torsdag den 27. november 2014

Mens vi venter på brudepar og middag

Ribe Domkirke er ret stor, Så stor at den ikke kan være i mit kamerae uden at tilde. Går man længere væk er der for mange bygninger der spærrer for udsynet. Men flot er den.   
P1040272 P1040267

Mens vi ventede på at bryllupsceremonien blev overstået, kiggede vi både højt og lavt omring os. P1040278
Flaget foran kirken var hejst. Det er der ikke noget mærkeligt i, men så opdager Allan, at der ingen flagsnor er, ogg undrer sig et øjeblik over hvordan de får flaget ned. Han kigger nærmere på det og siger, nåh… det er mekanisk. Det har vi aldrig set før, har I måske det? 
P1040270
Jeg fik øje på en storkerede. Den så meget tom ud, men måske er den beboet om sommeren? Der er i hvert fald storke i Ribe, så meget ved jeg.

En lidt speciel brudekaret stod klar, pyntet med  tyl, dåser og skiltet med nygifte. Endelig kunne vi høre kirkeorglets brusen og den kendte melodi. Det tog meget lang tid før døren endelig gik op og brudeparret kom til syne. De stillede op til fotografering og alt det andet der følger i kølvandet på en vielse.
P1040269 P1040279
Så snart gæsterne var ude af kirken, kantede vi os om bag dem og smuttede ind. Desværre var tårnet ikke åbent for nogen overhovedet i hele weekenden, men det var vi forberedt på. P1040290
Vi måtte nøjes med at færdes på laveste plan, men der var en hel del at kigge på. P1040316P1040318
Jeg vil hverken vise, eller nævne det hele, men jeg får øje på nogle svage malerier i murstenene. Det var ikke nemme at få øje på. Her fremstår de rimeligt tydelige, synes jeg.
Efter at have brugt en god times tid inde i kirken, var det på tide at finde ned til bilen, og tilbage til kroen, så vi kunne nå at gøre os klar til aftenens store middag.

Der var masser af fugle i luften. Vi havde set pænt store flokke over både Klosteret og Domkirken, men på vej hjem til kroen, så vi Sort Sol.
P1040335a
Horisonten var sort af fugle, vi manglede bare solen. Desværre var det en vej, hvor man ikke kunne eller måtte holde, så vi nåede langt væk før Allan fandt et sted at holde ind til siden. Fuglene fløj selvfølgelig længere og længere væk fra os, så der skulle zoomes meget. Alt for meget, så billederne var ubrugelige. Måske giver dette billede alligevel et lille indblik i det vi så. Det er ikke en busk den I ser til højre i billedet. Det er flyvende fugle.  
P1040374 P1040378

Vi fik vores middag, som var vores formål med hele turen. Næste morgen fik vi, som dagen forinden, det helt store morgenkomplet. Gik os en tur i parken og omkring det nyetablerede åløb. Sidst vi var der, var alt bare jord. Der var ikke lukket op for gennemstrømningen. Der var kun vand i, fordi himlens sluser havde åbnet sig. Nu så det helt anderledes ud. Vi lod alle de julehungrende mennesker om at jule, mens vi satte kursen mod Lolland.  

12 kommentarer:

 1. Jeg håber I syntes kirkens indre var værd at vente på, jeg synes den er så dejlig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har ikke fortrudt ventetiden, den var det værd :-)

   Slet
 2. Jeg ved ikke engang, hvad der menes med et mekanisk flag ... hvori består mekanikken?
  Sort sol er bare noget så betagende - en skam I ikke kunne komme til at se det lidt bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et elektrisk flag, som, i dette tilfælde, styres ved, at man stikker en nøgle i 'nøglehullet' i flagstangen, så flaget kører op og ned i en skinne, som man nu ønsker det.
   Sort sol har vi set før, og havde solen været med os, havde dette været næsten lige så godt.

   Slet
 3. Det er så fredfuldt at gå omkring i domkirken. Fandt I også stormflodsmærket ved prædikestolen? Jeg mener også, der er indridset højden på flere kronprinser/konger på en søjle...
  Mekanisk flag? Nyt begreb.... Synker flagstangen ned eller glider flaget op/ned i en slids i stangen??

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi så stormflodsmærket, men ikke de kongeliges højdeafmærkninger i søjlerne.
   Her er det kun flaget der glider op og ned i en slids. Det kræver i sagens natur et dybt hul, hvis flagstangen skal kunne synke i jorden.

   Slet
 4. Meget flotte billeder i og omkring domkirken

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også meget smukt at se på.

   Slet
 5. Så kom det, indlægget fra Domkirken - min yndlingskirke i Danmark overhovedet! Hvad syntes I om den nye domkirkeplads? Der har været næsten lige så meget polemik om den, som der var om de nye, moderne kalkmalerier inde i kirken. Jeg synes, pladsen præsenterer Domkirken rigtig godt. Kirken kommer virkelig til sin ret nu. Men faktisk synes jeg, at den flagstang står lidt ude på herrens mark, sådan lidt forsagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde det :-) Jeg kan sagtens forestille mig den polemik, der har været. Egentlig blev jeg lidt overrasket over den kørende trafik, der var omkring kirken. Jeg troede Måske pladsen var forbeholdt, de der skulle deltage i kirkelige handlinger. Der er jo ikke rigtig nogen afmærket kørebane, men dejligt at der også er liv. Pladsen er rigtig flot, den passer fint til både kirken og drn gamle by. Flagstangen ser lidt lille og ensom ud midt i alt det andet.

   Slet
 6. Tak for turen i Ribe domkirke - håber I kommer op i tårnet en anden god gang. Smart med et mekanisk flag og en lastbil som brudekaret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må huske at besøge tårnet næste gang vi er i nærheden. Alt er snart mekaniseret i denne verden. Den karet skiller sig lidt ud fra mængden.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)