onsdag den 21. maj 2014

Kos rundt i bil

Det er mors dag, søndag den 11. maj 2014, men det er ikke en dag, man ser eller mærker noget til på Kos.
Udsigt ved Kefalos P1010164
Med denne oplevelse in mente, gik vi, som vi har gjort før, direkte til en lokal biludlejer. Vi fik en helt ny bil at køre i, til billigere penge end gennem et dansk udlejningsbureau. Vi tog den direkte vej mod Kefalos, for at tage oplevelserne fra sydvest til nordøst i bagvendt rækkefølge, så at sige. Så hvis der var noget, vi ikke nåede, fordi vi ville bruge tid til fordybelse, var det ikke længere væk, end vi kunne cykle. 
P1010168 P1010170
Vi fik dog hurtigt kørt på de veje der fandtes, og set det man bør se og lidt til uden at falde ned af benovelse.
P1010171 P1010173
Herunder er det Paradise Beach som er så anderledes en strand end alle de andre fordi der er sand, og turisterne elsker det. De eneste turister der var, var os. Sikkert fordi vi er her i den allerførste uge der flyves til Kos og sæsonen først starter næste uge.
P1010174 P1010175
Ikke langt derfra opdagede jeg en lille fjerkræsfarm med høns og kalkuner. Vi nåede til Antimahia hvor der var traditionelle huse og møller.
P1010187 P1010188
De er der, men der er ikke mange af dem. Faktisk burde det ikke stå i flertal. Vi så i hvert fald kun en mølle og et hus. Til gengæld er det hele velholdt. Det synes jeg ikke man kan sige om ret meget på Kos i øjeblikket, men der arbejdes på det, har jeg læst. Vi så det dog også, men det tager la-ang tid og når man som os ikke har set hvordan det har set ud, er det svært at få øje på.
P1010190 P1010193
Det er det samme hus der er fotograferet fra alle vinkler.
P1010194 P1010195
I Mastihari hænger blæksprutterne til tørre.
P1010198 P1010200
Skiltning er der ikke meget af. Vi kørte længe på en grus og stenvej, og pludselig dukker er noget op, uden nogen form for oplysninger. Heller ikke på græsk. Jeg forhører mig i salgslugen og får at vide det er Hippokrates have. Det gider vi ikke, så vi fortsætter og møder en meget, meget smuk pyntet lille kirkegård.
P1010204 P1010209
Senere møder vi en lille flok mennesker, mest små børn, som rækker hånden ind gennem bilruden og tigger om penge. De får dog ingen og inden længe kører vi forbi en stor zigøjnerlejr. Jeg beder Allan stoppe, men ikke om han vil. Først da vi kommer et pænt stykke væk, indvilliger han. Jeg løber lidt tilbage for at få et par billeder. 
P1010214 P1010216
Der skulle være en attraktiv sø ved Tagaki, men den så nu lidt kedelig og grumset ud, men Allan fik øje på nogle ‘sjove’ fugle over på den anden side, hvortil man ikke kunne komme i bil. Den store linse blev sat på, og hjem og zoome ind, men det var ikke helt nok til at identificere, udover at det vist var nogle langbenede nogle. 
P1010221  P1010223
Vi var i Zia, en lille bjerglandsby, som skulle være så utrolig smuk, det var den såmænd også, men der var ikke til at være for turister og suveniers. Mens Allan kørte rundt og rundt for at finde et sted at parkere, rendte jeg gaden op og ned for at finde en sted vi kunne parkere, for at gå os en tur. Det viste sig at være en umulighed, så vi forsvandt igen. Vi var også en tur i den lille by Pili. Faktisk er der ikke det sted vi ikke har været. Vi har taget mange veje, for blot at konstatere at de ender blindt, når vi har bevæget os væk fra landevejene.
De varme kilder, Kos Therma Kos
Nu manglede vi kun Therma, de varme kilder. Der var meget langt ned, så vi startede nedturen med en is. Kunne man ikke gå, kunne man købe sig til en æseltransport. Da jeg spurgte efter et toilet, fik jeg at vide, at jeg kunne gå 10 meter op ad bjerget og vælge hvilken som helst busk jeg måtte ønske. 
P1010236 P1010233
Selvom det var sidst på dagen, og mange mennesker var ved at bryde op, var der stadig godt fyldt op. Jeg var bare ude at soppe, for at mærke hvor varmt vandet var, og det var rigtigt dejligt varmt. Man ville dog ikke tabe vejret ved at bade der.
P1010230 P1010234
Hvis man syntes der var langt ned, så var det intet at regne mod opturen i den varme. Da vi nåede op, så jeg ingen anden udvej end at udvælge mig en busk. Da jeg gik op ad bjergets asfalterede vej, hvor der var bomme for og ikke kunne komme biler ind, tænkte jeg, at jeg ikke var nogen bjergged. Hvordan pokker ville hun have, jeg skulle forrette min nødtørft der, lige lukt ned hvor vi lige havde gået. Den anden side så ikke meget bedre ud, men det var dog opad. I øvrigt var buskene så små, at man ikke kunne gemme sig der, men jeg var alene deroppe, og så ingen anden udvej, end at sætte mig. 
P1010211 P1010239
Vi havde alt, alt for meget brændstof på bilen. Det kunne vi ligeså godt se om vi kunne brænde lidt af, da det ellers bare var det rene tilsætning, så vi kørte tilbage og op i bjerget igen. Det hændte vi mødte noget skiltning, men det blev vi ikke klogere af. Til sidst mente vi ikke vi kunne finde mere at køre efter, så vi afleverede bilen med alt for meget brændstof på. Vi kan bedst lide, når vi skal aflevere bilen med en fyldt tank, og ikke som når man skal prøve at ramme den tomme eller halvtomme tank, vi kørte afsted med.

13 kommentarer:

 1. Det lyder som en lidt frustrerende at ville opleve Kos i bil.

  SvarSlet
  Svar
  1. i Zia var det, men ellers var det fint nok. Vi havde bare håbet at mange af de små veje havde ført os til noget nyt og spændende, som ingen havde fortalt om.

   Slet
 2. Ud i det blå med Allan og Pia :-) Tak for turen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder meget af blåt :-) Velbekomme

   Slet
 3. Tak for turen. :-)

  SvarSlet
 4. Sjovt nok så er Kos for mig bare et sted, jeg flyver til for straks at sejle videre til Kalymnos og så sejle endnu engang til mit skønne Telendos. Jeg var ikke rigtig klar over, at der var noget at se på Kos, men selvfølgelig er der det, når så mange valfarter dertil.

  Det var fint at følges med jer på jeres tur, men fornemmer jeg, at du ikke var helt tilfreds?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved Telendos er din yndlingsø :-) Jeg tror stadig de fleste valfarter til Kos for at slikke sol, men natur er der jo heldigvis alle steder.
   Jeg havde læst på 'lektien' hjemmefra og er hverken utilfreds eller skuffet. Jeg forstår bare ikke, at der ikke er nogen informationer eller turistbrochurer at finde om noget som helst, udover at du kan leje biler, scootere og cykler. Allan havde forventet det lignede de andre græske øer mere.
   Turen er slet ikke forbi... Den er jo kun lige begyndt :-)

   Slet
 5. Åh altså, mangel på både toiletter OG buske af passende størrelse, det er ikke gode betingelser ;-) Jeg fornemmer måske også, at du højst vil give 7 ud af 10 mulige på en tilfredshedsskala? Og jeg har meget mere lyst til at tage til Holland ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan købe mad, is, kaffe og alt muligt andet, men ikke købe sig til et toiletbesøg på et sted hvor der kommer tusindvis af turister.
   Du rammer vist meget godt tallet på tilfredshedsskalaen for mit vedkommende ;-) Jeg vil allerhelst et sted hen, hvor jeg ikke har været før, så er jeg sådan set ligeglad med hvor det er, men et andet sted i Holland ville også være nyt ;-)

   Slet
 6. Så er jeg endelig opdateret med hvad der er sket i din verden gennem de sidste par måneder. Og jeg havnede lige midt i en dejlig tur til Kos, fyldt med skønne billeder og beskrivelser.

  Det har også været sjovt at se dine billeder og læse dine beskrivelser fra Holland. Nogle af de steder du har vist billeder fra kender jeg, andre ikke. Jeg viste Frank billedet fra den store grønne bygning, som jeg ikke kendte og han sagde med det samme, det er fra Zaandam ☺. Han var i sidste uge i Zaandam og ville fotografere bygningen i forbifarten, men det mislykkedes ☺. Sikken et bygningsværk. Keukenhof har jeg også stadig til gode, vi var tæt på i år, men da vi hørte om lang kø, opgav vi og kiggede på tulipanmarkerne i stedet for.

  Du har ret i, at det er meget anderledes at være cyklist hernede, ikke noget med cykelhjelm overhovedet, nej. Og ja, det vil uanset hvem der er skyld i en eventuel ulykke altid være bilisten der får skylden. Jeg ser meget sjældent cyklister række hænderne ud i forbindelse med sving, men jeg gør det nu stadig, for det er vi ligesom opdragede til at gøre i Danmark. Men der er dejligt at cykle hernede, da alt er fladt og jeg synes sjældent at jeg er bange i trafikken. Af kedelige oplevelser har jeg kun haft en enkelt, hvor både en højresvingende bilist og jeg der skulle ligeud havde grønt, men Frank og jeg har kigget på stedet og det viste sig, at der kort før krydset står et skilt, hvor bilisten får besked på, at holde øje med ligeudkørende cyklister.

  Men det har været dejligt at læse om dit liv, dine første jobs, sjovt nok så startede jeg også mit arbejdsliv som hjælpepige i en Brugs, men uddeleren havde desværre ingen ledige lærepladser, så derfor stoppede jeg efter et halvt år og tog ind til militæret i stedet for, men det var en rigtig dejlig tid.

  Kære Pia, en rigtig god weekend til dig og Allan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har jo selv vist billeder af mange smukke og sjove bygninger som kubehusene længere sydpå, men du/I må da en tur til Zaandam :-) Det var også den kø vi frygtede og havde vi mødt den, havde vi også holdt os til markerne.
   Vi talte også om at det ville være skønt at cykle rundt i fred og ro og se det hele i et langsommere tempo. Vi ville også række hånden ud og se os for, som man skal i DK. Godt din grimme oplevelse ikke har skræmt dig af cyklen. Du er jo en garvet cyklist med alle de km du cykler. Jeg cykler også meget, men kan i det daglige altså ikke slå dig :-)
   Det var en dejlig tid som brugspige, men jeg havde ingen intentioner om at arbejde i butik. Jeg vidste jeg ville arbejde med regnskaber, og mit ønske er gået i opfyldelse.
   Tak kæreste Annette og god weekend til jer også dernede sydpå.

   Slet
 7. Dejlig beretning og billeder fra Kos - jeg fik sådan nogle genkald af nogle lignenede oplevelser - dit billede af fårene i vejkanten, fik mig til at tænke på æslet, der var tøjret i vejkanten på Kreta. Og din tur bag busken førte mig tilbage til bjergene omkring Gardasøen, hvor jeg altså også bare "skulle" og vi kom ikke til noget toilet i lang lang tid - så kom der en lille p-plads og jeg troede lige, jeg kunne sidde bag et hus, af en slags, der var der, men der var sat et skilt på, hvor der stod, at man ikke skulle forrette sin nødtørft der, så op af den lille skovvej - og uha, man skulle tro, det var et offentlig toilet - underligt, at man ikke finder ud af at sætte en toiletvogn ud på den lille P-plads, når det var så tydeligt, at folk manglede et toilet på den rute.
  Billedet af den lille kirkegård - førte mig igen til Kreta, men for den sags skyld også til Madeira og Sydtsykland - åh ja, det er dejligt med ferieminder og dejligt at høre om jeres ferie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan vist ikke lade være at sammenlige, for næsten uanset hvor man rejser hen, vil der nok være accessioner til noget man har set tidligere. Vi blev også henført til rejser på Kreta, Tenerife, Færøerne osv.
   At finde et toilet når man er langt fra alfarvej er umuligt. Heldigvis er det ikke noget man får bøder for som i DK, hvor man også bliver stillet i en vanskelig situation, når man bevæger sig udenfor byerne. Grækenland har store problemer med affaldssortering, og det ses tydeligt i landskabet alle vegne. Det både ser grimt ud og lugter modbydeligt, så jeg forstår ikke man ikke gør noget, især der hvor turisterne tager hen.
   Godt jeg kan vække lidt minder, så du kan tage på en mental ferie indtil den virkelige indtræffer :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)