søndag den 20. marts 2011

Slotsophold i Hornbæk

I denne weekend fik vi indløst julegaven fra Camilla. Vi tog tidligt afsted i lørdags, og kørte først en tur til Hornbæk og Gilleleje med flere, hvor vi var ude at gå en tur ved vandet, sandet og klitterne inden vi ankom til Sauntehus slotshotel, og fik udleveret nøglen til værelset. Et stort værelse med to dobbeltsenge.
Program
Helt på egen hånd, nåede vi at se det meste af slottet, indvendigt, inden vi fik serveret eftermiddagskaffe med kage. Mens vi drak kaffe i biblioteket, kom tjeneren med vinkortet, så vi kunne beslutte os for aftenens vin(e)
P3194778
Efter kaffe og kage, skulle vi til vinsmagning. Vi har prøvet det før, men vi lærer lidt hver gang. Vi smagte både rød- og hvidvine. Desuden var ham, svenske Michael, som stod for det, alle tiders, både seriøs og humoristisk. Vi fik oven i købet en lille forklaring omkring whisky - dog uden smagsprøver. Michael fortalte om slottets historie, og de tidligere ejere. Tiden løb afsted og han var ikke karrig med hverken tid, vin, eller noget som helst. Vi kunne let have fået kæp i øret, og sparet os vinen til maden. Vi valgte dog at spare på vinsmagningen og nyde vores vin til maden.  
Vi fik serveret et glas velkomstvin og en hors d´oeuvre. Billedet blev er rystet, så der er ikke noget at vise, men det smagte dejligt.
Vores menu bestod af tre fastlagte retter fra dagens menukort, hvor vi dog havde mulighed for at vælge ost i stedet for dessert.
Forretten var Lakse rielette,som også virkelig smagte af noget.MenukortLakse rielette 
Hovedretten: Stegt andebryst, med Pommes Anna.    Stegt andebryst
Anden var en smule fast, og der var lidt “tyggearbejde”, men smagen fejlede ikke noget. Slottets Pommes Anna, smagte helt anderledes end dem fra Påfuglen og dermed også dem jeg laver. Det gør dem ikke dårlige, men jeg foretrækker nu de andre. Rodfrugterne var rigtige sprøde og lækre. P.g.a. kødet, vil jeg sige, at vi har fået det der var bedre.
Tredie ret, valgte Allan og jeg forskelligt. Allan valgte hindbær tiramisu og jeg en ostetallerken. Jeg var ovenud tilfreds med min ost. Og Allan med sin tiramisu. Han syntes dog portionen skulle have været dobbelt så stor.
Hindbær tiramisu ostetallerken
Efter middagen, kunne vi tage resten af vores vin med til til spejlsalen, eller et af slottets andre stuer.  Vi valgte den hyggelige pejsestue. Allan kan fik sin uundværlige kaffe.
P3194809
P3194799
P3194813
Vi sluttede aftenen af i vinkælderen, hvor der var det helt store udvalg af gamle vine.
P3194815 P3194820
P3194818 P3194823
P3194817 P3194819
  
Vi nøjedes dog med at beundre det hele, inden vi gik til køjs i himmelsengen.

7 kommentarer:

 1. Har I besluttet jer for at besøge alle Danmarks luksuskroer? Jeg synes ikke, I bestiller meget andet end at tilbringe weekenderne det ene mere lækre sted end det andet?
  Dette her lyder ikke så tosset endda, selv om anden ikke var mør nok - de havde vist andre ting, der kunne kompensere :-)

  SvarSlet
 2. Oh lálá - det ser vildt ud! Den lakserillette kunne jeg tænke mig at forsøge med.

  SvarSlet
 3. Det lyder som en weekend i sus og dus.. herligt med sådan et luksus break.. :-)

  SvarSlet
 4. Ellen.... Det har vi nu ikke. Vi har altså kun været afsted to gange :-) men det kunne da være interessant :-) Vi melder os gerne som smagsdommere, og det må gerne indbefatte et motionsprogram, ellers går det vist helt galt :-)

  Lavendel... gør du bare det, og jeg vil gerne teste den :-)

  Inge, det var luksus i den royale klasse :-) og vi følte os helt hjemme :-)

  SvarSlet
 5. Det var da en herlig julegave Camilla gav Jer. Det er altid skønt at komme udenfor den hjemlige andedam og få en på opleveren. Der er vidunderligt i Hornbæk og Gilleleje.

  SvarSlet
 6. Sikke en fed julegave! Mums bare det var mig - selvom jeg ville kunne trille inden længe :-)

  SvarSlet
 7. Manna... det var en dejlig gave, og vi havde ikke engang ønsket os det :-) Der er dejligt, også på Nordsjælland. Vi kommer der ikke så tit, men har dog været der et par gange før.

  Kong Mor... Dejligt at blive forkælet af sine børn. Camilla (og Mads)har før overrasket os med oplevelsesgaver. Jeg har også været flittig med lidt ekstra motion de sidste par dage :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)