søndag den 19. december 2010

Det har ikke rigtigt spillet her

Jeg har aldrig før i mit liv været så meget bagud med købet af julegaver. Selvfølgelig kunne vi lade være at rejse på ferie i december. Det var dejligt mens det stod på, men jeg har enstemmigt besluttet, at det gør vi aldrig mere. Den gamle grønne Polo

Vi render ind i det ene problem efter det andet. I fredags blev Allan udstyret med en udførlig dosmerseddel på madvarer og et par julegaver, mens jeg atter tog en laa-ang arbejdsdag for at indhente det forsømte, efter at blive sendt hjem fra arbejde og få to ufrivillige fridage, som ikke kunne bruges til noget fornuftigt udenfor egen matrikel. Et instinkt fik mig til at ringe hjem inden jeg kørte fra byen, for at høre om Allan havde fået klaret opgaverne. Svaret var nej… han nåede kun 2-3 km, så strejkede bilen den gamle grønne Polo. Den satte pludselig ud, og ville bare ikke længere, så holdt han der på landevejen og kunne ikke få gang i skidtet igen. Allan ringede til en ven, (vi hjælper hinanden gensidigt når behovet er der) Kan du komme og trække mig hjem. JA, det kan jeg i hvert fald siger H…. så Allan baksede med at skubbe bilen i garagen og kigge på den, ringe til autoforhandleren for hjælp. Lige lidt hjalp det. Allan skubbede lidt rundt med bilen igen, så aftensmad havde han heller ikke nået at få klaret. Jeg fik købt noget og ringede atter hjem og sagde tænd oven, jeg kommer med noget mad, og så må vi spise når det er færdigt.

Hovedvejen mod Vordingborg

Nissehøjen ved Næstved

Jeg havde kun denne weekend til at få købt julegaver, så jeg havde lagt billet ind om at få farbare veje, så vi kunne komme afsted, ellers ville det blive en jul uden gaver i år. Jeg fik lavet en udførlig liste med hvad vi skulle købe til hvem og i hvilke butikker. Min bøn blev heldigvis hørt. Sneen blev sendt til andre egne af landet, så i går morges kørte vi en tur til Næstved. Det gik helt efter planen.

Eftermiddag ved Næstved Hjemturen fra Næstved
Vintervejr på Falster Solnedgang på Falster
Billederne er taget ud gennem bilruden, undtagen solnedgangen på det sidste til højre.

Både i aftes og i morges pakkede jeg gaver ind, og kørte til Nykøbing da butikkerne åbnede, for at få styr på de sidste gaver, samt madvarerne til juleaften. Det har været en næsten håbløs opgave, at få de sidste julegaver i hus. Kø, kø og atter kø, for at få at vide, at det har vi desværre ikke. Jeg vendte næsen hjemad hvor solen skinnede og mosekonen bryggede. Der kunne jeg dog ikke holde ind og fotografere.

PC193656 PC193652

Jeg har tit tænkt på at tage et billede af Majbølle Mølle, så her er den – vinterklædt. Lidt længere fremme så jeg disse svaner og gæs som er gået på land.

PC193659 PC193662

Allan har rodet med bil hele dagen og har haft hjælp af Mads, men bilen kan desværre stadig ikke starte. Nu er han låst fast til matriklen, for jeg skal bruge den anden bil for at komme på arbejde. Jeg har styr på julegaverne, mangler kun en til Allan. Om den kommer i hus vil de næste par dage vise. Jeg er i gang med at skrive julekort, så vi når det nok, trods alt.

6 kommentarer:

 1. Øv... og alligevel når det jo at blive jul, hvadenten I er parate eller ej, og skulle Allan vente med sin til mellem jul og nytår, så går det jo nok endda :-)

  Men surt er det da, når man tror man har en bil, og så man alligevel ikke har det.

  Jeg forstår godt din beslutning om ikke mere ferie i december. Jeg synes jeg kom bagud bare ved at være væk fra d. 1. til d. 5. Det er bare en dårlig undskyldning, men alligevel...

  Og jeg skulle kun skrive et enkelt julekort - som altid .-)

  SvarSlet
 2. Vi har også et par gange forladt landet i december.. det er dejligt mens det står på, men det hævner sig når man kommer hjem.. :-)
  Jeg håber du når det hele, også uden alt for meget stress.. Det er flotte billeder du har fanget.. :-)

  SvarSlet
 3. Ellen, Allan vil blive så skuffet, jeg tror ikke han overlever uden gaven. Havde det bare været en anden :-)
  At være bagud er dårlig undskyldning for noget er falder på en fast dato hvert år. Jeg tror vi forstår hinanden :-)
  De senere år har jeg også gradvis skåret ned på skrivningen af julekort, men der er stadig et par håndfulde tilbage :-)

  SvarSlet
 4. Inge, ja, og vi ved det jo godt, men alligevel, og når der så kommer flere uforudsete ting og tager pladsen, går det jo helt galt.
  Jeg satser stadig på at nå det der SKAL til. Bagning og andet ER droppet.
  Tak skal du ha´ :-)

  SvarSlet
 5. Sikke da et julemas
  for her ind under jul
  at få købt julegaver
  og ditto julesul.

  SvarSlet
 6. Rimkoger, det der skulle være hygge
  er kke den rene lykke
  men sikke et held
  at jeg for det meste bestemmer selv.
  Vi skal nok få en jul
  med både gaver og sul :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)