onsdag den 4. december 2013

En fridag

Det “nye” bijob, har ikke været nogen nem opgave, men det er lykkedes mig at få det hele op at køre. Faktisk har jeg så meget styr på det, at jeg ved, der ikke er arbejde til mig til to fulde dage om ugen. Jeg har allerede haft nogle korte arbejdsdage ind imellem her de sidste par måneder. Selvom, der er nye tiltag på vej i det nye år, som betyder lidt mere arbejde til mig, bliver der plads til en fridag, eller flere, om måneden, måske en gang om ugen? Så langt kan jeg endnu ikke gennemskue det, men fridage bliver der, helt sikkert nogle af, da jeg ikke orker det cirkus med A-kassen igen. Vi sætter i stedet tæring efter næring, og nyder den ekstra frihed det giver mig os. Jeg har lige haft sådan en fridag, og den blev omsat til en bagedag.Småkager
Det er ikke ret tit, jeg kaster mig over bagning af småkager mere. Det kræver en del mere tid, end jeg synes jeg har, eller i hvert fald gider afsætte til det, men med en hel fridag, var det nærliggende at få bagt lidt af de gamle favoritter til småkagedåserne. Det er ikke julesmåkager. De her er meget bedre. Selv jeg, som ellers ikke rører småkager, kan finde på at spise et par stykke af 3 af dem. Kun kniplingskagerne kunne jeg ikke drømme om at putte i munden.P1130949P1130951
Når man bager småkager, er det svært at  udnytte ovnen hele tiden, og derfor blev der slået op til morgenboller og rørt en kage sammen. Jeg havde nemlig også nogle æggehvider i fryseren. De blev brugt til Malenes æggehvidekage.
Skærgårdskager Dagen endte med at blive på 7 timers arbejde i bageriet, inkluderet opvask og oprydning. Det blev stående middagsmad og stående eftermiddagskaffe. Mads kom forbi og syntes det duftede så godt, at han slet ikke kunne køre derfra, uden at få smagsprøver. Uhmmm….. de svenske chokoladebrød, er altå lige så gode som jeg husker det, var hans kommentar. Alle kager blev godkendt af både ham og Allan. Sidstnævnte skal der nu ikke meget til for at imponere, når det taler til den søde tand.
Da jeg var barn, fik vi hos Katarigna fars tante, som var polak, altid serveret nogle helt specielle småkager, som jeg aldrig har set andre steder. Jeg har ikke hendes opskrift, men jeg har en unavngiven en, som sagtens kunne være den. Jeg har døbt den Katrines småkager. Skærgårdskagerne kunne Mads ikke få lov at smage, de indeholder nødder, og det tåler han ikke. Heldigvis havde jeg undladt nødder i skærekagen, så han kunne få et stykke med hjem til aftenskaffen.    

16 kommentarer:

 1. Jeg skal da lige love for, at du har haft gang i bageriet :-) skønt med fulde kagedåser.... jeg har også en meget sød tand, eller rettere sagt mange, når det gælder kager (slik er jeg ikke så pjattet med). Du har i hvert fald ikke brugt din fridag til afslapning :-) Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke chokolade, slik og kager jeg får kalorier fra, men slet og ret mad :-) Ren afslapning kan jeg ikke påstå de sidste par timer var, men alle de første var hyggelige og sjove nok. Jeg slappede af om aftenen med pc og strik :-)

   Slet
 2. Holdaop... du gør det igen, får I virkelig spist alt det bagværk.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork ja, Allan er storforbruger af søde sager. Han kan ikke drikke kaffe uden at spise noget til, så de holder ikke til jul, hvis ikke der er hængelås på. Han er dog godt tilfreds med en kiks :-)

   Slet
 3. Ville spørge det samme som Inge ... det er vist godt, du har Allan. Vi ville i hvert fald aldrig komme igennem så mange småkager og bagværk i det hele taget :-)
  Jeg så lige dit svar til Donald fra forrige indlæg: Da Anna & Aubie var 3 og 2 år, dvs. for 4 år siden, kørte vi rundt inde blandt tigrene; uden glasvægge,så det må være et ret nyt fænomen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Havde jeg ikke ham, eller en med tilsvarende søde tænder, blev der næppe bagt småkager. Der er kun ham og svoger der spiser sådan noget.
   Jeg tror ikke der er lavet noget om, men slusen, hvor man kører ind med bilen, var ikke åbeni dagens anledning, vi måtte pænt stå udenfor og kigge ind til deres enorme gebet, som selvfølgelig er indhegnet. Derfor var vi også enormt heldige at de valgte at opholde sig i den ende af området. Vi havde kun nogle få meter til rådighed.

   Slet
 4. Det lyder da lidt bekymrende, at der ikke er helt nok arbejde til dig i det nye job. Du har simpelthen været for hurtigt til at få sat system i det hele. Skru hellere lidt ned for tempoet i stedet for selv at komme til at betale for dine fridage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er jo kun lovet mig nogle få timer om ugen, hvad få så end er. Når jeg er på arbejde så arbejder jeg. I firmaets interesse. Jeg kunne ikke drømme om at sidde og fise den af. Hvis jeg skulle sidde og trække tiden, ville det blive en lang arbejdsdag, så vil jeg altså hellere hjem.

   Slet
 5. Når du går i gang, så gør du det da med maner! Men hvor er opskrifterne på de småkager - vi kan da ikke nøjes med Skærgårdskagerne ;-) de der chokoladekager ser interessante ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. De svenske chokoladebrød er fra Karolines Køkken nr. 1, og er supernemme, men bager 3 langestænger, som først skæres ud når de kommer ud af ovnen. Jeg har blot undladt mandler af hensyn til allergi, og perlesukkeret fordi jeg syntes de er søde nok uden. :-) Har du ikke bogen, så skriv igen.

   Slet
 6. Uhm ser lækkert ud, håber jeg kan få bagt lidt på søndag. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Låget er sat på for ikke at friste en mand med mange søde tænder hele tiden :-) Det lyder som om du er ved at få lidt energi, hvis du har mod på en bagedag, så god fornøjelse :-D

   Slet
 7. Flittig som altid :-) Jeg tror, chokoladebrødene er de samme, som min mor bager. De andre kender jeg ikke. Er det Katrines småkager, der ligner fedtebrød?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er Katrines småkager, der af udseende minder lidt om fedtebrød, men opskriften er anderledes og indeholder ikke kokos.

   Slet
 8. Det har ikke med overdrivelse at gøre? Imponerende ser det ud og er, når man betænker at en fridag konverteres til 7 timer i bageriet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, teksten har i hvert fald ikke, men billederne kan godt snyde. Fire dåser med småkager er da ikke meget i denne tid.
   Fridagen kunne også konverteres til meget andet. F.eks. havearbejde, for den trænger i den grad, men det må vente til foråret. Det er for koldt derude, og mon ikke frosten tager alt det grønne, der ikke skal være der, på et tidspunkt. Det satser jeg på :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)