lørdag den 5. februar 2011

Mit bedste, nemme håndarbejde

Bente fra Blogkvinder 40+ har opfordret til endnu en lille leg. Jeg tager gerne udfordringen op, selvom jeg er lidt i vildrede :-)

Nemt håndarbejde! ……….det meste er jo nemt, hvis man kan. Jeg har nu været fotoalbummet igennem, og det bugner ikke ligefrem med beviser. Meget har været brugt til gaver, og mange af de værker jeg har lavet til mig selv, er for længst afleveret til loppemarkeder, efterhånden som tiderne skifter. lampeskærm

Jeg ville egentlig gerne have vist et billede af mine hjemmesyede lampeskærme, servietholdere og små kurve, som jeg har lavet rigtigt mange af i 70´erne. Det eneste bevis er dette billede, hvor skærmen står godt gemt mellem svigermors fødselsdagsgaver. Det er faktisk rigtigt nemt at sy lampeskærme. Man starter med at vikle bændler rundt om hele skærmens skelet, så man har noget at sy i. Derefter syr man stoffet på, for til sidst at pynte med blondestof og agraman. Alt foregår selvfølgelig i hånden.

Men hvis det også skal være det bedste håndarbejde, skal det vel også være noget der er for godt til at kassere, og det har jeg da stadig noget af hist og her. Derfor må mit bud blive disse broderier, som jeg har syet en hel stribe af, til alle mine nevøer, niecer, lillebror og vores egne børn. Broderiarbejdet er minimalt, da der ikke skal fyldes ud i hele billedet.

P2054119 P2054122

Disse to billeder, er egentlig Mads og Camillas, men de er ikke interesseret i dem. Så de hænger stadig her i huset. Nu kan Camilla nøjes med at se på dem, når hun overnatter på Lolland.

2 kommentarer:

 1. De syet lampeskærme og servietholdere husker jeg godt, dog har jeg aldrig syet nogle af dem.
  De små broderede billeder er rigtig søde, har aldrig set dem før. Kender kun de små ministrenge med fødselsdata.
  Mon ikke Mads ig Camilla vil have dem, når de bliver ældre

  SvarSlet
 2. Lampeskærme var vel også nærmest en landeplage. Eller i hvert fald her omkring. Der lå nemlig en lampeskærmsfabrik tæt på mit barndomshjem.
  Klokkestrengene har vi også. De ligger gemt i et skab :-) Jeg tvivler på ungerne nogensinde vil eje dem dem.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)