onsdag den 2. november 2011

Tagarbejde og teamwork

Der er sket en del med Mads´  tag den sidste måned. Det er bare så ærgerligt, at de billeder der blev taget, mens Mads, Charlotte, Mads´ kæreste, og jeg gik helt alene og arbejdede med taget en hel søndag. Historien kan I godt få, men desværre kan jeg ikke vise billederne, da  jeg simpelthen ikke aner, hvor de er blevet af. Måske er de aldrig kommet fra kameraet og til pc´en, før jeg har formateret SD kortet! Og jeg har endda fået Charlottes tilladelse, til at "udstille" hende, så man kan se hvor hårdt hun arbejdede. Altså, vi tre fortsatte der hvor de andre var stoppet. Jeg havde nemlig lovet at give Mads en hånd med, da ingen andre kunne den dag.  
P9257669 P9257684
Normalt er jeg ikke den der kravler til vejrs og arbejder flere meter over fast grund, men det var jo oppe på taget, at Mads havde brug for hjælp. Charlotte, er en rigtig landkrabbe, og har det bedst på landjorden, så der stod hun og rakte lægter, værktøj og hvad vi ellers havde brug for, op til os, så vi var fri for at kravle op og ned ad stigen hele tiden. Det var en stor hjælp, men til sidst blev hun dog så irriteret på sig selv, at hun bad os holde på stigen i hver sin ende, så hun kunne komme op på det flade tag, som ses til venstre i billedet, og være lidt mere med. Selvom der er flere kvm fladt tag, var hun meget usikker på benene, og gik meget langsomt og forsigtigt, med armene ude til siden, som en linedanser vist går de første gange. Jeg kunne se hun havde den helt rette stilling til at holde lægterne, som hun stod der med let bøjede ben, mens Mads skar dem til, lægterne altså, og jeg sad på taget og målte, afmærkede, tog imod og rakte ned, så var jeg også fri for at lege alt for meget akrobat deroppe. Det er Mads, som har arbejdet nogle år som tagdækker, meget bedre til. Der skulle jo kravles op og ned nogle gange for at save dem til og bagefter skrue dem fast. Vi kan skam godt samarbejde. Det gik rigtigt godt, og vi hyggede os alle tre. Det plejer vi nu også at gøre, men når Charlotte er på Lolland, er det som regel en helt anden slags hygge vi har sammen, når vi ses.
IMG_9524 P1000827 A
Vi begyndte at slæbe tagplader op på taget, de var tunge og meget skarpe. Allan kom forbi og gav et nap med det. Vi nåede at få lagt et par rækker, og mens vi har været på Rhodos, har Mads fået hjælp af et par venner, så nu er taget lagt, og rygningen er kommet på. Det var meningen, at der i år også skulle have været bygget en kvist på. De fleste materialer er indkøbt, men vi nåede det altså ikke, fordi vejret har drillet så meget hele sommeren, at vi er kommet alt for sent i gang. På denne årstid tager vi slet ingen chancer. Vi ved jo ikke hvilken vinter der venter lige om hjørnet.
Mads har gang i et andet projekt. Efter at han sidste år, flyttede fyrrummet, har han skullet ud i regn, sne og kulde, og hele vejen  rundt om huset, for at komme til fyrrummet. Hans ønske var, at få sat en dør i, så han kunne gå direkte fra huset og derud. Men allerførst skulle der flyttes en radiator, som skulle spejlvendes. Den blev skilt ad. Der blev klippet lidt her og der, og tilsidst samlet, malet og sat op igen det nye sted, bag døren, som var eneste mulighed. Den “nye” radiator, er samtid blevet en rigtig god håndklædetørrer. 
22 toilet P1000870
Der blev der slået hul i væggen, og i weekenden hjalp Allan med at sætte døren i, og Mads gik straks i gang med at male første gang, og fuge, så der er tæt. 
P1000884 P1000887 P1000889
Mads er klar til vinteren, med tæt tag og adgang til fyrrummet, uden at skulle ud vintervejret, som de lover vi får masser af igen i år. Det betyder ikke at vi ønsker sne og vinter nu. Det må sandelig godt vente en måneds tid eller mere.

20 kommentarer:

 1. Pyha...sikke en omgang. Men det er rart for de unge med jeres hjælp!

  SvarSlet
 2. Jeg var forblevet håndlanger fra landjorden af ;-)
  Godt at I er mange, der på skift kan hjælpe til, for sikke et projekt!

  SvarSlet
 3. Sikke dog en omgang, ærgeligt at vejret begrænsede planerne, og rigtig smart håndklædetørrer..;D

  SvarSlet
 4. Jeg har slet ikke hørt, at de lover endnu en hård vinter. Hmmmm..... men så forstår jeg godt at de gerne vil være færdige, så huset er både tæt og varmt inden der kommer is og sne! :-D

  SvarSlet
 5. Det er fantastiske projekter I har gang i i jeres familie! Og du får det alt sammen til at lyde så legende let, men jeg er ikke i tvivl om, at der ligger mange timers arbejde bag det hele.

  Jeg har heller ikke hørt at de lover endnu en hård vinter. Uff nej jeg gider den ikke. Jeg er skabt til sol og sommer og lyse timer.

  SvarSlet
 6. Det går da rigtig fint med byggeriet,det må vær dejlig ikke, at skal ud for at komme fyrrummet.

  SvarSlet
 7. Lavendel.... Det er en stor omgang, men vi synes det er sjovt :-)

  SvarSlet
 8. Anjoe.... Det er rart at have lidt folk at trække på og en håndlanger er der altid brug for :-)

  SvarSlet
 9. Annemarie.... Lidt ærgerligt er det, men hellere stoppe i tide, end stå uden tag, når regn og rusk sætter ind. Håndklædetørreren var selvfølgelig Mads´ idé :-)

  SvarSlet
 10. Jens.... Jeg ved heller ikke om vi skal tro på dem der siger det. Jeg har læst, et helt andet sted, at der ikke falder de store mængder nedbør mere i 2011, men vi må vel bare vente og se, hvem der får ret :-)

  SvarSlet
 11. Hanne.... Sådan er det når man vil alt :-) Is og sne i de mængder, vi har haft de sidste år, stemmer jeg altså heller ikke for, så lad os håbe det bliver en mild vinter, med en anelse hvidt af og til. Det er hyggeligt :-)

  SvarSlet
 12. Conny... Det er nemlig dejligt :-)

  SvarSlet
 13. Hvor bliver det altså godt, nu er jeg efterhånden så nysgerrig efter at se det hus, så jeg håber I tager os med en tur forbi når vi ses inden så længe.. :-)

  SvarSlet
 14. Hej! Ja dette ser godt ud. Det synes vara godt. Ha en god dag !

  SvarSlet
 15. Hold da op et projekt og hvor er i bare gode til at hjælpe hinanden i jeres familie.Flot ser det ud:-)

  SvarSlet
 16. Inge.... Forbi huset kan vi da nok komme, men mere tør jeg ikke love, det er jo ikke vores :-)

  SvarSlet
 17. Janne.... Det pynter alt sammen, men det er også et evigt roderi :-)

  SvarSlet
 18. Prikker.... Det er et stort projekt, og vist også fast arbejde resten af livet :-) Vi hjælper gerne hinanden hvis vi kan.

  SvarSlet
 19. Jeg håber Mads sætter pris på sine guldforældre ;-)
  Jeg har også hørt den med, at vi får atter en streng vinter, men hvordan kan nogen overhovedet vide sådan noget?
  Meteorologerne kan sommetider ikke engang ramme rigtigt for den næste dag :-D

  SvarSlet
 20. Ellen.... Det gør han skam :-)
  Alle de forskerudtalelser tror jeg nu heller ikke så meget på, men det er rart at have fuldt tag over hovedet, når kalenderen siger vinter. Samtidig sparer det også lidt på varmekontoen :-)
  Vi har en meteorolog i familien, og hun siger det ikke er nemt, at styre det vejr :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)