøve noget alternativt og ikke nødvendigvis behøver at vide hvad jeg skal spise. Allan holder sig til det lidt mere sikre. Han vil gerne vide hvad han skal putte i munden og smager meget forsigtigt på nye ting, hvis ikke det lyder så farligt, at han helt springer over. Vi har fået hjort før, men ikke på denne måde. Hjortekød smager godt.

   Slet
 5. Tivoli er så dejlig at slentre rundt i, især en lun solskinsdag.
  Interessant menu... men en klat brun fløde, der er pisket hvidt????
  VIP! Det var da lige prikken over i'et. Vi er gået forbi Piccadilly Theatre i London... Men har ikke set stykket. Hvad synes du/I om det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok ikke den rigtige måde jeg har udtrykt mig på ;-) Det ser helt forkert ud nu jeg læser det. Da Allan spurgte hvad det var, blev der sagt brun fløde (forklaret som valle) der var pisket igen og igen. Se evt. kommentaren til Ellen.

   Det var det, og der flere gode ting i tasken. Desværre gik vi glip af den gratis champagne fordi vi skulle køre. Vi måtte hellere holde os til de alkoholfrie drikkevarer.
   Sådan på ganske beskeden lollandsk (eller jysk) så synes vi det var et godt stykke. Se evt. kommentarer til Conny og Ellen. Jeg laver lige en lille opdatering under dagens indlæg.

   Slet
 6. Jeg skrev en kommentar til dig i formiddag på min Iphone, men kan se, den slet ikke er her - øv.
  Nå men det jeg skrev var, at det var jo lige før, at vi kunne have hilst på hinanden, for jeg var ovre og se Dirty Dancing i lørdags :)
  Nu har jeg skrevet et blogindlæg om det, så der kan du se, at vi synes, det var alletiders og vi havde valgt Brdr. Price, en ret almindelig menu, men utrolig velsmagende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der ligger ingen andre kommentarer fra dig i noget filter, så den må være forsvundet ud i det blå.
   Det kunne vi da :-) Faktisk tænkte jeg på dig da jeg stod i køen. Jeg kunne jo huske du skrev, at I også skulle afsted i april. Vi har sikkert rendt rundt derinde samtidig. Jeg smutter en tur til Jylland om lidt :-) Jeg er ikke i tvivl om at de laver god mad de brødre :-)

   Slet
 7. Det må være svært at få sådan et stykke til at fungere med indtil flere dubleanter. Var det at mærke? Iøvrigt lidt en uhyggelig historie med Robert H. Han var vistheldig, at der var en læge til stede. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad et opkald til lægevagten kunne have resulteret i. Hvad var der i de pink poser? Jeg er lidt nysgerrig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle medvirkende i forestillingen har en såkaldt understudy, som deltager i alle prøver, så de kan træde til i nødstilfælde, så nej der var absolut intet at mærke. Han klarede opgaven til ug. Den historie kunne meget let være endt meget anderledes.
   Du skal få din nysgerrighed styret, selvom det næsten kræver et helt indlæg :-)
   Der var det store flotte program, som ellers koster 75,- kr. i salg
   ½ liter vand eller Ice The og en stor pose vingummi eller andet slik - begge dele lidt forskelligt fra pose til pose.
   En CD med de de bedste numre fra musicalen.
   DVD med alt om hår, hårpleje & styling - trin for trin. Spilletid 1 time og 40 min. :-) med Dennis Knudsen og en lipgloss med lys i fra samme herre.
   Gavekort til 7 dages *Dans dig i form' hos Fitness.dk. (Vi har to vi forærer væk, da vi har ca. 1½ times kørsel til det nærmeste af slagsen, og vi skal også hjem igen - Er nogen interesseret, sender jeg gerne.
   Gavekort på 200,- kr. til janekoenig.... (Vi forærer gerne 2 væk)
   Pinkfarvet svedbånd, med logo Dirty Dancing

   Jeg tror jeg må lave en giveaway :-) Vi har jo dobbelt op af det hele og noget får vi aldrig brugt.

   Slet
  2. Hold da op! Det var virkelig ikke så lidt. Ja, god ide lave en give away :-)

   Slet
  3. Vi blev også overrasket i mere end en forstand. Vi anede jo ikke vi skulle have gaver :-)

   Slet
 8. Det var en dejlig dag - smukke billeder fra "den gamle have".
  Godt at du kan klare hjemkørselen.
  Dirty Dancing er en evig historie om den søde (overklasse)pige, som vågner op til kærlighed og ansvar. Det er en smuk historie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en skøn dag :-)
   Det er nu meger rart at vi begge kan køre, så kommer vi hurtigere hjem.
   Nogle historier bliver man aldrig træt af at høre og se igen og igen, og dette er en af dem.

   Slet
 9. Det ser ud til at have været en god dag. Med lækker mad, godt vejr og en forestilling i nød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har ikke rigtigt noget at klage over.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)