torsdag den 30. december 2010

Nytår……..

Godt Nytår det har vi for mange år siden fejret i gode venners lag, hvor bordet og stuen var festligt pyntet med serpentinere og alverdens andre ting og sager. Vi selv var pyntet med hatte, hagesmække og andet sjovt. Som aftenen skred frem, nåede mændene for det meste også at blive godt pyntet af diverse alkoholiske drikke, for det meste kun øl og snaps. Ingen af disse dele er jeg nogensinde blevet forfalden til. I halvfjerdserne var vi en årrække 8 personer der skiftedes til at holde Nytår. En klassekammerat, min fætter og min søster med vores kærester og senere ægteviede. Herunder er det min søster og svoger der lægger hus til. 

Nytår 1976-77 Nytår 1976-77

I firserne, da vi alle havde små børn, ændrede tingene sig, og nytåret blev fejret blandt andre gode venner med jævnaldrende børn. Herunder lægger vi hus til.

Nytår 1986-87 Nytår 1986-87

Alt dette er en saga blot. De sidste mange år, ca. 10 har Allan og jeg for det meste siddet alene, af egen fri vilje. Vi ER blevet inviteret, men har takket nej. Vi hygger os med rigtig god mad, et glas rødvin… okay..en flaske rødvin, og hvad vi nu syntes vi kunne tænke os. Vi spiller Trivial Pursuit, vi hygger os, måske med andre spil, en sjælden gang tv og eller pc´en. Et par år har mor været hos os, og sådan bliver det også i år.

Jeg vil ønsker aller jer læsere derude i blogland, et rigtigt godt nytår.

12 kommentarer:

 1. Ja - hver Nytårsaften til sin tid - også rigtig Godt Nytår til dig Pia - ses igen i 2011 :-)

  SvarSlet
 2. Ja vi har også valgt at sidde hjemme og hygge os og der er masser af fyrværkeri at kigge på...så vi hygger os bare med en stille og rolig aften...Godt nytår til dig...

  SvarSlet
 3. Ja nytårsaftener ændrer sig over tid.. og hver tid er den rigtige på det tidspunkt den rammer.. :-)
  Vi er en del af en længere nytårstradition, hvor vi er 3.. nu 4 par der på skift lægger hus til. Alle de unge er inviteret og ofte nogle af deres venner, derudeover inviterer det par der lægger hus til "sine" egne venner med.. På den måde er det aldrig helt den samme flok der mødes, og det giver god dynamik og en herlig fest. Maden er altid fondue, værtsparret fordeler opgaver og alle splitter regningen.

  I må have en rigtig god aften, og et dejligt 2011

  SvarSlet
 4. Tak Runa. Sjovt som tiden forandrer ting. Vi ses i det nye år :-)

  SvarSlet
 5. Tak Annemarie :-) Fyrværkeri plejer der bestemt ikke at mangle her i området. Vi bor jo hvor der er "højt til loftet" så vi kan se langt. Og ganske få huse herfra plejer der bestemt ikke blive sparet på noget.
  I må også have en rigtig god og hyggelig aften ☺

  SvarSlet
 6. Også tak til dig Inge. Helt rigtigt, næsen det samme skrev jeg til Annemarie på samme på samme tidspunkt du skrev til mig :-)
  Nu har byen været mørklagt to gange i aften, og pc´en må startes op forfra hver gang :-)
  I vores unge dage blev opgaverne også del ud. Vi har også prøvet at holde nytår med de unge, og det har vi også hygget os med.
  I må også have en herlig aften ☺

  SvarSlet
 7. Jeg har det bestemt også fint med en fredelig nytårsaften (bortset fra nabolagets orgie af raketter m.m.) - men i hvert fald fredelig "in house". Vi hygger os nogenlunde ligesom jer, og sådan kan jeg lide det! ;-)

  SvarSlet
 8. Mia, så kan vi jo næsten ikke ønske os mere. Det er tydeligvis den yngre årgang der skyder af hele natten. I bund og grund er der nok ikke meget der har ændret sig rundt omkring. Det er os der ændrer os.
  Apropos fyrværkeri, så er nabolaget her startet allerede i går, og der er også liv derude i skrivende stund :-)

  SvarSlet
 9. Sådan har vi det også :-) Nyder at bare at være hjemme den aften hvert år. Er ikke så meget til al det brag og bang. Vores piger er heldigvis heller ikke så balladebegejstrede, så det passer fint.
  Håber at I får en hyggelig aften :-))

  SvarSlet
 10. Velkommen Laura ☺
  Vi får det helt bestemt hyggeligt. Håber også I får en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 11. Så er det med at holde på hat og briller Pia, dejlige stemningsbilleder, vi tager på resturent i Odense midtby, de er andet år i træk og sidste år fandt vi stor fornøjelse i det så det bliver genvalg igen i år.
  Godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 12. Tak Michael.
  Den nærmeste restaurent ligger mere end 22 km fra vores adresse, så det bliver for besværligt for os at spise ude. Har ikke lyst til at spise god mad uden et glas vin :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)