mandag den 14. maj 2012

Koralbryllup

I dag er det 35 år siden Allan og jeg stod ved alteret i kirken, sammen med søster og svoger og lovede hinanden, at følges ad i medgang og modgang. Indtil nu er det da gået meget godt. Det betyder ikke, at vi ikke har haft modgang, for det har vi bestemt. Vi har kæmpet mange kampe, også dem hvor man absolut ikke kan se nogen udvej. De fleste kampe har vi kæmpet sammen, og når tingene ikke står til at ændre, så må vi jo indrette os efter det liv vi så kan få. Livet er som en rutchebane, men helt modsat den rutchebane i Tivoli, hvor det er sjovest, når det går nedad. I det virkelige liv er der bedst på toppen. Vi har taget turen ned flere gange, og ved, at det kan være rigtigt hårdt at komme op igen, men heldigvis har den ene af os altid formået at støtte, holde modet og gejsten oppe hos den anden, eller helt tage over, når livet har været for svært. 
14. maj 1977 P1050068
Nu er der jo ingen problemer, der er så store, som dem man selv står i til halsen lige her og nu. Men set i bakspejlet, var den sejeste kamp nok, da Allan, for mere end 10 år siden, blev psykisk syg. Jeg kæmpede helt alene, for Allan kunne ikke se, at han havde brug for hjælp. Jeg læste hundredevis af bøger, for at få indsigt i den verden. Der var jeg ikke så sikker på, at vi kom til at fejre sølvbryllup. Til sidst indvilligede han heldigvis i at få professionel hjælp, men han gjorde det kun “for min skyld.” Han fik antidepressiv medicin, og langt om længe fik jeg ham endelig også overtalt til at prøve NLP Neuro Lingvistisk Programering, for at få hjernen til at “køre den anden vej” og tænke positivt i stedet for negativ. Så skete der endelig noget. To skridt frem og et tilbage. Det blev en lang tur, der varede 5 år, men det lykkedes, og han har været medicinfri i mange år. Men først og fremmest, blev han igen den glade, kærlige, sjove, hjælpsomme og omsorgsfulde mand,  som jeg ikke kunne slippe udenom for 39 år siden, men den historie må I få en anden gang.
P1050121 Chili
  
Rucola  
Weekenden har været fyldt med besøg af ungerne. Vi blev samlet til morgenmaden lørdag og hyggede et par timer, inden de skulle videre til deres aftaler allerede kl. 9. Vi kørte en tur i Blomstercenteret for at købe lidt planter til krukkerne i haven. En tyttebærbusk og et par stauder kom også med hjem. Resten af lørdagen og hele søndag formiddag gik med at få plantet det hele, samt nogle af de sommerblomster jeg havde sået i drivhuset. Det er en fryd for øjet, at se alt det grønne i drivhuset. Allan passer vandingen perfekt. Hokaido, sommerblomster, chili, tomater, radiser, peberfrugter og rucola gror, så det er en fornøjelse.
Pomle Nakke Farøbroen
I går eftermiddags tog vi mor med på en udflugt rundt på Falster. Vi gik en tur i skoven, hvor vi fik smagt på både bøgeblade og skovsyre. Mens vi gik der fik vi en opringning af Mark, der gerne ville aflevere en lille ting til sin mor. Det blev til et impulsivt besøg hos os, hvor jeg fik stablet lidt aftensmad på benene. Allan fik indviet havegrillen, og jeg fik gang i ovnen. De første rucolablade fra drivhuset kom i saltaskålen til aftensmaden. Det blev en dejlig weekend, fyldt med alt hvad hjertet begærer.
Skovsyre
Vi havde talt om at tage ud at spise i aften, men de gode spisesteder har altid lukket mandag og tirsdag eller de har kun åbent fredag, lørdag, søndag, og vi gider ikke køre langt for at spise en pizza eller en gang pommes frites. Sidstnævnte er slet ikke noget vi sætter tænderne i, ikke engang herhjemme. Måske tager vi afsted næste weekend, vi får se hvad tiden bringer. I dag bliver bare en ganske almindelig dag og aften.

34 kommentarer:

 1. Stort tillykke med bryllupsdagen.
  Det var godt formuleret med forskellen på livets rutchebaner og forlystelsesparkernes.
  Og godt gået, at I har holdt sammen også i vanskelige tider - dér er der nok for mange, der er tilbøjelige til at bakke ud og tror det hjælper at blive skilt.
  Ikke, at jeg er imod skilsmisser - tænk hvis muligheden ikke var der, men nogle gange er det bare lidt for nemt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak :-)
   Det er ikke altid den nemmeste løsning, er den bedste, men der er trods alt også grænser, hvis "nogen" skal nå at få et godt liv, man behøver ikke ødelægge to liv. Et må være rigeligt.

   Slet
 2. Hvor er det dog et dejligt og livsbekræftende indlæg. Det er jo præcis sådan et ægteskab skal være, og jeg genkender heldigvis meget af det fra mit eget liv.
  Glæder mig til et senere indlæg fra din hånd.
  Hjertelig til lykke med bryllupsdagen og til lykke med JER.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så nu helst ægteskabet uden de voldsomme rutcheture :-) Spøg til side, jeg ved hvad du mener.
   Tak, skal du have :-)

   Slet
 3. Stort tillykke med den store dag! Det er nemlig nemt at kaste håndklædet i ringen - men det er al respekt værd, når man ser dem, der kæmper for at blive sammen og støtter hinanden. Det er desværre mere sjældent i dag, tror jeg.

  Men mon ikke kampene bliver "nemmere", når man kender hinanden igennem så mange år? Jeg tror, at man måske bedre ved, hvordan man skal hjælpe? Men nu er jeg jo ikke ligefrem en ekspert på området :-)

  Hav en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Uden min stædighed, var det heller ikke gået, og jeg tror desværre du har ret.

   Jeg ved det heller ikke. Jeg tvivler lidt, for det er ikke nemt når der bliver lukket af for forandringer eller samtaler der involverer den ramte person. Allan var i hvert fald som han altid havde været, set med hans egne øjne.
   Tak, og det samme til dig.

   Slet
 4. kæreste , hvor var det et dejligt indlæg, KÆMPE STORT TILLYKKE med jeres BRYLLUPSDAG ♥ ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare en lille bid af mit liv :-)
   Tusind tak :-)

   Slet
 5. Et stort og varmt tillykke til jer begge med hinanden.

  SvarSlet
 6. Tillykke til jer begge med den store, halvrunde dag. Og tak for et indlæg, som gør glad helt ind i sjælen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) og velbekomme :-)

   Slet
 7. Stort tillykke med bryllupsdagen, og fin fortalt om jeres modgang..;-D

  SvarSlet
 8. Stort tillykke med bryllupsdagen! Som flere har været inde på synes også jeg, at det er et flot og livsbekræftende indlæg. Livet har sine op- og nedture og sådan er det bare; det er flot, at I har formået at hjælpe hinanden igennem det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ingen går ram forbi i livet, der er noget til os alle at kæmpe med.

   Slet
 9. stort til lykke med bryllupsdagen.
  En rigtig solstrålehistorie.
  Tak for du deler.
  Min Finn og mig blev også gift den 14. maj :-)
  Så det er en ganske særlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og velbekomme :-)
   Det er en ganske særlig dato, selv kronprinsen har valgt den til at blive gift på :-) Minderne kan ingen tage fra os.

   Slet
 10. Tillykke til jer. Med sejrene og alle de gode år. Jeg glæder mig over dit indlæg og håber, at jeg en dag kan beskrive min egen 35 års bryllupsdag. Højt hurra og varme hilsner herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Man siger jo, hvor der er vilje er der vej, men der er desværre ikke alt, vi selv er herre over. Jeg håber I når så langt også.

   Slet
 11. Stort tillykke med bryllupsdagen. Håber i havde en skøn dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Dagen var som de fleste andre dage på året, en ganske udmærket dag :-)

   Slet
 12. Til lykke med bryllupsdagen - det lyder som en rigtig dejlig dag! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Dagen var ikke noget specielt som sådan, ud over det lille jubilæum :-) men det var heller ikke nogen dårlig dag.

   Slet
 13. Stort stort tillykke med dagen i går:)
  i dage er det jo ingen selvfølge at mennesker når at dele både op og nedture i så lang tid. Bestem ikke hvis sygdom banker på.Flot klaret:)
  Stor tillykke.

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Næh, der er ikke noget, der er nogen selvfølge, hverken med eller uden sygdom. Man skal huske at skønne på de små glæder.

   Slet
 14. Et kæmpe tillykke til jer begge to, hvor er det dejligt at høre hvordan i har kæmpet jer igennem problemerne sammen, alt for mange havde nok bare givet op. Skønt at det går så godt nu, dejlig livsbekræftende læsning. Knus:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Man må kæmpe for det man har kært, selvom det er lettest at stikke halen mellem benene og forsvinde. Ja, vi har et godt liv i dag.
   Også knus til dig :-)

   Slet
 15. Kære Pia, igen tillykke med koralbrylluppet. Hvor er det et smukt indlæg du har skrevet om årene forud for dagen, i medgang og modgang, dejligt at læse at alt er godt nu.

  Da vi havde gæster sidste weekend, fortalte jeg gæsterne om det (i mine øjne) fantastiske høreudstyr, som din Allan, tester, bl.a. tv-streameren, der agerer som en slags teleslynge. Manden er hørehæmmet og anvender høreapparat og jeg mente, at det måtte interessere dem at høre om den ny viden på området. Men fruen mente bestemt ikke, at det var noget for dem "Tænk, så kan Henri være med i det hele. Nej, så er det bedre som det er". Selvfølgelig var det sagt i sjov, men måske med et gran af sandhed ☺.
  En god onsdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, kæreste Annette :-)
   Både Allan og jeg synes også høreudstyret er fantastisk. Vi har dog teleslynge i huset, men det er jo ikke alle der har det. Det var måske både sjov og alvor den bemærkning. De fleste af os lukker jo af forandringer, der kræver en indsats fra én selv. Det gamle ved man hvad er :-)
   Tak og en dejlig aften til dig.

   Slet
 16. Hovsa... det er lidt for sent - men tillykke med det og endnu mere tillykke med at I vandt kampen mod sygdommen og kom igennem som de hele mennesker jeg mistænker at I er... dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Her er der ikke noget der er for sent. Jo, vi føler os som hele mennesker og det er dejligt.

   Slet
 17. Stort tillykke, hvor er det dejligt livsbekræftende at læse din fortælling - godt du holdt fast og fik din dejlige Allan tilbage.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, somme tider kan det godt betale sig at sætte ekstra hårdt ind, og holde ud.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)