søndag den 24. februar 2013

DIY og inaktiv weekend

DIY Do It Yourself er et moderne ord der har sneget sig ind i det danske sprog. På godt gammeldags dansk betyder det jo bare, at gøre det selv. Det er der efter min mening ikke meget exceptionelt over. Ordet inaktiv vil mange nok mene, slet ikke hører hjemme under dette indlæg.Oldemorfirkanter  Jeg husker jo alle tidligere kommentarer, når jeg har haft en dovnedag.
Ikke desto mindre, er det det, min weekend er gået med. Det har været ren afslapning. Jeg har nemlig ikke beskæftiget mig med ret meget andet, end det jeg synes er sjovt, og absolut slet ikke har været nødvendigt at udføre på noget tidspunkt i mit liv. Det er bare noget jeg gerne vil. På den måde får jeg slappet af og ladet godt op til en ny uges strabadser. For 14 dage siden, da jeg kastede mig ud i jagten på strikkeideer og i stedet syede sutsko, faldt jeg bl.a. også over dette tynde DMC garn, som jeg har hæklet masservis af servietringe og lyseduge af. Lyseduge er for længe siden et overstået kapitel her i huset, men jeg har fået en ide til noget brugbart. Nu bliver det spændende om jeg kan løse opgaven.  Citron-gulerodsmarmelade
Nu er det godt nok ikke marmelade, vi sådan lige står og mangler, men der var jo masser af tomme glas, og forandring fryder. Man kan da godt blive lidt træt af altid kun at spise bær. Jeg har længe haft lyst til fremstille denne citron- og gulerodsmarmelade, som jeg har lavet mange gange før. De seneste år har vi bare haft alt for mange bær i haven, som jeg syntes, jeg skulle bruge før jeg købte ind til noget andet.
Alle mine bær, må da kunne bruges til andet end is, grød, smoothie, saft og marmelade, tænkte jeg. Hurra for internettet og de danske roer. Jeg fandt en opskrift hos Dansukker. Jeg havde i min vildeste fantasi, aldrig selv tænkt på at blande hindbær og løg sammen, men nu måtte det stå sin prøve.
P1090088 Æble-hindbærchutney
Æble-hindbærchutneyen blev prøvesmagt i aftes, sammen med noget fasan-rode-sammen-mad. Tre fasanskrog stod og simrede på komfuret nogle timer, hvorefter kødet blev pillet af, og blandet med lidt af hvert fra lageret. I september kom Ellen og John bl.a. med en havtornsnaps, og siden jeg fik filtreret snapsen fra bærrene, har bærrene bare stået i glasset og ventet på at blive udnyttet. Man smider jo ikke bare ud. De måtte da kunne bruges til noget. Der røg en del af dem i fasanretten. Jeg tror godt, jeg kunne have tømt glasset, uden at det havde gjort noget, men det turde jeg så ikke lige risikere.
Havtorn Løgsyltetøj
Når nu jeg var i mad- og syltehjørnet, fik jeg også lavet en portion løgsyltetøj. En meget gammel opskrift fra bedstemors køkken. Syltetøjet kan spises til alle stegretter.
P1090100 DMC garn
Hele søndagen er brugt på håndarbejde. Et par halskanter, og sammensyninger af både strikke- og hækletøj. Allan har i den grad også slappet af hele weekenden. Det er blevet til lidt snefejning nogle gange, og han har som altid haft kaffetjansen. I dag har han fået opgaven at sørge for aftensmaden, mens jeg passer mit cirkus. I øvrigt må det altså meget gerne snart holde op med at sne. Det er jo forår om få dage, iflg. kalenderen.  

20 kommentarer:

 1. Ja, inaktiv er måske så meget sagt, det tror jeg simpelthen ikke du evner at være ;-)
  Men jeg forstår hvad du mener med at lave noget man slapper af med. Jeg synes også at både syltning og strik/hækling hører til i den kategori, selvom der kommer noget brugbart ud af det. For mig hører bagning også med i den bunke...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du nok helt ret i. Jeg skal vist bindes til en sygeseng eller noget i den stil, og Gud forbyde det :-)
   Både bagning og madlavning kan være "at lave ingenting" når man gør det af lyst og ikke af pligt. Heldigvis er der mange slags tidsfordriv der både er nyttige og sjove at give sig i kast med, og at der så oven i købet, kommer noget godt og brugbart ud af det, gør det faktisk bare endnu sjovere at lave.

   Slet
 2. Inaktivt kan man vel næppe kalde det, men det er skønt med sådan en dag, hvor man kun laver lige hvad man har lyst til.
  Sjovt, at du fandt på at bruge de sprittede havtorn i aftensmaden - den ide havde jeg ikke fået :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådanne dage er guld værd.
   Jeg kan ikke lide, at der går ting til spilde, og slet ikke madspild. Ideen er hermed givet videre til fri afbenyttelse :-)

   Slet
 3. Hehe.. Din weekend lyder nu ikke speciel inaktiv i mine ører.. :-) men jeg forstår godt det du siger, det føles som afslapning, når man bare gør det man har lyst til i det tempo der lige passer her og nu.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forståelsen er også det vigtigste :-) Når der dukker sådan en weekend op, er det med at udnytte den til det bedste :-)

   Slet
 4. Det er skønt bare at lave det man har lyst til. Du er som altid mega-aktiv. Dine forskellige syltetøjer lyder meget spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt at få sådanne dage. Livet skal udforskes mens tid er og der er altid både nyt og gammelt at give sig i kast med.

   Slet
 5. tænk jeg satte mig godt tilrette ,,, nu skulle jeg endelig læse et indlæg på din blog hvor du bare har været inaktiv,,,,,,,,,:D. tænkte endelig sætter " konen" sig ned og laver bare ingenting :D
  næ nej som vanligt havde fruen fuld fart på ,,,, du er sgu herlig :D ❤❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt finde på at stå op og både strikke og læse, men jeg sad nu ned det meste af tiden mens håndarbejdet blev udført, så der var ikke så meget fart på andet end hæklenål og strikkepinde :-)

   Slet
 6. Helt inaktiv er en svært disciplin, med mindre man sover. Jeg kan bedst lide at have noget i hænderne eller at fedte med lidt kagedej eller sådan. Og så har jeg alligevel slappet af og lavet det rene ingenting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også, men nogen kan virkelig sidde flere timer og kigger efter huller i luften, som de udtrykker sig, og ikke engang tænke. DET forstår jeg ikke :-)
   Jeg er helt enig.Hvis jeg bliver spurgt om, hvad jeg laver sådan en dag, så vil svaret også være, ikke rigtigt noget.

   Slet
 7. Det har godt nok været en rigtig DIY - weekend, og alle de skønne sager, der er kommet ud af det. Fantastisk! Jeg kan ikke rigtig se, hvor det inaktive kommer ind i billedet?
  Spændende at høre om senere, om din idé til DMC garnet er lykkedes?
  God mandag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo fordi jeg altid siger, at dage som disse, er dage hvor jeg ikke har lavet noget særligt, men bare....
   Jeg skal nu til næste stadie med projektet, og må allerede lede efter nye veje end planlagt.
   Tak, og det samme til dig.

   Slet
 8. Jeg er så sådan en, der kan tænke og stirre ud i luften :-) Ofte kombinerer jeg det med at sidde ved computeren i timevis, så læser jeg lidt blogindlæg, så tænker jeg, så stirrer jeg. En dag efter mit hoved ville være en gåtur og så resten af dagen på langs i sofaen med en bog ;-) Alle dine lækkerier lyder superskønne, men hvordan får I spist alt det? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen du tænker da og løser opgaver, samtidig med du stirrer. Gåture er også balsam for sjælen, det klarer hovedet, selvom jeg heller ikke tror at du er helt tankeforladt under sådan en tur. Og når man læser er man jo også beskæftiget, og alligevel hører det i min tanketerminologi med i kategorien "at lave ingenting" med mindre det er lektier og den slags :-)
   Vi og ikke mindst jeg, er meget madglad, så det er ikke noget problem :-)

   Slet
 9. Hej Pia
  Ja så har jeg langt om længe en dag med tid til at læse bl.a. din blog.
  Sikke mange dejlige ting du laver - jeg anede ikke, der er et sukkermuseum i Danmark, men det gør jeg nu :)
  Og du har stiftet bekendtskab med alle de love, der er for ledige - den med at man ikke må have deltidsarbejde i mere end 30 uger eller hvad det nu er, synes jeg er total tåbelig, når folk i stedet bliver fuldtids ledige. Jeg følte ofte, at jeg løb panden mod en mur, når jeg selv havde fået en ide til at komme igang med noget og jeg kan læse, at du også fandt ud af, at det ikke er så lige til.
  Ferie - ja, det taler vi også om her - hvis du aldrig har været i Holland og se Keugenhof blomsterparken, som kun er åben fra marts til engang i maj, så kan det anbefales - ellers snakker vi Østrig/Italien - gemalen er mest til Østrig og jeg til Italien - men aktuelt lige nu er vist en smuttur til Tyskland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Randi :-)
   Jeg viste godt det var en jungle og et cirkus uden lige at være arbejdsløs. Både manden og sønnen har været igennem systemet, men der gælder andre love for mig, bare fordi jeg er så heldig at have en smule arbejde.
   Vi har ikke set Holland i fuldt blomsterflor, for så tidligt ligger vores ferie aldrig. Lige nu TALER vi ikke engang om ferie, der er andet der fylder. Vi har været både i Østrig og Italien og der er smukt begge steder, så I må slå plat og krone eller kombinere det :-)

   Slet
 10. Det lyder som en genopladningsdag, og det er jo en god ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også, og det er slet ikke så tosset :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)