lørdag den 26. januar 2013

Blondine

For et par dage siden ringede Camilla om vi var hjemme i weekenden, og om vi i så fald ville med ud at gå en tur i Vordingborg, hvor hun skulle mødes med en hundeven fra området. Allan havde en fast aftale, men jeg kun en halv. I morges ringede jeg til C. og sagde jeg godt ville med, og at jeg så bare skulle have adresen hvor det skulle foregå. Da hun udleverer den til mig, siger hun, at hendes GPS ikke kan finde mødeadressen, men hun vidste ca. hvor hun skulle hen. For en sikkerheds skyld googler jeg lige adressen Stengårdsvej, og finder ud af, at det er helt ude på Møns Klint. Det har ikke meget med Vordingborg at gøre. Allan var kørt, men han er et omvandrende landkort for hele det gamle Storstrøms Amt, så han måtte da vide hvor det lå. Det havde han godt nok ikke helt tjek på, men du skal helt sikkert køre mod Bakkebølle. Godt nok, men hvordan kommer jeg dertil? Kan du ikke huske vejen fra du skulle til julefrokost? Nej…, men glem det, jeg sætter fru Garmin på opgaven. 
P1080665 P1080666
Selvom om den nyere udgave af vejhjælpen, har været en del af vores husstand i et par år, så er det altså ikke mig der monterer og samler hende. Ikke om jeg kunne finde et hul som stikket på ledningen passede i. Selvom jeg ofte har pillet hende ned fra bilruden, og skilt hende ad, har jeg ikke lagt mærke til hvor jeg har pillet stikket ud. Ned i tasken med skidtet og afsted i bilen, der hvor Allan befandt sig for at få hjælp, så der kunne komme forbindelse. Jeg kunne selvfølgelig have ringet til ham, men han befandt sig på min rute. Hvem pokker kan vide, at stikket skal i holderen og ikke i skærmen, som på den gamle? Jeg tastede distanationen. Fru Garmin var ikke til megen hjælp, hun kendte også kun vejen på Møns Klint. Vordingborg ved jeg da hvor ligger, så meget blondine er jeg trods alt heller ikke.
P1080706 P1080707
Endnu en opringning til Allan, for at beklage min nød. Fru Garmin kan heller ikke finde vej. Så når nu jeg når til… skal jeg så til højre eller venstre. Til venstre siger han, og så følger du bare vejen helt ud til lyskurven og drejer til højre, og derfra skal du… og så…. og så….. Stop, jeg er røget af i svinget. Jeg ringer igen om lidt. Som sagt så gjort, skal jeg virkelig til venstre her, ja det er helt rigtigt, og så får jeg en bid vejledning mere. Hvor han fortæller, at jeg godt nok kommer ud på en vej med masser af mariehøns. Spændende, tænkte jeg. Måske jeg kan tage et godt billede. Først da jeg nåede derud, blev jeg klar over, hvad det var for nogle mariehøns, han talte om. Chikanerende vejbump.
P1080708  P1080712 
Jeg er på rette vej, og får en opringning fra C. at hun er kørt fast på vej ned til hytten, hvor vi skulle mødes, så hun ville blive lidt forsinket, men hun har talt med hundevennen, som ville komme forbi og give en hånd. Jeg har lige aftalt med B. at vi mødes ved et solcenter på Nyraad Hovedgade og følges ad derfra. Jamen der kører jeg i dette øjeblik. Vi aftaler at jeg bliver der, til de dukker op. Da de ankommer, er det første hundevennen siger. Jeg har opgivet forkert gadenavn til jer. Den hedder jo…. ja, det der stod oppe på skiltet.
P1080715 P1080717
Vi fik en god lang travetur på ca. 6 km, i et meget kuperet terræn. En del af ruten var en mountainbikerute. Vi så rådyr rende rundt på bakkerne. Det var hamrende  koldt, men vi havde heldigvis klædt os godt på. Det bed dog noget i kinderne. Ikke mindst ude ved vandet, men smukt det er der absolut i Vintersbølle Skov. I aften kan jeg mærke jeg har brugt mine ben, for at stemme imod på det glatte føre, men også komme op igen af de stejle sne- og isglatte skråninger. Det var vist meget godt Allan ikke kunne komme med.
Bacchus   Bello
Efter han har set billederne, er han helt klar over hvor vi har været. Vi må ud og gå turen sammen, når der kommer blade på træerne. Det vil være alle tiders tur med madkurven eller den medbragte kaffe. Det flotte terræn kan slet ikke gengives på foto.

16 kommentarer:

 1. Klart at det ikke kan findes når adressen ikke er rigtig, men I fik da en dejlig men kold tur alligevel...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvem pokker tænker på! at en der bor i området ikke har styr på gadenavnet :-) Turen var ligeså dejlig som den var kold :-)

   Slet
 2. Hehe, så fru Garmin var rent faktisk god nok! Godt du havde Allan :-)
  Og Vintersbølle ... der var jeg på ferie for 1000 år siden med mor og Merete. Bodil var ikke engang født endnu. Sjovt nok kan jeg stadig huske hvordan der så ud, der hvor vi boede, men landskabet kan jeg ikke huske. Det lyder som om det er en køretur værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var hun. Ja, til tider er han HELT uundværlig. Tænk at man kan være så blank på såre simple ting.
   Hvis det er SÅ mange år siden ;-) så vil jeg bestemt anbefale et gensyn. Der er flere steder man kan komme ned. Under Farøbroen ligger også en hytte. Da ungerne var små syntes de, det var alletiders at stå der under den kæmpe bro.

   Slet
 3. Tur med komplikationer, men godt at I nåede frem. 6 km på glatte veje og skrænter er noget af en bedrift, synes jeg.
  Dejlige billeder! God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var lidt bump på vejen i mere end en forstand :-) det hændte også jeg tænkte, om jeg gled ned undervejs. Der var intet at holde i, man måtte bare stole på at man havde godt fodfæste. En dukkert i åen ville ikke være så spændende.
   Tak og god søndag til dig.

   Slet
 4. God i fandt frem til det rette mødested :D
  Ja der er smukt derude - men ih hvor var det koldt i går. Vi var til hundetræning i lidt over 2 timer. Mine tæer var iskolde selv efter flere timer. God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik først kolde tæer, da vi stod stille mens de andre to drak en sodavand. Jeg takkede pænt nej, jeg er ikke rigtigt til sodavand, vil hellere have postevand, men da ingenting i den kulde. Jeg fik varmen så rigeligt, da jeg kom ind i bilen. Tak og god aften til dig

   Slet
 5. Fru Garmin var på glatis.. godt Allan havde styr på det.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var hun, og jeg kunne let havne samme sted uden min livline :-)

   Slet
 6. Ja min Fru Tomsen kommer også sommetider på afveje :)

  Dejlige billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sker jo, at de ikke er så meget bevendt, som vi tror. Et lankort er godt, der mangler bare alle de små veje ;-) Tak :-)

   Slet
 7. jamen jamen, stakkels Fru Garmin,,,, hun skal stå model til meget jammer ,eder og forbandelser rundt omkring i de små hjem ,,,,griner ,jeg er selv en håbløs blondine til at. finde. vej så " frk. Germina" er min bedste " veninde" her i huset ,,,,,,,
  godt i fandt pigerne,,,, ,

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk så benytter jeg hende aldrig når jeg kører selv. Det var anden gang på 7 år hun skulle vise mig vej, fordi Google Maps ikke kune finde adressen, Men det kunne hun heler ikke, så jeg slukkede. Jeg kører altid efter kort og kørselsvejledning. Allan benytter hende tit, og selvfølgelig er jeg ofte med. Det lyder nok mærkeligt, men den bedste GPS har han i mig og mit kort, det indrømmer han blankt. Der er ikke noget så godt som de gode gamle kort :-)

   Slet
 8. Heldigvis er jeg ikke nået til fru Garmin endnu, men måske kommer det. Det passer mig godt at vide hvor jeg skal hen før jeg kører hjemmefra. Det må have været en god gåtur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det også. Gåturen var god i mere end en forstand.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)