onsdag den 23. april 2014

På udflugt i Haarlem og omegn

Hjemmefra har jeg altid lavet en liste over ting, der måske er værd at se, så ferien ikke bliver ædt op af internettet. Da vi nu havde masser af tid, kørte vi direkte til adressen i Amsterdam, for blot at se et af de mærkeligste huse i verden. Inntel Hotel Hvis ikke Holland er det land i verden der har flest arkitekttegnede bygninger, så hører det vist til i toppen af listen. Det var dog enormt med specielle og aparte bygninger, vi så på vores vej. Mens Allan vendte bilen på den meget trange plads, sprang jeg ud og tog disse 3 billeder fra nøjagtig samme plads.
P1000726 P1000728
Vi satte kursen mod Haarlem, hvor vi ville gå en tur langs kanalen og rundt i byen, mens det stadig var lyst. Vi vidste der skulle være en kæmpe kirke, og havde også set tårnet af den. HolddaOP Cathedral of Saint Bavo er en gigantisk kirke. Man mener det tog 150 år at bygge den, da den er påbegyndt i 1370 og først sluttet i 1520. Det tror da pokker. Jeg har aldrig i mit liv set sådan en kæmpe kirke. Vi gik længe for bare at komme hele vejen rundt om kirken. Her er et billede fra henholdsvis for-og bagsiden af kirken. Hvad der ikke fremgår af disse billeder, er at den er under renovation.
Saint Bavo Cathedral Cathedral of Saint Bavo
Ikke langt derfra, midt på torvet, lå en anden kæmpe kirke, og ved forespørgsel fik vi at vide, at der lå 5 af disse kirker i Haarlem. Det havde vi også selv talt, men det viste sig, at en af dem var rådhuset, så om de andre to var kirker eller noget andet vides ikke med bestemthed.
P1000745 P1000750
Videre rundt i Haarlem så vi denne bygning. Da vi nåede frem kunne vi se at alt det lyse på bygningen var et kunstværk i sig selv. På en dør stod der 'kun indgang for skuespillere'. Jeg fandt ud af at det var en teaterbygning. Her er internetadressen der stod på døren. Du må selv tygge dig igennem den hollandske version, eller få hjælp fra Google. Jeg har nemlig ikke selv fået det gjort endnu.
P1000743 P1000747
Problemet i Holland er som så mange andre steder, at det er umuligt at holde ind til siden og tage et billede. Jeg har taget mange billeder af bygninger ud gennem bilruden, mens vi har kørt. Høje bygninger med skæve ruder, sjove runde bygninger, en bygning der lignede en skihopbane og meget andet sjovt. Mange steder ville en cykel have været det foretrukne transportmiddel, men så skal man have mere tid, end de to dage vi havde.  

18 kommentarer:

 1. Tak for denne del af turen til Holland. Jeg synes det er et meget specielt hus, det øverste, men også at jeg bliver i godt humør af at se på det. Det er dog de herligste indfald arkitekten har fået undervejs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et ret utraditionelt byggeri. Det må være mærkeligt at have værelse ud over kanten, men det er selvfølgelig ikke anderledes end at have balkon eller terrasse. Den svæver jo også ude i det fri.

   Slet
 2. Vi snakkede også om, at Holland havde mange sjove huse med mærkelige ud- og til- bygninger og tage, der blev tilpasset disse. Det må være sjovere at arbejde som arkitekt dernede!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Arkitekterne må have kronede dage dernede, og håndværkerne må have mange sjove og spændende udfordringer.

   Slet
 3. Yderst specielt! Husene ligner et fantasifuldt barns udleven af sine Legofantasier :-)
  Jeg tror, vi er nødt til at vende campingvognen en tur mod Holland engang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør de nemlig :-) Der er basis for mange gode oplevelser, ikke mindst hvis man kan flytte bopæl en gang eller to.

   Slet
 4. Tak for turen Pia. Den har givet et kryds på min ønskeseddel over oplevelser. Ligesom Ellen kom jeg til at tænke på Lego.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi selv har talt om at holde ferie i Holland de sidste 3 år. I år fik vi gjort alvor af det, selvom det kun blev til 3 overnatninger. Det er faktisk også noget i den stil, bare ikke lego. Se linket oppe i indlægget.

   Slet
 5. Smukke billeder Pia, Måske turen skal gå til Holland næste ferie, vi har to hold venner som er i Holland nu på ferie, glæder mig til at se deres billeder også :-)Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er jo så meget man gerne vil, og der må prioriteres, men fristelserne kan blive så store at de må indfries. Måske vennernes historier og billeder får jer afsted :-)

   Slet
 6. De har simpelthen de skæggeste huse i Holland. Jeg er især ret vild med det grønne på det øverste billede. Det ser ud som om, man har stablet en hel masse små, søde huse oven på hinanden i tilfældig orden. Det kunne da være et skægt sted at bo, omend jeg nok ville savne en altan. Vi var ikke i Haarlem, da vi var i Holland for 4 år siden. En fejl, kan jeg nu se :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ikke bare SER sådan ud, det ER sådan, hvis jeg har forstået det rigtigt. Følg evt. det link om 'de mærkeligste huse' oppe i indlægget. Det er et hotel, så du kan da vælge at bo der, hvis turen går til Holland igen en dag.

   Slet
 7. Wauuuu... vi snakker lidt om en tur til Belgien og Holland her i sommer, dine billeder får mit ønske til at blive større.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har snakket om Holland i 3 år, inden vi fik gjort alvor af et par dage, selvom 2 dage egentlig ikke er nok.

   Slet
 8. Tak for skønne indlæg om Holland, jeg tror at jeg skal gøre alvor af en forårstur til Holland næste år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Det er jo kun en lille smuttur på motorcyklen for jer :-)

   Slet
 9. Der er virkelig meget at se i Holland. Jeg ville glæde mig meget til at se den enorme kirke. I har fået mange gode oplevelser på jeres "smut" til Holland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er rigtigt meget at se. Vi nåede jo kun en brøkdel, selvom jeg slet ikke er færdig med at fortælle :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)