torsdag den 28. februar 2013

Ude med riven

Jeg er generelt sådan indstillet, at enten må man acceptere tingenes tilstand, eller selv  prøve at gøre noget ved det. Der er ting man absolut ikke har nogen mulighed for at ændre på, og så må man bare prøve at få det bedste P1080582ud af den situation man er havnet i. En ting er hvad der ryger ud gennem munden herhjemme i det øjeblik jeg bliver konfontreret med tingene. Et andet er når det bliver ved at spøge, og jeg ikke kan slippe det, men man må vælge sine kampe med omhu. Nogen gange orker jeg ikke at kæmpe kampen. Andre gange farer jeg i blækhuset eller stiller personligt op. Når jeg først er startet, så kæmper jeg som regel til den bitre ende. 
Jeg bad om et møde med min A-kasse, for at prøve at blive klogere på en hel liste jeg havde medbragt. Jeg håbede bl.a. på, at jeg kunne melde mig som deltidsforsikret i stedet, for at undgå dette cirkus. Det kan jeg ikke. Det eneste der sker, er at jeg sparer lidt A-kassekroner og forringer mine chancer, hvis jeg ikke finder et fuldtidsjob. Systemet vil stadig forlange, at jeg søger job på min. 30 timer om ugen, i stedet for 37 timer. Ellers er det nøjagtigt de samme regler jeg er fanget af. Mail fra beskæftigelsesministeriet
Da jeg havnede i dette  cirkus, i øvrigt et rigtigt godt udtryk, jeg bruger, siger min A-kasse, sagde jeg straks til Allan, at jeg havde lyst til at skrive til beskæftigelsesministeren, hvorefter han siger, det får du ikke noget ud af. Nej, det kan godt være, men nogen må da gøre dem opmærksom på de åndsvage regler. Mailen blev sendt for et par dage siden.
P1090115 Vores bank, er også et irritationsmoment. Vi har ellers været ganske tilfredse med den og deres behandling af os, men dette var bægeret der flød over. Først lukkede de vores afdeling, og sendte os til en by vi aldrig kommer i, så bad jeg om at blive forflyttet til en anden by. Derefter opfandt de den nye gebyrpolitik, der træder i kraft senere på året. En mail om min utilfredshed blev sendt, og jeg fik bare et svar, som minder om det vi har hørt utallige gange i nyhederne. Nu har jeg haft en større research i gang. Sikke en bunke papirer jeg skulle fremsende. Der er nu aftalt møde med en potentiel bank. Apropos bank, så stiftede jeg på arbejdet i går, bekendskab med nogle helt nye ikoner, da jeg loggede på en af vores bankforbindelser. Nu styrer banken privatbudgettet helt automatisk ud fra køb og betalte regninger. Totalerne og de kulørte grafer var i toppen, med tydelige tegn og tal for de forskellige forbrug. Det hjælper fedt, når kun jeg ser det, og andre bruger pengene.

Mads´ arbejdsgiver, har på en eller anden måde, de sidste to måneder, pludselig brugt hans bikort i stedet for hans hovedkort. Jeg ved sådanne systemfejl opstår uden nogen kan erklæres skyldig. Det kan ikke rettes, påstår lønningskontoret. Da M. bad om min hjælp, fik jeg en telefonisk dialog med bogholderen. Jeg laver selv løn i samme system, så jeg ved det kan rettes, men det kunne deres system altså ikke. Heller ikke fremadrettet. Der var intet at gøre. Mads skulle bare vente på det gik i orden af sig selv. Grrrr… Jeg ved, at det ikke går i orden af sig selv, og jeg ved, at den eneste der kan rette det er arbejdsgiveren. Jeg oplyste om to instanser, hun kunne hente hjælp hos, men dem havde hun talt med uden at få hjælp. Jeg tog print fra lønsystemet og skrev en udførlig brugervejledning. Endnu en kamp måtte til. I går morges ringede den unge mand og sagde, at han endelig havde fået den løn han skulle have for dette år. Der er bare kampe der skal kæmpes.
 
I går da jeg kom hjem, stod der 4 nummerplader foran vores indgangsdør. Jeg spurgte Allan hvor de kom fra. Han havde været ude at gå en tur ved vandet, og fik øje på noget i dybet. Han gik hjem og ringede til politiet, som spurgte om det krævede en båd, for at få fat i dem. Allan siger, at et par waders nok kan gøre det. Sådan noget udstyr har vi slet ikke, siger politiet. Er det noget du har, og vil du hente dem. Allan lover at se om han kan få fisket pladerne op i løbet af dagen. Det var i dette øjeblik, at Allan, i bogstaveligste forstand, var ude med riven for at trække pladerne ind på lavt vand, så han kunne nå dem, uden at overkroppen skulle i det iskolde vand. Det var koldt nok i forvejen, sagde han. Da pladerne var i land ringde han atter til politiet, som gerne vil have oplyst alle numrene. De ville også gerne have, at han selv kom og indleverede pladerne. Det endte dog med at politiet selv hentede dem på vores adresse. Der mangler den ene halvdel til to af pladerne, så hvis I ser dem på jeres vej, så ved I nu, at de er stjålet.
Stjålne nummerplader P1090119
Desværre er dette ikke de eneste tidskrævende projekter vi har i øjeblikket, men jeg vil ikke underholde jer med flere.

19 kommentarer:

 1. Altså, jeg laver også løn, og synes ind i mellem, det er tungt og svært at danse med, men hvis jeg fik dig i røret, ville jeg da blive himmelhenrykt, hvis du gad hjælpe med at rette en fejl ... Er det fordi, du har fået ny - midtjysk - bank, at der er kommet nye ikoner? Sært sted at smide 'brugte' plader. Og dit cirkus, ja det er vist desværre et cirkus. Synes egentlig, at det er nok at gå at skubbe med, men du skriver, at I har flere. Det lyder ikke godt :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Løn er frygteligt tungt og bøvlet, og det er ikke blevet nemmere efter e-indkomstprincippet er indført. Jeg kan langt fra svare på alt, det er jo en jungle det løn, og der er rigtigt meget jeg heldigvis ikke behøver at finde ud af, men lige nøjagtigt denne procedure, har jeg selv udført flere gange. Jeg er slet ikke ked af, hvis mit næste job ikke inkluderer lønbehandling.

   Det er den meget omtalte bank, der slet ikke er ny, i dette regi. Den har bare fået ny software, og for nogle privatkunder ser den åbenbart sådan ud.
   Jeg ved ikke hvad deres hensigt har været med de plader. Men min fantasi kan da godt finde et par muligheder.
   Heldigvis er det ikke alvorlige ting vi kæmper med, men det kunne have været sjovere uden alt det bøvl. Jeg kunne jo også bare lade stå til :-)

   Slet
 2. Der er godt nok gang i den på jeres matrikel.
  Den med bankgebyrerne skal du prøve at snakke med Bodil om i weekenden - det har hun en rigtig god historie til, som jeg selv vil lade hende fortælle :-) Ingen slipper for de gebyrer, og i mange banker er de større end i Danske Bank, hvilket folk slet ikke er klar over - men tag en snak med hende, jeg tror du vil blive overrasket. Jeg har faktisk lyst til at lave et indlæg om det, men jeg skal nok lige høre historien en gang til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har hørt "gode" historier, men måske kan hun fortælle en helt ny :-) Nej, jeg er også overbevist om, at det kommer snigende hos alle de andre pengeinstitutter lidt efter lidt, men så kan vi jo flytte igen :-) Nu har jeg tilfældigvis adgang og kontakt med mange banker via mine (mit) job, og hvem der er dyrest, kommer an på så meget, altså hvilke behov man har. Jeg kender godt alle de skjulte gebyrer. Danske Bank er Danmarks dyreste bank allerede nu, hvis man skal tro Mybanker. Vi betaler dog endnu ikke et eneste gebyr i DB.
   Så må Bodil underholde hele selskabet med sin historie :-)

   Slet
 3. Jeg kan se, at der er nok at "rive" i ! Har du overhovedet tid til at gå på arbejde? Hvor irriterende med trælse sager, som vælter ind over én. Hvis det var noget, man selv havde valgt, var det straks en anden sag. Held og lykke med jeres cirkus. Jeg håber, at I får bugt med det hele! God torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville da være dejligt at have lidt ferie, men på arbejdet er jeg også ophængt med almindelig travlhed for årstiden, men også en masse udfordringer der skal løses, menferie til mig vinker forude.
   Det eneste selvforskyldte er bankskiftet og det er jo næsten overstået - tror jeg :-)
   Tak, vi fortsætter med at kæmpe os igennem opgaverne.

   Slet
 4. Hmmm, sikke da en masse bøvl hos jer i øjeblikket, håber at dine mails hjælper..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok at være naiv, hvis min mail hjælper nogen steder, men nu er jeg da kommet af med lidt galde, og det hjælper også :-)

   Slet
 5. Jeg har osse den der bank og har forbandet den langt væk på det sidste, men må dog erkende to ting. Der er ikke mange banker, der både er billigere og mere stabile i finanskrisens bølgegang og de der er vil - bortset fra en enkelt - helst ikke have mig som kunde.

  Og den bank der er tilbage har et rigtigt dårligt homebankingsystem, som jeg slet ikke kan blive gode venner med. Så jeg bliver i danske bank, der trods alt har behandlet mig godt, og jeg vil gerne give dét gebyr for en stabil bank.

  Er slet, slet ikke misundelig på din situation med a-kassen.. så lidt at jeg faktisk ikke engang er medlem af sådan en. For jeg ved at jeg ikke får noget som helst for mine penge.

  ... og så synes jeg forresten at det er et småsløvt politi I holder jer dernede...

  SvarSlet
  Svar
  1. Billigere, kommer som tidligere nævnt, an på mange ting. De væsentligste er om man har gæld eller lidt penge på kontoen. Sikkerheden skal selvfølgelig være i top, og det er jo en af årsagerne til at det er dyrere at drive bank. De har også nye lovkrav at følge. Jeg er sikker på at vi kan få en billigere bank - så længe det varer inden de følger efter.

   Jeg har også været tæt på at melde mig ud, for at få frihed til selv at vælge, men tør alligevel ikke. Det er trods alt mit eneste sikkerhedsnet for en lille indtægtskilde, selvom nettet er fyldt med store huller.

   Jeg synes også det er lidt slapt, undtagen når der skal deles bøder ud. Faktisk stod deres kollegaer få hundrede meter fra vores adresse, fandt vi ud af senere. Lidt samarbejde og koordination ville ikke være af vejen.

   Slet
 6. Ja man skal vælge sine kampe, men det er lidt træls hvis der er for mange at vælge i mellem..
  Glæder mig til vi ses om ikke så længe.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er træls. Hvis bare der var nogle sjove at vælge imellem, men det kan jo være de bliver det, hvis jeg vinder dem alle :-)
   Jeg glæder mig også, det bliver helt sikkert hyggeligt. Det er en lattermild familie :-)

   Slet
 7. Du er en fantastisk sej kvinde,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Allan siger også, at jeg ikke er nem at stikke i :-)

   Slet
 8. Sikke en masse kampe, du kæmper.

  Jeg synes, det er sejt, at du har skrevet til beskæftigelsesministeren angående dagpenge-cirkusset. Jeg forstår ikke rigtig principperne for deltidsunderstøttelse, men det lyder også som om det er indviklet. Hvor er jeg dog lykkelig for at være på vej ud af dagpengesystemet. Jeg har efterhånden fået frameldt mig alle de jobagenter og profil jeg havde lavet. Der falder en sten fra mit hjerte, hver gang jeg sletter en.

  Jeg synes det er for ringe, at politiet gerne ville have Allan til selv at komme med nummerpladerne, selvom han selv havde fisket dem op ad vandet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle af dem håber jeg, at jeg snart kan lukke.
   Jeg forstår absolut heller ikke en disse. De love giver jo ingen mening. Det kan jeg sandelig godt forstå, og det er dig vel ondt.

   Det syntes han (vi) ærligt talt også selv. Han kunne bare komme med dem en dag ved lejlighed, men der stod han altså af.

   Slet
 9. Du har da godt nok haft gang i nogle kampe de sidste dage - jeg kender jo A-kasse systemet og forstår dig så godt.
  vi har også været til møde i Andelskassen, som vi har brugt i mange år, men min mand har haft sin lønkonto i Danske Bank, og den skal bare flyttes nu - først blev vores lokale afd. flyttet, ja først engang, ca. 1 år efter endnu engang og 1 md. senere kom der så besked om, at den afd. vi var henvist til blev "penge-løs" og så kom deres nye gebyr-politik, og så var gemalens tålmodighed brugt op. vores lokale Andelskasse afd. er også blevet lukket og den er heller ikke gebyrfri, men serviceringen er betydelig bedre end den har været i Danske Bank.

  SvarSlet
  Svar
  1. På et tidspunkt tynder det forhåbentligt ud i dem :-)
   Af og til får man bare nok, af et eller andet. Vi har egentlig meget sjældent behov for at komme i banken fysisk, og vi er altid blevet behandlet og serviceret godt i vores bank, men det kræver at man også selv er vågen, og ikke hopper med på alle de ideer der luftes, men sådan er det jo alle steder. Nu må der bare ske forandring. Har vi brug for at komme i banken, skal det da være i en by vi jævnlig kommer i nærheden af.

   Slet
 10. Nu kom jeg ved et tilfælde ind på dette gamle blogindlæg, og får lyst til at fortælle, at den bank vi skiftede til, har vi stadig, og vi betaler stadig ikke et eneste gebyr.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)