søndag den 13. september 2015

En lang og våd tur til Djursland og retur

Som I ved, jer der følger med her, har vi siden 1997 haft en tradition, hvor vi hvert andet år, mødes med alle efterkommere af min farmor og farfar. Da jeg nægter at køre med det dyr campingvognen og Allan ikke kunne køre bil med det nyopererede knæ, havde vi bestilt overnatning i Hornslet, som var det nærmeste ledige sted Allan faldt over.
Vi kørte hjemmefra om morgenen i et rigtigt regnvejr. Det fulgte os det meste af vejen hen over Fyn, og i byger op gennem Jylland. Klokken 14 skulle vi mødes i Ommestrup til kaffe og kage. 
P1080669
Selvom vi, som man nu engang gør, bliver flere og flere personer, er der desværre færre og færre der møder op, men vi 19 der deltog havde det som altid  hyggeligt, og der blev snakket på kryds og tværs om, hvad der var hændt i livet siden sidst, samt meget andet. Trods den lille tilslutning deltog et nyt familiemedlem igen i år. P1080698
Vi stod op til regnvejr, og de 10 af os mødtes og drak morgenkaffen sammen, inden vi forlod stedet. Da der kun er en af os der er mobile, sådan i større grad, blev det ikke til de store udflugter på hjemturen. Vi kørte dog en smut forbi Isbjerget i Århus, som Inge nævnte for en tid siden. Allan blev i bilen mens jeg rendte en tur i området. P1080699

Øhaven fik jeg også lige et vue ud over inden jeg vendte tilbage til bilen, og vi satte kursen mod Vejle. Her tog vi turen ind over landet og kom igennem det smukkeste område, hvor vi meget gerne ville gå tur, så det er skrevet bag øret til en anden gang, vi kommer på de kanter. Vi kørte i stedet helt tæt på Bølgen. En bygning vi jævnligt har set på afstand, når vi kører over Vejlefjordbroen. Igen ‘løb’ jeg turen alene. P1080706 

Vi talte om at tage et par andre afstikkere, for at se lidt mere, men da Allan alligevel ikke kunne komme så langt omkring, valgte vi at udsætte det til en anden god gang.  P1080707Vejret var heller ikke det mest indbydende. Hverken for øjne eller kameraet. Det var mørkt, vådt og diset, og det var kun mig der havde regntøj med.

22 kommentarer:

 1. Trods en dag med regn, ser det ud til at der lige var et hul i skyerne til at lege ude? Flot at I alligevel kan mødes 19 personer.
  Isbjerget og bølgen har jeg også kun set på afstand... de ser da ret spændende ud tættere på!
  Ellers ser det godt nok ud som om himlen hænger lavt over Vejle Fjord...
  Håber det går planmæssigt med rekonvalescenten... Du får da motion på fotogå/løbeturene...

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var ophold i bygerne. Det var perfekt timing til lidt udendørs aktivitet inden vi fyldte i maverne igen.
   Skyerne hang rigtigt lavt hele dagen. Det var både vådt og blææsende ved vandet, men dejligt med lidt luft og lidt bevægelse ovenpå sådan et døgn hvor vi har siddet alt for meget. Der er jo også lang transporttid fra Lolland til Århus.
   Tak, det går faktis rigtigt godt, han starter effektiv genoptræning på tirsdag med en fysioterapeut.

   Slet
 2. Jeg synes, som Hanne, at det er ret flot, at så mange stadig mødes. Når familien vokser, bliver tilknytningen jo 'udvandet' med nye familier og traditioner. Der er altid basis for mange 'springture', når der køres tur i lille, tætbebyggede Danmark, så forhåbentlig er Allan snart mobil igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kunne nu godt tænke os at flere deltog, og det gælder alle generationerne. Vi må se om det går bedre om to år, når vi skal mødes igen, men flere har ikke interesse i at mødes, og der er jo deres valg.
   Allan er snart klar til nye springture. Han har smidt den sidste krykke i dag, men der er cyklen før han må gå lange ture, har han fået besked på.

   Slet
 3. Vi havde også talt om isbjerget og Øhaverne, men droppede det hele pga. vejret. Det må blive en anden gang!
  Heldigvis blev det godt vejr lørdag eftermiddag, selv om I ikke havde på turen derover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg :-) Vi skal også forbi engang, når Allan kan gå med.
   Vejret passede fint til vores lørdag. Det er knapt så ærgerligt at tilbringe mange timer i en bil, når vejret var som det var.

   Slet
 4. Du har virkelig studeret moderne arkitektur her i weekenden :-) Hyggeligt med fætter/kusine-fest eller hvad I nu kalder det. Og så spiller I vist kongespil efter andre regler end vi; kasteren på billedet står da helt forkert placeret?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blander mig lige: Efter de officielle regler gælder det, at hvis ikke man får væltet de klodser, der er smidt ind på modstanderens banehalvdel, bliver 'baglinjen', hvorfra man må kaste, rykket frem til den forreste af dem, der ikke blev væltet. Sådan spiller I da formentlig også?

   Slet
  2. Studeret er måske at overdrive, men det var noget nyt, og det er altid spændende.
   Jo vi kalder det fætter-kusinefest, selvom det er et lidt malplaceret udtryk.
   Alle dem vi har spillet kongespillet med spiller efter de regler, som Ellen gør rede for her. Det har aldrig været til diskution mellem nye 'spillevenner'

   Slet
  3. Må man virkelig stille sig langt ind på banen? Det har vi aldrig spillet med. Hvornår må man det, og bliver det så,ikke alt for nemt??

   Slet
  4. Det må man gøre straks, hvis modstanderne ikke har nået at vælte de klodser, der er placeret inde midt på banen. Når (eller hvis) de har fået væltet dem, må man igen rykke tilbage til frontlinjen.
   Det er ikke så nemt, som det ser ud. Spillet bliver rigelig langt,men måske også fordi alle mangler øvelse i at kaste - og ramme!
   Du kan læse om reglerne her: (se 10. 'afsnit') http://www.gamesweb.dk/spilleregler/index.php?rule_id=28

   Slet
 5. Det er lidt træls når vejret arter sig som de åbenbart gjorde, men det går jo nok. Tak for turen til spændende steder i Danmark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig bare over, at jeg ikke gik glip af en masse godt vejr, når jeg nu var nødt til at opholde mig i en bil så mange timer. Havde det været solskin, havde jeg ærgret mig. Velbekomme.

   Slet
 6. Det er det samme arrangement vi omtaler. Selvom vi altid har kaldt fætter-kusinefest, har det ikke meget med fest, i ordets bogstaveligste forstand, at gøre, og der er mange andre end fætre og kusiner, men vi nyder hinandens selskab hvert andet år. Nogle af os ses oftere.
  Der er altid spændende at se nyt, og alting forandrer sig.

  SvarSlet
 7. Det er hyggeligt med disse traditioner, lidt øv der ikke er større opbakning.
  Vejret indbød vel heller ikke til disse små afstikkere. God ide at vente til næste tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt hyggeligt, synes vi, der er trofaste deltagere.
   Vejret plejer ikke at holde os inde, det var mere Allans manglende mobilitet, og vores træthed, der afgjorde valget om at komme hjem i ordentlig tid og blive klar til hverdagen igen.

   Slet
 8. Både hos dig og Ellen lyder det som en rigtig god famileweekend I har haft.
  Bølgen i Vejle har jeg stadig til gode at se lidt tættere på, jeg har indtil videre kun set den fra vejen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det skam også :-)
   I må forbi en dag, og I kan sidde og nyde udsigten til både land- og vandsiden fra kajak- eller roklubben.

   Slet
 9. Synd, at der var så dårligt vejr, da I var ved ø haverne og isbjerget. Vi nåede lige at se begge dele, inden vejret blev dårligt. Der er nogle arkitekter der har haft gang i fantasien. Godt, at I havde en god familieweekend.

  Det er så uendelig hårdt, når man må sige farvel til et husdyr. Herlig bemærkning fra Mads, det vil nok ende med en omorganisering af jeres have, hvis der skal begraves et bilvrag ☺.
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. hvis Allan havde kunne gå rundt som han plejer, havde vi kigget lidt mere på det hele, trods det dårlige vejr. Vi må forbi en anden gang. Nu er han nemlig mobil igen :-) Det er spændende at se anderledes byggeri.
   Ja, det hører jeg alle sige. Jeg har aldrig selv prøvet det. Mads er altid klar med en kvik bemærkning. Det er nemlig det, men han ville nok være tilfreds med en plads i græsplænen :-)
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. Jeg synes, det er spændende med de mange ny og meget forskellige typer boliger, der bliver bygget i disse år. Gad vide, hvordan de er at bo i.
  Her på mine gamle dage er jeg ved at blive moden til fætter/kusine-komsammen. Da jeg var helt ung, var der nogle, der forsøgte, og hvor jeg var en af dem, der valgte at blive væk, fordi jeg syntes, de andre var for unge og med for meget lyst til at få en brandert på. Men her i den anden ende af livet virker aldersforskellen knap så stor, men ingen har endnu taget initiativet igen (med mindre jeg bare er blevet blandet udenom - det kan man jo aldrig vide ...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er spændende at se noget der er anderledes. Det er ikke altid det er lige kønt og funktionelt, men disse bygninger synes jeg er fine. Hvordan de er at bo i, aner jeg ikke. Dem øverst oppe i Isbjerget, ser lidt trange og mørke ud, fra min synsvinkel, men jeg har jo kun set dem udefra.
   Gennem livet får man nye holdninger til mange ting, og aldersforskellen føles mindre og mindre blandt mange af os. Man kan selvfølgelig ikke vide, om du er holdt udenfor, men der sker let det, at den næste gang aldrig kommer. Her har vi en mere eller mindre fast turnusomgang, så vi altid ved hvem der står for det næste gang. Om 2 år er det min tur.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)