tirsdag den 1. februar 2011

Dagens udfordring bag tremmer

Jeg arbejder inde i byen to gange om ugen, og dette job er meget anderledes end det andet job. Jeg starter med at tænde pc´en, hente post og andet på nettet og intranettet. Der var bare ingen livstegn. Jeg løb ledninger og strømforsyninger igennem. Ingen fejl. Så smuttede jeg ud og tændte den anden pc, som har direkte adgang til kassesystemerne oppe i butikken. Heller ingen livstegn. Nu er jeg bestemt ikke nogen computergeni, men erfaringen siger mig, at jeg lige så godt kunne kaste mig ud i opgaven, først som sidst, fordi sådanne opgaver ofte sendes videre til mig, inden vi sender bud efter de dyre teknikere. Lidt lærer jeg da også af det, af og til.
P1113862P1113869
Jeg kravlede under bordet på alle fire, med måsen lige i vejret, og rodede hele molivitten igennem, ledning for ledning. Dette virvar af ledninger har TDC æren af. Da vi fik IP telefoni i sommers, fik de endda fjernet flere overflødige routere og bokse, eller hvad de ellers hedder. Der er tilkoblet 2 dankortterminaler, instore tv, to pc´er, computer til teknikken i løbeafdelingen, og så har jeg ikke styr på mere. Der var ingen løse ender, men lys manglede i routeren. Jeg tog telefonen og ville ringe, men den var også død. Det var mærkeligt. Jeg gik i gang med skrivebordsarbejdet indtil jeg kunne tale med chefen eller butiksfolkene, når de mødte ind. Personalet tjekkede dankortterminalerne, som var helt døde. TDC blev kontaktet. De fortalte at de havde tekniske problemer, så de kunne i hvert fald ikke hjælpe før en gang over middag. Der kunne vi så prøve at ringe igen og det gjorde vi. Deres teknik var i orden igen, men bestemt ikke vores. Sidst på eftermiddagen meddelte TDC, at de blev nød til at sende en tekniker ned til os i morgen, da de ikke kunne løse det på centralen. Der er deadline for at taste de nye varer, fra de sidste dages messe, på intranettet i aften kl. 20.00, så chefen har lånt en bærbar og en internetforbindelse, og jeg har taget en stak papirer med hjem, som jeg skal klare i aften. De næste par dage arbejder jeg et helt andet sted, med helt andre udfordringer. Mine arbejdspladser er aldrig kedelige. Begge steder giver de mig masser af muligheder for at holde gang i hjernecellerne og kaste mig ud i nye udfordringer, som ligger langt fra det, der står på mine ansættelseskontrakter.

4 kommentarer:

 1. Lednings og strøm tjek er altid en god ide.. :-)
  Jeg kan ikke lade være at tænke på.. at arbejdet søger der hen hvor det bliver gjort.. Du har mange spændende jern i ilden. :-)

  SvarSlet
 2. Inge.. Nemlig, de der obligatoriske, dem har jeg lært :-) Arbejdet, det er der nok noget om :-) Der er ingen fare for jeg gror fast, så længe jeg er åben for nye input :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder da også til, at du skal være lidt af en blæksprutte Pia :-)

  SvarSlet
 4. Runa.... Tja... men det er også det der gør, at arbejdet aldrig er kedeligt. Jeg synes jeg er meget heldig at have mulighed for at stikke næsen i så mange forskellige ting :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)