fredag den 20. marts 2015

Nabohjælp og puslespil

På byskiltet til nabobyen, møder man dette skilt.
P1050510
På de fleste postkasser i byen sidder samme skilt. Det gør der også hos ham der bor her.P1050500
Har han måske misforstået konceptet og venter på nabohjælpen?

Vi selv har også nabohjælp, men vi skilter ikke med det på postkassen, for vores by er ikke med i nabohjælp
_______________________________________________________________
Igennem min barndom har jeg lagt rigtigt mange puslespil. Det fortsatte jeg også med i mit voksne liv. Det er dog efterhånden nogle år siden, jeg sidst har haft dem fremme. Det er nemlig ikke nogen man sådan lige samler på en enkelt weekend, da de indeholder mange tusinde brikker. Spisebordet med udtrukne plader er ikke stort nok, så der skal lægges en plade ovenpå det igen.
I mit daglige arbejde har jeg også puslespil, der skal lægges. P1050696
Disse billeder stammer dog fra mine 10 år i Sportmaster. Det kunne godt være lidt af at puslespil at sidde med bilag. Kunderne kom med forskellige ødelagte gavekort. Nogle have været igennem vaskemaskine. Andre havde hunden bidt i stykker. Der var mange sjove historier. Ekspedienterne i butikken tog selvfølgelig imod dette betalingsmiddel, hvis de kunne se beløbet, men scanne det kunne de ikke. Dette detektivarbejde med at samle stumperne, søge i systemet, finde det rigtige og få det indløst, så det ikke figurerede som en skyldig post i regnskabet, overlod de til mig.
P1020297
Det var også lidt af et detektivarbejde, især til jul, ved udsalg og Late Night, at få orden på gavekort og tilgodesedler. En lille bærepose, for hver arbejdsdag der var i ugen, var meget normalt at sidde med og få til at gå op. Det var sjældent nogen nem opgave, men sjovt, selvom jeg ind imellem har tænkt det var håbløst at nå igennem.
Når man er en landsdækkende kæde, skal man tage imod gavekort, der er udstedt overalt i Danmark, men ‘vi’ skal jo have vores penge hjem fra det firma, der har solgt gavekortet. Så jeg har sorteret og afstemt i tusindvis af tilgodesedler og gavekort. Disse små sedler var den største årsag til, at jeg aldrig holdt ferie mellem jul og nytår.

16 kommentarer:

 1. Hvor sjovt at høre om tilgodebevis og gavekort, jeg har egentlig aldrig tænkt over hvordan butikkerne fik det puslespil til at gå op.
  God weekend hos jer Pia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vidste jeg heller ikke, før jeg fik der job. Jeg lærte rigtigt meget om detailhandel, og da jeg startede var det håndskrevne tilgodesedler og gavekort.
   Indløser man ikke sit gavekort i den butik, der har udstedt det, koster det udstederbutikken en pæn procentdel af gavekortbeløbet til kæden.

   Slet
 2. Jeg bliver meget glad for det arbejde, jeg har, når jeg læser om dine puslespilsopgaver ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes det var sjovt at arbejde med. I dag sidder jeg med helt andre puslespil, men mindst lige så spændende.

   Slet
 3. Hehe, jeg har det lidt lige som Conny :-)
  Det der rodehus ... jeg har aldrig fattet, at man kan holde ud at leve i sådanne omgivelser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elskede mit arbejde, men selvfølgelig allermest, når det ikke voldte alt for mange kvaler. Lidt hovedbrud var sjovt nok.
   Næh, jeg selv kunne heller ikke trives i sådan noget. Jeg ville elske at rydde op der :-)

   Slet
 4. Den gode mand i huset har da vist opgivet for længe siden. Mon han holder sig i live?
  Interessant at læse om de arbejdsmæssige puslespil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bare han er en rigtig samler, der kan bruge alt.
   Jeg fik et helt andet indblik og syn på detailhandlen. Det var en interessant tid. Nu er det en helt anden verden - faktisk rigtige mange forskellige - jeg beskæftiger mig med.

   Slet
 5. Måske ved manden med bjergene af rod hvad han har i disse bunker ?? Eller måske trænger han at nogen banker på og tilbyder sig ?
  Gætter på der sidder nogle regnskabsfolk rundt omkring som er lykkelige for de nutidige gavekort af plastik ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke til at vide. Man kan blive overrasket over at nogen har helt styr på deres rod.
   Plastikkort kan også give bøvl. De bliver jo genbrugt i det uendelige og bliver slidte. De indsamles, tømmes og nulstilles og fyldes op igen, men de falmer ikke som papirbonner gør og de er også stærkere.

   Slet
 6. Så fik jeg tid at kigge ind på din blog, så jeg har lige kigget lidt baglæns :)
  Jeg har aldrig selv været ude og plukke ramsløg og derfor heller ikke lavet noget af dem, måske jeg skal se, om jeg kan komme afsted i år, for jeg ved et sted, hvor de kan findes, hvis de da ikke allerede er plukket :)
  Jeg nåede ikke i haven de dage, hvor vejret var rigtig fint, men mon ikke også vi når det endda - jeg har dog fået plantet lidt forårsblomster i potter, men jeg er da godt nok lige ved at tænke om det er for tidligt, for der er godt nok hundekoldt her i dag.
  Det er godt med nabohjælp - vi bor jo ude på landet, men vi har da en nabo, som vi holder gensidig nabohjælp med - men jeg er da glad for, at de ikke har så meget på matriklen, som ham på dit billed, for det vil da være svært at få øje på, om noget mangler eller ser forkert ud hos ham :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan plukke ramsløg længe endnu. Det er bar de første skud der er de bedste, men når de at blomstre, kan du også bruge blomsterne.
   Vi selv har også en fin aftale med vores naboer om overvågning og nøgleudlevering til hele hytten og pasning af det nødvendigste. Regulært arbejde lader vi ejerne om :-)

   Slet
 7. Herlig kobling af huset med rodet og behovet for nabohjælp. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så fristende :-)

   Slet
 8. Det er vist heldigt for din mentale sundhed, at ham rodehovedet ikke er din nabo. Det ville du bare slet ikke kunne holde til ;-) Jeg har heller aldrig tænkt over bøvlet med gavekort til kædeforretninger. Sikke dog et arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville være lidt ked af at have sådan en nabo, men hvad man ikke kan ændre på, skal man ikke bruge krudt på :-)
   Det går lettere med gavekort nu, når de kan læses elektronisk, men det hænder der smutter nogle, hvis ekspedienterne trykker på en forkert knap på kasseapparater, og så får vi som forretning ikke vores penge. Derfor er eller kan det være et stort puslespil.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)