onsdag den 1. januar 2014

Adjø 2013 og vær hilset 2014

Vi sluttede årets sidste dag med en vandretur på Feddet sammen med Camilla og S… og mange af deres hundevenner. Vejret var helt fantastisk. IMG_4514Da vi i samlet flok havde gået vores tur i det dejlige vejr. Spist sandwich, drukket kaffe og spist kage, kørte de fleste hjem, men nogle få af os blev tilbage og gik ned til stranden igen, så hundene kunne lege lidt to og to.    
P1140484 P1140523
Vi nåede hjem til eftermiddagskaffen. Allan fik pillet postkassen ned, kørt skraldespande osv. i sikkerhed. Mor ankom, igen selvkørende efter sin baypass,  og med tilbud om at medbringe en forret. Det sagde jeg ja tak til. Det blev højt belagt gravad laks med røræg. Hovedretten var fyldt mørbrad, med krydderost og peberfrugter. Bagt kartoffelmos med ramsløgpesto, og selvfølgelig grønsager. Hindbærdesserten nåede jeg ikke at få billeder af, den blev spist inden jeg fik tænkt så langt.
P1140534 P1140538
Aftenen forsvandt som dug for solen. Efter at have taget afsked med det gamle år, og budt det nye år velkommen, gik vi ud for at se på det festfyrværkeriet himlen altid byder på her. Pr1140580 P1140590
Vi stod som de sidste mange år, og nød alle de andres fyrværkeri, mens vi prøvede at forevige lidt af det på billeder.
Efter en times tid, var det dejligt at komme ind i varmen, og så var det vist også ved at være sengetid. Da jeg vågnede, kunne jeg se ud ad soveværelsesvinduet, at himlen var rød, så i tøjet og afsted. Udvendigt så vores vindue ud som nedenfor, men jeg fortsatte ned til vandet. 
Solopgang i vinduet 1.1.2014 P1140598
Hvis man skal tro denne side, så bliver vejret Sankt Hans dag, som i dag, og med den himmel vi havde her, bliver vejret dårligt det meste af året, men husker man at feje gulvet godt inde, bliver det et dejligt solrigt år. Jeg håber der er nogen derude, der har fejet godt og grundigt for jeg har ikke selv lyst til at svinge kosten i dag. Man kunne jo komme galt afsted på sådan en Tycho Brahes dag.

20 kommentarer:

 1. sender dig de bedste ønsker for 2014 :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Jonna :-)

   Slet
 2. Godt nytår til jer to! Flotte billeder du har fået af fyrværkeriet, og sikke en dejlig middag. Her stod den også på gravad laks på lyst brød og dertil en folketælling fra 1930 fra Vrensted sogn i det gl. Hjørring Amt. Det var nu helt hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde. Det er et par gode måltid der passer fint sammen. Maden bliver ikke koldt, mens man fortaber sig i et varmt emne. Man glemmer alt om tid og sted udenfor 'papiret'

   Slet
 3. Den solopgang ligner til forveksling den, der var her noget længere nordpå - det var en flot afslutning på 2014 og en lige så flot begyndelse på 2014. Solen forsvandt dog hurtigt heroppe ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Her blev solen heller ikke fremme ret længe. Årets sidste dag scorede flest point, men jeg klager ikke over vejret på nogen af dagene. Frem for alt var det tørvejr.

   Slet
 4. Det var det herligste vejr i går - og godt vejr til en strandtur, ser man. Har du brugt stativ ved optagelse af fyrværkeribillederne? Jeg havde intet held i år, men burde vel bruge stativ og længere exponering.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ud og gå er altid godt, ved du ;-) Ja, jeg har brugt stativ og rigtigt mange af billederne er bare sorte. Det er ikke nemt at få noget i kassen.

   Slet
 5. Jeg var ikke lige oppe ved solopgang, så jeg tager dig på dit ord - og dine billeder - på at det var en flot en af slagsen. Til gengæld fejede husbonden meget, meget grundigt i går "aftes" mellem 4 og 4.28 inde i stuen, så jeg kan love dig rigtig godt vejr i år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var der, solen, men opgav at skinne ret længe Godt at nogen har gjort et grundigt forarbejde for at vi får et solrigt år. Tak fordi I har banet vejen for solen i år :-)

   Slet
 6. sådan en dag i dejligt selskab går hurtigt, og I ønskes et godt 2014. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør den nemlig og må du få et helt fantastisk 2014 også :-)

   Slet
 7. Projekt "kør hundene trætte til nytår" har fyldt en del i de fleste hundeejeres bevidsthed på årets sidste dag. Det er en tradition helt for sig selv og som regel fyldt med en masse hundesjov.

  Dejlige billeder af årets sidste lys - og det første.. sådan ca. Fyrværkeri er noget jeg ikke har forsøgt mig med - tror det kræver mere tålmodighed end jeg lige kan mønstre.. men godt andre kan når jeg nu ikke kan :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan både høre og se på alle de hundeentusiaster, at de går utroligt meget op i hundenes ve og vel. De går til 'hundesjov' hver uge, så selvfølgelig sker det også på årets sidste dag.
   Jeg har ellers indtryk af at du er et meget tålmodigt mennesker, men selvfølgelig må man vælge sine temaer :-)

   Slet
 8. Sådan en tur er dejlig får både mennesker og hunde. Vi burde gøre det lidt mere. Jeres nytårsmiddag ser rigtig god ud. Jeg nåede kun at fotografere forretten, så glemte jeg alt om kamera resten af aftenen....

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er meget vi burde gøre :-) men intet skal føles som pligt, det skal også være sjovt og der er jo så meget at vælge imellem. Middagen var nød til at være noget der hurtigt kunne klares, når man ikke ved hvor meget tid man har til rådighed.

   Slet
 9. Skønne billeder! Og en lækker menu!
  Vi fik også kørt hunden træt og kombineret med et par beroligende piller var den forholdsvis rolig nytårsaften. Det er faktisk værre, når der bliver fyret af op til aftenen og bagefter.
  Du og dine ønskes et rigtig godt 2014!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har jo ikke selv dyr, men C siger at hendes hunde ikke reagerer på fyrværkeri, men hun vil ikke risikere at nogen fyrer af tæt på dem, når de går tur. Derfor er det rart hun kan springe den lange aftentur over og nøjes med en lille tissetur og ellers bare hygge og nyde aftenen.
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. Godt nytår Pia.
  Vi har fejet gulvet, eller det har Yngste og Frøkenen, efter Frøkenens nytårsfest med mange venner og jeg har vasket det, så mon ikke det kunne gi' bare en lille smule godt vejre...?
  Vi krydser fingre og så vil jeg ønske dig et lykkebringende 2014 ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at nogen har gjort et godt forarbejde på årets vejr. Det tegner fint her ned stjerneklar himmel, så jeg tror solen kommer frem igenni dag :-)
   Tak og i lige måde.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)