onsdag den 5. januar 2011

Roerne og jeg er begravet

Der er ikke meget liv fra mig i denne blogverden. Det er ikke nyt, at jeg har travlt på denne tid af året, men i år er det helt ekstremt. Det er meget mørkt når jeg kører hjemmefra, og endnu mere mørkt, når jeg kommer hjem igen. I mandags kørte jeg dog hjem, så vi kunne nå at komme til dans. På den tågede hjemtur fik jeg taget disse billeder, som viser, at der er smeltet en hel del sne. Jeg kan nu, med lidt god vilje, komme videre, de fleste steder, når jeg møder modgående trafik. Måske kan I ikke se det, men det kan Allan ☺

Falster den 3. januar 2011 Efter tøvejr og rendegraver på Falster

I dag kom håndværkeren og spurgte, om jeg ikke havde set hvad klokken var….. Joh, men jeg har en del jeg skal have klaret…. Nå, men så godnat, vi ses igen i morgen. Sengetid var det dog ikke blevet endnu. Senere kom fruen til min tidligere chef, og spurgte: “ Sig mig en gang, er du flyttet ind hernede? Jeg synes altid du er her. Du sad her også i julen”. 

Det har selfølgelig ikke hjulpet mig, at jeg rejste på ferie i december, ligesom de ufrivillige fridage p.g.a. af snestorm og fygning heller ikke har gjort det. Og sidst, men ikke mindst, så er der lige nøjagtigt i år - i mandags – besluttet, med mit samtykke, at fremrykke en hel del arbejdsopgaver et kvartal, så jeg er begravet i papirer. Apropos begravelse, er billedet af den flotte sneklædte Majbølle kirke. Majbølle kirke

60 ha roer har også været begravet, under sneen længe, og nogle er det stadig. Inden de blev begravet i sne, var det umuligt at køre på markerne p.g.a. vand. Det er dog ikke min opgave at befri de roer, men jeg har fulgt medarbejdernes mareridt de sidste 3 måneder. Der er blevet kørt med sneplov foran roeoptageren nogle gange i december, når det har tøet så meget, at det var muligt at tage roerne op. Nykøbing Sukkerfabrik lukker for modtagelse af roer i nat. Nytårsaften og 1. januar, var det tøvejr, så roerne skulle op. En frisk medarbejders kæreste, der aldrig i sit liv havde siddet på en traktor, klarede ploven. De fleste roer kom op, og er i dag leveret til fabrikken. “Vi” er heldige, det er der rigtigt mange andre, der ikke er. 

6 kommentarer:

 1. Uf hvor har I meget sne endnu.. fedt at det lykkedes at få roerne op med alle hjælp.. :-)

  SvarSlet
 2. Ja vi har Inge, og de lover mere i nat og i morgen. Det var en gæv pige der sprang til :-)

  SvarSlet
 3. Det er en barsk tid for jer, og det ser voldsomt ud med al den sne. Godt, at du fik en mundfuld solskin at stå imod med, da du var på ferie sidste måned... ;-)

  SvarSlet
 4. Mia, der er også rigtigt meget sne. Vi har fået ca 10 cm til i nat, så det var svært at møve sig igennem driverne i morges. Det har sneet hele formiddagen, men så slog det over i tø og sneploven havde været der, da jeg skulle hjem :)

  Det var dejligt med et skud vitaminer fra sydens sol :-)

  SvarSlet
 5. Godt, at det hele lykkedes, selv om det har været en hård tørn. Jeg skal da godtnok love for, at I har fået sne i julen og ikke bare lidt. Det er længe siden, jeg har set så meget sne, som du viser i dine indlæg.
  Da jeg så postkortet fra Frankrig, kom jeg til at tænke på, at jeg tror jeg har et der ligner, som min far sendte til min mor, mens de var unge og ugifte. Jeg tror, jeg har sat det i en ramme, der ligger pakket ind i kælderen. Men det skal jeg have kigget efter ved lejlighed.
  En rigtig god aften til dig.

  SvarSlet
 6. Annette, det har vi nemlig. Vi har sne ligesom i mine barndomsdage, hvor det lå så højt at man kunne nå elledningerne. Forskellen er bare, at elledningerne er lagt i jorden i dag :-)

  Det kort må du få frem i lyset og kigget lidt nærmere på, det lyder da spændende.
  En dejlig aften og nat til dig :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)