søndag den 6. marts 2011

Lørdagsmenu - Krondyrmørbrad

Jeg har vist nævnt det før ;-) Jeg elsker mad, også at eksperimentere med opskrifter, eller lave helt min egen, enten helt ud af det blå, ingenting, eller blande 3-4 forskellige opskrifter sammen, ved at tage lidt fra hver, og måske tilsætte lidt fra min egen frie fantasi. Ikke fordi vores menu i aftes, krævede den helt store fantasi, men det er ikke noget jeg har prøvet at servere før. Hold da op hvor var det lækkert. P3044599Nu lyder det, som om jeg roser mig selv, men hvis ikke kødet er godt, så kan selv den bedste kok ikke ændre på det.
Mellem jul og nytår, havde Lidl nogle rigtige gode tilbud på krondyrmørbrad, fra New Zealand. Vi talte først lidt frem og tilbage, om det var noget vi overhovedet skulle bruge penge på, eller vi bare ville fortryde det. Vi vovede pelsen, og kan kun ærgre os, over vi ikke købte meget mere. I aften har vi spist resterne.

Forretten: Bruchetta. Der var ikke tid til at tage billeder i går, så disse billeder er taget i dag af gårsdagems rester, hvor jeg blandede alle delene resterne i en tupperwareskål med tætsluttende låg, og satte i køleskabet. Det har holdt sig rigtigt fint, uden at blive mørkt og kedeligt, til vi skulle spise frokost i dag. Der blev til ialt 12 toast ud af denne portion. 
8 skiver toastbrød, 6 tomater, 3 små løg, 1 helt hvidløg, 3 avocado, citron, 1 gl. pesto basilikum og olivenolie, salt og peber.
Løgene klares. Tomater og avocado hakkes fint. Avocado dryppes med citron. Brødene smøres med hvidløg, pensles med olivenolie og ristes, hvorefter de smøres med pesto, og til sidst lægges de øvrige ingredienser på brødet.
P3064623Bruchetta
Efter frokosten tog vi en tur til Gedser, for at se det, der har været talt og skrevet så meget om i lokalavisen. Satser på et indlæg om det senere. Vejret var skønt, men det var koldt og blæsende, dernede på toppen af Falsters sydspids. Nogen fandt læ i solen og drak eftermiddagskaffen, selvfølgelig med en masse overtøj på. 
Sydstenen i Gedser P3064678
Gedser bliver altid afskåret fra omverdenen, når det sner, og der ligger også en del endnu. Selv vandet der skyller ind over, og under, har endnu ikke formået at smelte sneen. Bemærk billedet øverst til venstre, hvor sneen ligger på pæle, trods det at bølgerne hele tiden giver en skylle.
P3064655P3064647
P3064656   P3064673
Det blev en hel eftermiddag i masser af frisk luft. Vi var først hjemme igen kl. 17, men vi havde nem aftensmad….. resterne fra i går, som bare lige skulle varmes i ovnen. P3064709
Krondyrmørbrad, gulerødder, broccoli, saltkartofler, min nemme udgave af canariske kartofler, lavet i ovn. Det hele serveret med rødvinssovs med champignon. Vi var sørme så heldige, at der også var en rest rødvin tilbage ☺
Ferien startede med rigtig god mad og sådan blev den også afsluttet. Helt perfekt.

6 kommentarer:

 1. Uhm, det lyder usandsynligt lækkert, Pia. Det er da også sjovest selv at 'pille' lidt ved opskrifterne, synes jeg, der også er vældig glad for (god) mad.

  SvarSlet
 2. Vildt er bare vildt godt ;-)
  Pudsigt... jeg laver bruchetta på en helt anden måde, hvor de ender i ovnen for at osten oven på dem kan smelte... men vi eksperimenterer vist også begge en del med maden...
  Gedser må være meget forblæst - her har vi slet ikke noget sne tilbage. Heldigvis. Nu vil vi bare gerne se på nogle tocifrede temperaturer, tak :-)

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor ser det lækkert ud - nu skal jeg have tørret mundvand ud af tastaturet..
  Dejligt at du har haft en god ferie!
  Jeg kan slet ikke sætte mig ind i hvor meget sne der har været i Danmark i år!

  SvarSlet
 4. Det lyder utrolig lækkert - og du har ret i det med kødets kvalitet! Din opskrift på brucheta lyder god - den vil jeg gerne prøve :) God mandag :)

  SvarSlet
 5. Ditte.... det var det også :-) Jeg er helt enig med dig :-)

  Ellen.... det er det nemlig :-) Der er jo et utal af opskrifter på bruchetta. Når nu vi kun var 4 så var det til at overse med en brødrister, det skulle blive meget bedre. Det var fint og godt nok, men det slog altså ingen rekorder :-)
  Gedser er forblæst. Vi KAN godt finde en smule sne her, men det er næsten slut... heldigvis :-)

  SvarSlet
 6. Kongmorsverden....haha... som du kan sige det :-)
  Det var en dejlig ferie og vinter... nej det er nok lidt svært når man ikke er der.

  Anette... det var lækkert. Du skal være hjertelig velkommen til at afprøve opskriften :-)
  Også god mandag til dig

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)