fredag den 6. februar 2015

En gammel kørselsbog fra skuffens gemmer

Her i huset har vi altid været glade for det kørselsfradrag, eller kørselspenge, vi har kunne få gennem årene. Nu har SKAT atter sat satserne ned.
P1050213

Når man bor, hvor vi gør, har vi ingen mulighed for at tage offentlige transportmidler. Vi er afhængige af at have bil og kørekort. Jeg cykler gerne, men ikke de ‘daglige’ 44 km for at passe mit arbejde. I morges var det så tåget, så tåget, at jeg kun lige kunne se ned foran billygterne. Der gik nogle timer, så lettede tågen, og solen brød frem. Da jeg kørte hjem var vejene igen blevet sorte og synlige.
Billede (3)Forleden aften tømte jeg en enkelt skuffe, for at se hvad den gemte på af unødige ting og sager. Det var ikke meget, der kunne kasseres, men lidt har også ret. Jeg fandt bl.a. en kørselsbog, som var dokumentation overfor skattevæsenet.. Kørselsregnskabet stammer fra dengang vi havde en lille supplerende indtægskilde ved siden af det almindelige arbejde. Her i huset er det ikke kun mig, der gennem tiderne, har haft flere bijob i forskellige varianter. Det har Allan også. Han kastede sig over salg af LR-varer. Deodoranter, parfume, after shave, kosmetik, læbestift, neglelak osv., osv. Han solgte også slips og tørklæder. Det var ikke noget jeg ville have noget med at gøre. Alligevel troede alle selvfølgelig, at det var mit domæne, da de fleste varer var til kvinder. Det var helt og holdent Allan der styrede det. Det var ham der havde styr på dufte og farver, og han nød det, de år det stod på. Jeg tog mig kun af det regnskabsmæssige. Okay, jeg tog da med på messe i Aabenraa og til diverse møder andre steder i landet. Faktisk var de allerfleste sælgere i den branche mænd-
P1050197 P1050206
Da jeg gik i folkeskolen var der noget der hed cykelpenge. Det blev udbetalt en gang om året. Det har jeg skrevet lidt om her.
P1050199

Gåturen i dag blev ikke så lang. Det hele er en stor skøjtebane, og dermed ret anstrengende at gå på. Ungerne nyder sneen og isen. Der bliver kælket og tumlet i sneen, mens jeg bare nød solens sidste stråler og at temperaturen var steget nogle grader siden i morges, hvor den viste  minus 7° da jeg kørte.

9 kommentarer:

 1. "Kun" af det regnskabsmæssige - haha, jeg ville hade det, men der er nok en grund til, at du arbejder med det, du gør ... :-)
  Det var godt nok ikke specielt mange forretningskilometer på et helt år? Men som du siger: Lidt har også ret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder meget af regnskaber, og synes faktisk det er rigtigt sjovt. Ellers havde jo nok, som du skriver, valgt anderledes.
   Nej, det var det ikke. Det var også kun når kilometerne oversteg 16 pr. tur, at vi kunne trække noget fra, og der blev kun bestilt varer en gag pr. måned. Kunderne ringede selv bestillingerne ind, og heldigvis betyder få kilometer ikke nødvindigvis få kroner, selvom det bestemt ikke var noget vi blev rige af, men det gav dog heller ikke underskud.

   Slet
 2. Jeg forstår fint man tager med hvad kan få i skatterabat. Og også at 44 km på cykel er lidt langt når der også skal være plads til at fare rundt i Storskoven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Rabat kan alle vist bruge. Timerne der er til rådighed, skal helst fordels rigtigt. Altså så der bliver plads til så meget forskelligt som muligt.

   Slet
 3. Der er mange minder gemt i en omgang oprydning. :-)

  SvarSlet
 4. Om sommeren ville jeg ikke have noget imod at cykle hjem, men så vil cylen eller bilen altid stå det forkerte sted, så det er ikke muligt.
  Sneen lå stadig fint i morges, men her til aftens, var der både grønne og brune marker. Den sorte vej er også begyndt at komme til syne udenfor vinduet. En dag til med samme vejr, så har vi rene veje her også.
  Tak i lige måde.

  SvarSlet
 5. Som Inge også skriver, er der mange minder gemt i en omgang oprydning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun være enig.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)