tirsdag den 15. januar 2013

Tidsfordriv

Det findes i mange former. Noget af det kommer som småirriterende, men nødvendige, momenter, som jeg bliver nød til at tage mig af. Allan tømmer flittigt og meget gerne P1080533postkassen, og åbner da også egne breve, men har det noget med økonomi at gøre, kigger han håbløst på det, og skynder sig at putte det i kuverten igen. Vores økonomi rører han nemlig slet ikke ved, bortset fra, at han glad og gerne sender vores fælles finanser ud at arbejde. Papirarbejde har han derimod altid overladt til mig, som bl.a. dette brev, med ansøgning om folkepension. Det er ikke mange dage siden jeg sad med vores forskudsopgørelser, så tallene var jo egentlig lette at finde frem. De fleste vedlagte ansøgninger kunne jeg springe let henover. Vi, eller ham der snart er pensionist, kan desværre, eller måske snarere heldigvis, hverken få varmetillæg, boligydelse, helbredstillæg eller anden supplerende pensionsydelse.
Når nu vi er ved indkomst og skat, så her jeg den sidste uge fået op til flere mail fra SKAT om at jeg skal have penge tilbage for 2012. Se bare selv. Blot med et enkelt klik får jeg dem refunderet. Nu ved jeg heldigvis hvordan sådan noget foregår, så den hopper jeg ikke på. P1080545Den helt store tidssluger, de sidste dage har været gamle foto. Både lokalhistorien og familien. Det hele er foregået på FB. For en del år siden oprettede jeg flere lukkede familiegrupper på FB, og i sidste uge bad min fætter mig om at lukke ham ind i gruppen, fordi han havde ryddet op i forældrenes hjem, og havde fundet et fotoalbum med en masse foto, han gerne ville have hjælp til. Jeg har siddet med luppen, fordi billederne er så små, men lidt oplysninger er det da blevet til, og det til trods for, at billederne er så gamle at de er fra før krigens tid. At rode med gamle billeder og gammel historie kommer let til at gribe om sig. Jeg søgte hjælp i min egen slægtsforskning, og pludselig fik jeg lyst til at undersøge noget, og endte så i Arkivalieronline, hvor jeg har siddet og kigget i kirkebøger i utallige timer, og også fundet data på slægtninge, som jeg selv har kendt, men altså manglede nogle fødsler, vielser og dødsfald. Der kom en stillingsbetegnelse som jeg aldrig har hørt farbror havde beskæftiget sig med. Det er slet ikke til at slippe sådan noget igen.    

22 kommentarer:

 1. Det var da pudsigt: du skal have præcis det samme beløb tilbage i skat som mig ;-) Og det vidste de allerede inden den første uge af januar var gået. De er så dygtige hos SKAT :-D
  Der kommer da heldigvis kun en mail om dagen vedrørende de skattepenge ...

  Jeg er imponeret, hvis du kan få noget ud af de gamle billeder - jeg håber han tager dem med til sommer, så vi kan se lidt nærmere på dem. Jeg kan kun genkende min mor på nogle ganske få af dem (og selvfølgelig vores fælles bedsteforældre og nogle af vores tanter/onkler, men det er nok heller ikke dem, der volder Kurt problemer); resten siger mig ikke noget som helst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom der ikke er noget der hedder tidlig opgørelse i år, er SKAT meget hurtige :-) Jeg fik to den ene dag, og de ville have kvittering for læst, men det fik de ikke. I stedet markerede jeg det som skam og så det var forskellige afsendere.

   Selv den håndskrevne tekst er næsten umulig at tyde, men det er trodst alt en hjælp for mig. Du må altså lige skrive derinde, der hvor du genkender din mor. Jeg tror ikke Kurt kan kende sine mors søskende.

   Slet
 2. Klik her for at få adgang til din refundere :-) Og for at det ikke skal være løgn, så har jeg samme beløb tilgode som du og Ellen. Det var da pudsigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og annoncere samt et par andre ord :-) Jeg fik faktisk også en mail på refusion af godt 34,- kr. De er blevet bedre til at få det til at se mere troværdigt ud med logo osv. Desværre er der nok stadig nogle der hopper på,den.

   Slet
 3. Jeg har samme beløb tilgode hos SKAT, så det skal jo nok passe :-)

  Dejligt at du har fået lidt gang i din slægtsforskning igen. Et gammelt fotoalbum er jo bare guld værd. Jeg har arvet et album efter min farmor og jeg har brugt timer på at studere det med lup og det hele. Bare folk dog havde skrevet ned hvem personerne var - der er jo ikke så meget ved et album fyldt med unavngivne personer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo også for besværligt at rette beløbet hele tiden. Senere får vi måske en mail om at vi skal betale en restskat :-)

   Slægtsforskningen er nok kun på et kort visit, som den har været snart i mange år. Det skulle være ved lov, at der er navne på alle billeder :-) Jeg ved at min mor har album fra både hendes egen barndom og min fars ungdom. Og mens far stadig levede har jeg forsøgt at få sat navne på, men allerede dengang kunne hverken mor eller far huske hvem mange af dem var, og nu er alt håb vist ude.

   Slet
 4. Altså jeg skal også have præcis samme beløb tilbage, og SKAT er imponerende effektive med at sende den samme mail igen og igen.. Måske skulle vi slå os sammen og feste for alle de "mange" penge vi kan få hvis vi bare lige klikker på et enkelt link.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. SKAT er altid effektive :-) Det er da en rigtig god ide at vi alle slår os sammen. Sikke en fest vi kan holde :-)

   Slet
 5. Jeg vil også gerne være med til festen, for jeg skal også have det samme beløb tilbage som alle I andre.
  Hvad angår slægtsforskning her i huset, så er Husbonden meget flittig og har været det i mange år, on and off. I min slægt er han kommet tilbage til 1346! Imponerende. I sin egen er han godt på vej, men der er flere andre lande involveret, så det tager noget længere tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor bliver det hyggeligt :-)
   Hvis man kan komme så langt tilbage, så har man rødder i det lidt bedre borgerskab :-) Jeg har nogle fra midt i 1600, men der er stadig mange, mange grene med løse ender både et- og tohundrede år før. Både Allan og jeg har en masse svenske aner og det gør det ikke nemmere. Hvert land har jo deres helt eget system.

   Slet
 6. Der er altså noget galt hos mig - for jeg har slet ikke noget til gode. Rent faktisk er det første gang jeg ser et billede af den mail, for jeg får dem ikke..

  Jeg ved ikke rigtigt om jeg skal føle mig snydt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mærkeligt som de lander. Allan har heller ikke fået en eneste mail af slagsen.

   Du behøver vist ikke føle dig snydt, ud over du ikke kan deltage i vores fest :-)

   Slet
 7. Jeg har heller ikke fået mail fra skat det kan være at mit filter fanger dem som spam..Gamle billeder af familien bliver man let grebet af og lige pludselig har man brugt en masse sjove timer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se at nogle af mine ryger direkte i spammappen, men de finder jo nye afsenderadresser hele tiden.

   Det gør der nemlig. Her smuttede mange timer :-)

   Slet
 8. hvis i skal holde fest for tilsendte skatte penge er jeg med , har fået flere mails med forskellige beløb, som " skat" ville sende til mig , med de mails kan jeg da sagtens bidrage til sammenskudsgildet,,,,,, :-)
  nå ,,, tror det er bedst at smide mailen i spamkassen og håbe "skatteafsenderne sender pengene til dem der trænger mere end jeg "

  SvarSlet
  Svar
  1. Fint, vi mangler bare et overblik over hvor mange penge vi har at gøre godt med :-)
   Jeg giver også gerne min pulje videre :-)

   Slet
 9. Skat er også flinke til at sende mig mails, men sjovt nok kun på min arbejdsmail, hmmm...

  Uha Pia, det er farligt at kaste sig ud i slægtforskningens mysterier; det er ikke bare tidsfordriv, men en decideret tidsrøver! Men spændende, det er det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt nok har jeg endnu ikke fået mail fra SKAT på arbejdet, men chefen har.
   Jeg ved det, det er en af grundenne til det mest har været gemt væk de sidste 10-15 år, men ind imellem bliver det luftet lidt :-)

   Slet
 10. Det farlige ved den mailtype bliver, når oversættermaskinerne om føje år bliver så gode og svindlernes timing bliver så god, at det bliver umuligt at skelne mellem falske og sande mails.
  Da vil alt blive kaos.

  SvarSlet
  Svar
  1. De maskiner er allerede blevet meget bedre, og desværre er svindlerne altid et skridt foran, så det bliver et mareridt, hvis ikke der findes nye metoder til vores færden på nettet.

   Slet
 11. Det er ikke sådan med skattefar. Jeg synes man kan sammenligne internettumberne med trafiktumberne- de generer fredelige borgere.
  Tidsfordriv er en god måde at bruge tiden på, ikke sandt? Det er fornøjeligt at høre at du ikke kun bruger tiden til aktivitet, dvs. arbejde og arbejdslignende gøremål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en meget god sammenligning.

   Tidsfordriv er rigtigt godt, især når det er selvalgt fra start til slut. Jamen jeg bruger skam også tid på ingenting, som læsning, strik og sådan noget :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)