torsdag den 2. december 2010

Sneet inde

Som man kunne læse i Folketidende og se på Tv2-Øst i går, så er der snekaos på Lolland-Falster. Jeg holder fri. Min chef ringede i morges og ville forsikre sig om, at jeg blev hjemme i dag. De havde, i 1½ time, kørt med sneplov og rendegraver på alle matrikler, og det var fuldstændigt håbløst, fordi det lukkede til lige bag ved dem, så nu var al snerydningen indstillet, og det var umuligt at komme frem. Hos os ser det tilforladeligt ud, men den store “befærdede” vej til vores hovedstad Nykøbing F. var lukket allerede i morges. Min bror ringede nemlig og advarede os om at køre ud. Han havde selv siddet fast i en time. Godt at have en svigerfar der er landmand. Svigermor kom i 4-hjulstrækkeren og trak ham fri, da han måtte opgive at grave sig fri med skovlen, selv med assistance fra en lastbilchauffør. Jeg gik en tur i omegnen lige før middag, for at se hvordan det stod til. Hvis ikke jeg var lokalkendt, så ville jeg ikke have de store bekymringer med at køre ud, for det ser ikke alarmerende ud på hovedvejen.

PC023404 PC023408

Længere nede “i byen” så jeg dette store skib, alt for tæt på grund, og med snuden i en helt forkert retning. Jeg aner ikke om det er stødt på grund eller hvorfor det lå der. Og da jeg stødte på en ven af huset, som havde travlt med at rydde sne på hele udstykningen bag ham, spurgte jeg ham, for han plejer at vide besked med alt, men han vidste heller ikke noget.

PC023413 PC023411

På hjemturen så jeg en arbejdende kloakarbejder, som vi bruger på mit arbejde. Jeg sagde: “Det er da det helt rigtige vejr, du har valgt til den arbejdsopgave.” Det var han ikke helt enig i. Han vidste ikke hvad der var galt, men vandværket havde ringet, at der måtte være et brud på ledningen, for vandet fossede ud, så det var hans opgave at finde ud af det.

PC023415PC023416

Hjemme hos os og et par af naboerne, har Allan travlt med at holde sneen væk.

PC023417 PC023419

Jeg har slået op til en gang boller, som lige nu står og hæver. Lidt sent, for Allan er ved at brygge eftermiddagskaffen, men så er der nybagte boller til i aften, mens vi kan glæde os over at sidde inde i varmen i læ for snestormen, som stadig raser derude nu.

PC023420PC023422

6 kommentarer:

 1. Ja man kan følge jeres forrygende snestorm på alle medier.. godt at du ikke kørte ud i dag Pia.. :-)

  SvarSlet
 2. Du GOde ste - I har det da slemt... godt at der findes så mange gode chefer :-)
  Er det kun på Lolland-Falster, I er så hårdt ramt lige nu? Jeg må vist lige lure lidt på DMI's hjemmeside.

  SvarSlet
 3. Inge, så er vi måske for en gangs skyld kommet med på landkortet, der skal også meget til før det sker ☺ Jeg kunne heller ikke været komme på arbejde, men jeg kunne sagtens være kørt uhjælpelig fast et eller andet sted.

  SvarSlet
 4. Ellen, den er også helt galt på det sydlige Sjælland. Vi skal helt til Næstved før man kan bevæge sig ud med forsigtighed, hvis man skal tro medierne, og det skal man vel!
  Her på øerne sidder sneplovene fast, det er kun en gravko og rendegravere der kan benyttes. Bæltekøretøjer er sat ind til hjemmeplejen og sygedomsramte, som ikke kan vente. Ingen udkørsel før ved 8-9 tiden i morgen tidlig, hørte jeg for en halv time siden.
  I Radioen har jeg hørt at England også er hård ramt ☺

  SvarSlet
 5. Mnjah - England er hårdt ramt, hvis der falder to centimeter sne :-D
  Men nu regner det igen...

  SvarSlet
 6. Regn, tja... jeg ved snart ikke hvad man skal ønske :-) Det behøver jeg heller ikke tænke på, jeg har alligevel ikke noget at skulle have sagt :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)