torsdag den 10. januar 2013

To akuttider på samme dag

I går, da jeg stod op, registrerede jeg, at jeg havde ondt i kinden, nærmest i mit skind, altså kun bløddelen, og undrede mig over hvad det kunne være. Der florerer jo så meget skidt i denne tid. Måske var det nogle influenzasymptomer, selvom det godt nok var et underligt sted, men de sidste dage, har jeg med jævne mellemrum følt mig solidarisk med alle de syge, fordi jeg ind imellem synes, jeg både jeg har haft kvalme og noget uro i maven. Er endda vågnet midt om natten og har følt dette. Enhver kan jo gå hen og blive hypokonder, når man bliver fodret med al den sygdom alle vegne fra. Og når nu det næsten er 23 år siden jeg sidst har haft en sygedag, kan jeg jo nok slet ikke huske hvordan sådan noget føles!
P1080538 I morges da jeg stod op, gjorde det mere ondt end i går. Jeg kiggede mig i spejlet, og synes jeg var hævet i ansigtet. Allan syntes det samme. Jeg var også mere varm i den ene kind end i den anden. Jeg følte og trykkede. Det føltes hårdt, og mit føleri, fik det selvfølgelig til at gøre mere ondt, men jeg kunne kun lokalisere det til midt på kinden, selvom hævelsen var foran ved kæbe- og hageparti. Så længe det ikke er nødvendigt med så meget som en hovedpinepille, så kunne det vel ikke være så slemt! Fornuften sagde mig dog, at jeg nok alligevel hellere måtte ringe til tandlægen og prøve at forklare mig. Der kommer jo også en weekend lige om lidt, hvor det ikke bliver lettere at få fat i sundhedsvæsenet. Min egen tandlæge var syg, men der er heldigvis flere af slagsen i samme hus. Tandlægen syntes også det lød underligt, men sagde alligevel, at det nok var en god idé at komme ind til et tjek. Jeg fik en akuttid lige over middag. Hele tre mennesker stod i kø for at kigge mig ind i munden, efter der var taget røntgenbilleder. Det kunne være betændelse i bihulerne, en sten i spytkirtlen, eller det kunne være tykkemusklerne, og så alligevel ikke. Røntgenbillederne så fine ud. Overraskende store bihuler, har jeg åbenbart. Endda så store, at de fandt gamle røntgenbilleder frem, for at sammenligne. Det hele så rigtigt fint ud, bortset fra den hævelse, som tandlægen også straks bemærkede, samt varmen fra kinden. Resultatet blev, at hun ville henvise mig til øre-næse-halsspecialisten. Da hun ikke kunne ringe klinikken op, skrev hun en seddel som jeg skulle aflevere. Hun mente det var nemmere for mig at komme igennem, hvis det kom fra hende og ikke mig. Jeg tror hun havde helt ret, for da jeg trådte ind ad døren, fik jeg at vide, at der ingen tider var.
 P1080544
Jeg tilbragte en stor del af eftermiddagen i ventesalen hos øre-næse-halsspecialisten inden det blev min tur. Ved undersøgelsen sagde lægen, at hun faktisk allerhelst ville sende mig til tandlægen….og jeg var allerede lige ved at protestere, i tankerne, da hun sagde, men der kommer du jo fra. I stedet ville hun give mig noget penicillin. For der var ingen tvivl om at det var en infektion, der skulle behandles. Spørgsmålet var bare hvad der forårsagede det. Hjalp penicillinen ikke, så måtte jeg gå til lægen igen. Hjalp det, ja, så ville ingen nogensinde finde ud af årsagen. Jeg håber bare det hjælper, ellers har jeg smidt 400,- kr ud ad vinduet, og de kunne godt være brugt på noget der var sjovere. Jeg tør slet ikke tænke på, at skulle have boret kroner af og have lavet nye.

21 kommentarer:

 1. Jubiii - så meget tid brugt og så kan de alligevel ikke finde ud af hvad det er ... jeg håber for dig, at penicillinen virker ... god bedring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det håber jeg også. Lige nu er jeg hævet mere end i morges, men jeg skal jo lige give det tid til at virke.

   Slet
 2. Det føles nemlig som pengene ud af vinduet, når der ikke er et resultat.
  Selvom det ville være rart med en diagnose, så kunne der være rart om det penicillin virket med det samme.
  God bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være rigtig rart. Hævelsen skulle gerne falde I løbet af de næste 2-3 dage. Tak, bare det virker, så er jeg glad.

   Slet
 3. rigtig god bedring. Penicillin (det bredspektrede) kan være rigtig dyrt. Håber sørme det hjælper dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg har ikke de store erfaringer med medicinpriser, men det er vist godt nok :-) det håber jeg også.

   Slet
 4. det var da underligt, jeg sad spændt og læste, troede der kom en diagnose ,men der. kom åbenbart kun en regning på ingen ting, :-(
  kan godt forstå du hellere ville bruge de 400 ,- på noget mere håndgribeligt end ingenting ,,,,
  , håber du får det bedre med penicillinen ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen diagnose eller garanti for noget, og alligevel bliver man nærmest flået. Jegbsætter min lid til at det virker :-)

   Slet
 5. Fy for den da... Jeg håber, at de dyre piller virker, og at der aldrig bliver mere ud af den sag. For jeg synes faktisk ikke, at det lyder rart, at skulle have boret koner af :-)
  (undskyld, men den sprang mig lige i øjet)

  SvarSlet
  Svar
  1. Prisen indeholder to røntgenbilleder. Det var mest dem der kostede kassen. Haha, nej det er nok heller ikke sjovt. Jeg har rettet til kroner. Vi kan ikke have andre får noget i øjnene :-)

   Slet
 6. Æv for den, håber virkelig at pencilinen virker, men der kan jo godt gå et par dage..God bedring..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre vist ikke sket noget, men man kan jo også blive helt blind, eller man kan se det man gerne vil se. Tak :-)

   Slet
 7. Sært tilfælde. Håber, penicillinen hjælper. Også selv om du så aldrig finder ud af, hvad der forårsagede infektionen. Medicin kan være afsindig dyrt. Gemalen kom hjem med salve (portionspakket ganske vist) forleden: over 600 kroner! Så var det da betalt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, nu ser jeg, at det var røntgenbillederne, der kostede kassen. Eller det var vist helt almindelig tarif, bare irriterende penge at bruge på 'ingenting'.

   Slet
  2. Vi har brugt masser af penge på medicin i årenes løb, især på Mads og Allan. Det var billigere at købe ind til et mindre middagsselskab end at holde de to med medicin. I hvert fald i perioder. Og jeg ved fra mor, at hun bruger mange flere penge på livsvigtig medicin end på mad.
   Nej min medicin i sig selv var ikke værst, selvom penicillin nok fås noget billigere også, men en indtagelse af 3.200 mg om dagen, koster nok også lidt ekstra. Jeg synes det lyder som "stærke sager." Jeg er dog ganske enig, bare det hjælper så er jeg glad. Selvom jeg godt kan være lidt nysgerrig over, hvad det mon er for noget "skab."

   Slet
 8. Håber for dig, at penicillinen hjælper i en fart - Hvis du ikke har været syg i 23 år, ja så kan du heller ikke vide, at det er rigtig dyrt at få medicin, indtil man har brugt de første ca. 1000 kr.,mener jeg det er, så får man tilskud og det stiger jo mere medicin man får, men det gælder kun i et år, så er det forfra igen :(
  God bedring:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom jeg ikke har været syg i så mange år, kender jeg godt til CTR. Første grænse er ved 900,- kr. Min mor får hurtigt det højeste tilskud (85%) Hun sluger et helt måltid, livsnødvendig, medicin hver eneste morgen. Tak skal du have :-)

   Slet
 9. Rigtig god bedring. Jeg håber, penicillinen hjælper dig. Det er vanvittig dyrt at få taget røntgenbilleder og i det hele taget at gå til tandlægen. Jeg har gjort det, at jeg simpelthen har lagt det ind i mit budget, så jeg ikke bliver overrasket og så der altid er til 'uforudsete' regninger fra tandlægen.

  Øv nu kan man ikke længere kommentere hos dig med navn/webadresse. Det betyder for mig at jeg er nødt til at bruge min WP-konto og derved kommer til at henvise til min gamle blog - og det er jeg ikke interesseret i. Kan du ikke få den gamle mulighed med navn/webadresse tilbage igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og det gør jeg også. Tandlægen er en dyr fornøjelse, og røntgenbilleder synes man umiddelbart ikke man får noget for, men i dette tilfælde var det nok nødvendigt, selvom jeg ikke har haft ondt i nogen tænder. Det kan jo sidde længere nede. En konto til uforudsete udgifter er godt at have, og når den bliver for stor, er der plads til fornøjelser.
   Jeg synes spamrobotterne har fået kig på mig, så i morges rettede jeg så ingen anonyme kunne kommentere, men du er jo ikke anonym, så det forstår jeg ikke helt. Jeg har selvfølgelig straks rettet det, som det var tidligere, og så sletter jeg bare det spam.

   Slet
 10. Håber medicinen hjalp og hævelse og ømhed har lagt sig.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, der er bedring. Både hævelse og ømhed er svundet en hel del, så jeg tror medicinen virker :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)