torsdag den 31. marts 2011

Et gammelt dødsbo - 1

Mads blev husejer i en ung alder. Han ville gerne have et hus, men midlerne var begrænsede, når han også gerne ville leve som andre unge. Vi mente, vi som team, var klædt godt på, til at lave det hele selv, så efter at vi, Huset år 2000i flere måneder, havde kørt rundt og set på huse, købte Mads et dødsbo, som vi meget gerne ville hjælpe ham med at sætte i stand. Der var rigtigt meget at gå i gang med, det vidste vi, men både Mads og vi syntes det var et spændende projekt.  Hovedhuset er bygget sidst i 1800 tallet. I 60´erne blev der bygget en stue. Vinduet til venstre i billedet, samt kvisten, og der blev lavet en større tilbygning ud mod haven.
Huset var ved overtagelsen isoleret, fra gulv til kip, med møbler, gammmelt tøj og klude. En stor del af loftet og gangen nedenunder, var så pakket, at vi ikke havde mulighed for at komme derind, så det var bare at starte fra en ende af. Der var henkogte rødbeder og asier, saft og syltetøj i massevis, på loftet. Det skulle have været spist for meget mere end 15 år siden. Huset har været skotøj- og træskoforretning. Senere blev der brødudsalg. Der var gamle træskobunde, snørrebånd, brødposer osv. Arvingerne, som boede i Kbh. og på Fyn, fortalte endda, at de havde kørt 6 læs på containerenpladsen.
værelse stue
køkken Haven
Gulvbrædderne var rådne og vi røg lige igennem i det ene rum, da først vi fik flyttet møblerne. Haven var totalt tilgroet. Vi startede med at køre på genbrugspladsen, men efter en del læs på en kæmpe trailer, kunne vi se, at det var håbløst, så der blev fældet nogle buske og træer i haven, og lavet bål.  Der blev grovsorteret og brændt af hele påsken og de efterfølgende weekender.
Køkken efter oprydning  Stue efter oprydning
Mads boede stadig hjemme, men de unge brugte huset som samlingspunkt og hygge, selvom det var så utæt, at man kunne stå inde i stuen og kigge ud af revnerne mellem vinduerne og væggen. Mads havde nogle ønsker, vi havde nogle foreslag. Nogle faldt i god jord, og andre blev fejet af bordet. Huset skulle have en ekstra indgang, og et par nye vinduer og det største projekt var et badeværelse, fordi der kun var et toilet, hvor han skulle bakke ind. Resten af husets istandsættelse måtte komme hen ad vejen, efterhånden som Mads fik midlerne.
nye vinduer 1 001Vægge er revet ned 001
Der er sket meget siden 31. marts år 2000, hvor Mads fik overdraget nøglen til huset, men der er stadig meget at arbejde med.
Mads flyttede først ind i sit hus den 5. marts året efter, og drømmene lever stadig hos den unge mand. 

7 kommentarer:

 1. Det er godt gået, at han og I kaster jer ud i sådan et projekt.. Selv om det formentlig har været billigt, ser det ud til at der er nok at bruge penge på..

  SvarSlet
 2. Inge... du har helt ret. Men det var sjovt, og det syntes han heldigvis stadig det er :-) og vi får stadig lov til at hjælpe, men han klarer nu meget helt alene. Vi elsker sådanne projekter, alle tre :-)

  SvarSlet
 3. Bevar mig vel, der ser ud til at være manuelt arbejde nok at tage fat på ;-)
  Modigt af Mads (og jer). Men det må også være en stor tilfredsstillelse at se huset tage form og blive som han ønsker det. Det er godt at have hænderne skruet rigtigt på!

  SvarSlet
 4. hvor må det være dejligt at have familien i ryggen når man kaster sig ud i sådan noget!
  Skønt at I har hinanden!!
  Jeg er sikker på at huset er flot nu!

  SvarSlet
 5. Ditte... du ser helt rigtigt :-)
  Selom der selvfølgelig ikke er helt frit spil. Noget nu en gang bare ikke muligt fordi der er bygningskonstruktioner at tage hensyn til, for slet ikke at nævne tegnebogen.

  Kong mor... Da vi byggede vores eget hus, havde vi stor glæde af min fars ekspertice og arbejdskraft. Det er dejligt at kunne hjælpe hinanden.
  Der er fine rum i dag, men der er stadig noget at tage fat på. Har man et gammelt hus, er der altid noget at tage fat på.

  SvarSlet
 6. Jeg tror jeg kunne være faldet for sådan et hus for 30 år siden, og jeg tror også jeg kunne have ordnet det. Men idag bliver jeg træt ved tanken. Det er så spændende at se billederne :) Tak for rapporten :) Huset ser ret pænt ud - men det skulle ikke undre mig om sønnen får det til at se hyggeligt ud, efterhånden som han får arbejdet med det. Alle huse kan forbedres.

  SvarSlet
 7. Donald... Vi har set mange huse, vi har haft lyst til at kaste os ud i arbejdsmæssigt, mest i vore unge dage :-) Huset er hele tiden under renovering, i takt med at økonomien tillader det.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)