torsdag den 10. marts 2011

Et boom af indbrud

Det er ikke fordi vi har huset fyldt med værdifulde kunstværker eller antikviteter, men vi er glade for de ting vi har, og ønsker bestemt, slet ikke ubudne tag-selv-gæster. Vi har prøvet at få stjålet bilen og ting derfra et par gange, og det er irriterende nok. Derfor opsatte vi for mange år siden en tyverialarm i huset med udendørs sirene. Når den går i gang kan hele nabolaget høre den, og de er informeret, når vi ikke er hjemme. Allerede sidste år begyndte vores tyverialarm at svigte, så vi ikke altid kunne slå den til, og ej heller fra, uden brug af nøglen til at komme ind til hovedafbryderen. Alarmen virkede kun når den selv ville.
Naboerne, genboerne, og snart hele gaden har haft indbrud det sidste års tid, samt rigtigt mange husstande i hele “byen.” Tyvene går ind, selvom folk er hjemme og inde i huset. Vi har det sidste års tid øvet os gevaldigt i at låse døren efter os, også selvom vi er hjemme. Det har vi aldrig gjort før og jeg synes det er en meget kedelig udvikling. P3074718
Vi har talt meget om, hvad vi skulle gøre. For vi føler os egentlig ikke utrygge, når bare vi er hjemme, men når vi er ude af huset, hele dagen eller på ferie, vil vi gerne have noget effektivt. Og det er, synes vi, en ret bekostelig affære, at få sikret huset og dets ejendele, men i sidste uge valgte vi, at få installeret en ordentligt tyverialarm, og vi er ikke de eneste på gaden, der har taget denne beslutning.
Vi har fået sat flere sensorer op i huset. Vindue-og dørmagneter er monteret Vi kan styre selve tyverialarmen via vores lille fjernbetjening. Alarmcentralen fortæller os, hvis vi har glemt at lukke en dør, og den fortæller også hvad der evt. er sket, siden sidste tilkobling, og hvor tingene er sket. Vi får en sms og en opringning, inden det evt. fortsætter til alarmcentralen. Vi har fået en rigtig sladrehank af en tyverialarm.
IMG_4409 P3074723
Det var lidt underligt, at gå i seng med en tilsat alarm den første aften. I stedet for at føle afslapning, lå jeg meget anspændt, og en del søvnløs. I dag er det en uge siden vi fik alarmen installeret, og det fungerer helt efter hensigten. Efter et par nætter med “overvågning” føles alt som det plejer at være.
I boligselskabets lejligheder, går en dame rundt og ringer på dørklokker og fortæller at hun er fra kommunen. De ældre borgere lukker selvfølgelig personen ind, og så mangler der pludselig ting og sager. En ældre vaks borger, som ikke havde noget med kommunen at gøre, ringede og forhørte sig om, hvad det var der foregik. Derved kom der fokus på problemet og informeret om det.
Svanedammen 8. februar 2011 Svanedammen 8. marts 2011
Afslutningsvis et par billeder fra Svanedammen i Nykøbing, fra oversvømmelsen i februar, til mere normale tilstande i marts. Nu kan man komme tørskoet til bænken.

11 kommentarer:

 1. ja, det er en rigtig kedelig udvikling, men man er jo nødt til at forholde sig til den, og det har I så gjort nu.
  Tricktyveri bliver også mere og mere udbredt, og det er vist desværre hovedsageligt ældre mennesker, der bliver ramt, netop fordi løgnen med at komme fra kommunen går rent ind hos dem.
  I vores rækkehusbebyggelse har der mig bekendt ikke været indbrud i de 23 år, vi har boet her - nok fordi de skal løbe så pokkers langt med tingene, da de ikke kan få bilen ind til husene :-)

  SvarSlet
 2. Der er ikke noget der mere frustrerende end at få sine ting gennemrodet af fremmede mennesker Pia, jeg forstå godt at i gør hvad i kan for at undgå den situation.
  I kærlige tanker, god dag.

  SvarSlet
 3. Ellen... ja, vi har jo hørt det masser af gange, men det har altid været uden for vores område og i Kbh og andre storbyer, men nu er de desværre alle steder og de er barske. De nøjes ikke med at stjæle.
  Du har sikkert ret i din formodning hos jer. Her kan de jo køre flyttebilen lige til døren alle steder.

  SvarSlet
 4. Michael.. Nemlig, så vi prøver at forebygge.
  God aften til dig :-)

  SvarSlet
 5. Det er ikke særlig rart at konstatere, at der har være uønskede gæster i ens hus, forstår godt jeres beslutning.

  SvarSlet
 6. Kan godt forstå at I sikrer jeres hjem, det er ikke med ubudne gæster, pokkers også at det skal være sådan...;-D

  SvarSlet
 7. Lone... Det er nemlig ikke rart at have ubudne gæster.

  Annemarie.... ja verden har forandret sig, og vi må prøve at følge med :-)

  SvarSlet
 8. Det burde vi nok også få installeret. Vi var de "heldige" der kom hjem fra ferie sidste år til "åbent hus".
  Håber det giver jer ro, når I ikke er hjemme.

  SvarSlet
 9. Septemberliv.... Ja, det burde I måske :-) Hvor må det være grimt at opleve. Vi har heldigvis også gode naboer der tager over og holder øje, ligesom vi gør for dem.

  SvarSlet
 10. Selv om vi have indbrud 6 dag før jul, har vi stadig ikke fået udskiftet fordøren og det vindue i soveværelset, som blev ødelagt. Men nu lysner det - i næste uge får vi udbedret skaderne. Det har været en langvarig og træls omgang med forsikring osv. og jeg tænker også at vi skal have fundet en løsning - måske med en alarm. Én af vores genboer har haft den slags indbrud flere gange hvor tyvene går ind i huset mens de sover, og DET skræmmer mig helt vildt. Det er svært nok at komme igennem sådan en oplevelse, men psykisk vil det være meget slemt at stå ansigt til ansigt midt om natten med et par indbrudstyve.

  SvarSlet
 11. Nina... jeg vil også meget nødig udsættes for det I er blevet. Der har ingen været indbrud på vore vej. Jeg er enig med dig. En ting er at komme hjem til et indbrud, et andet er det der kan ske hvis man står ansigt til ansigt med dem.
  Måske skulle I overveje en ekstra gang med sådan en alarm. Godt det er ved at lysne for jer, trods alt.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)