mandag den 16. marts 2015

Forårsklar

Der har ikke været meget forår over vejret i weekenden. Det har været noget så bidende koldt, men det har været tørvejr, og det har tørret så meget derude, at man kan færdes de fleste steder uden at drukne. Skovvejene er ved at tørre op, så min cykel kan komme igennemP1050624
Min bagagebærer, eller cyelkurv er det nærmere, har været i stykker de sidte par år. Jeg har talt om at jeg blev nød til at have en ny. Allan har foreslået cykeltasker, men det var jeg ikke så vild med, af flere årsager. De ville bl.a. blive smurt ind i smat, bare ved en enkelt cykeltur. Så viste han mig denne bagageboks. Den er ideel. Her kan mit regntøj ligge tørt og godt, når det ikke er i brug. Regner det kan min taske og dagens breve kommer derned og ligge i tørvejr. Regner det rigtigt meget, når jeg cykler hjem, har jeg altid stoppet brevene ind under regntøjet, så de ikke bliver helt gennemblødte. Det er slut nu. P1050611
Det er nu, der skal høstes ramsløg. Det er længe siden jeg så de første spæde skud, men nu behøver man ikke længere lede efter dem. De myldrer op, så det er tid at få lavet den årlige ramsløgpesto og meget andet godt til fryseren.
P1050623

Selvom det ikke var det mest indbydende havevejr, så har jeg været ude og klippe alt det visne ned, som jeg ikke nåede i efteråret. Det var så koldt, at jeg et par gange var lige ved at gå ind i varmen og tage mig en pause, men jeg holdt ud. Hold op, hvor det pyntede. Alt det grønne, som ikke skal være der, får lov til at stå lidt endnu. Jeg håber på varmere og bedre vejr.
P1050627Mit allerbedste fodtøj, er og har altid været et par tåsandaler, men da jeg for tre år siden fik konstateret nedfalden forfod. Blev anbefalngen at jeg altid skulle gå med indlæg i mit fodtøj, og også altid gå i helt flade sko.
Begge dele kommer helt af sig selv, for har jeg ikke indlæg i mit fodtøj, er det som at gå på en stor skarp sten. Mig som altid har elsket at rende på strømpefødder og bare fødder, er nød til at gå med fodtøj altid, også indendøre. Selv mine ‘sutsko’ er der indlæg i. Dog ikke de samme dyre indlæg, som der er i mine vandrestøvler og det andet fodtøj, hvor der er plads til sådan et par store, klodsede indlæg, som slet, slet ikke passer ned i en fiks lille damesko. Nu har jeg invisteret hele 50,- kr. i sådan et par små indlæg, der kan klistres fast. Jeg glæder mig til at afprøve dem, for jeg savner at gå på strømpefødder og bare tæer, som ikke er en mulighed ellers.  Bare tæer i et par lukkede sko er ikke helt det samme.

18 kommentarer:

 1. Den ser da rigtig smart ud, den bagageboks. Min "bagageboks" er en rygsæk i cykelkurven, og det fungerer også fint. Det er skønt at foråret er lige om hjørnet - det har jeg ventet på siden oktober.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en bagageboks har jeg levet med hele livet, lige indtil nu. Jeg kan nu godt lide alee årstider, hvor de alle fire har hver deres charme og fordrle. Ulemperne gider jeg ikke beskæftige mig med ;-)

   Slet
 2. Ajj en smart boks til cyklen, jeg erbange for den ikke vil leve ret længe på min cykel, der overnatter på Tietgensbroen, desværre for sådan en ville bare være genial når man cykler året rundt i al slags vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det ville den sikkert ikke. Min cykel er jo nærmest overvåget altid, eller placeret et sted, hvor den er ganske alene i verden ;-) Det er nemlig genialt, også nu til vores campingture.

   Slet
 3. Supersej og praktisk cykelbagageboks. Det bliver dejligt at komme på hjul igen...
  Jeg cyklede altid på arbejde... nu er jeg egentlig mere til at gå! Måske sol og varme kan lokke min cykel frem...
  De der tåsplittende sandaler har jeg aldrig kunnet forliges med, men haft masser af klip-klapper. Håber de nye indlæg lever op til forventningerne. Jeg ville også være ked af at undvære at gå med bare tæer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver rigtigt godt. Jeg har cyklet på arbejde de sidste 26 år. - og jeg nyder hver eneste tur. Jeg vil også meget gerne gå, men jeg skal afsætte næsten halvanden time hver vej, så jeg nøjes med cyklen. Jeg har dog gået nogle få gange, men det hører absolut til sjældenhederne.
   Jeg har gået i bjerge og på Helligdomsklipperne med sådanne sko, men det er slut. I dag vil jeg bære mere end glad, hvis bare jeg kan slentre lidt rundt i dem.

   Slet
 4. Smart 'tagbagagebærer' til cyklen. Og smarte, små skoindlæg. Dem jeg købte, da jeg havde en hælspore, var også store (og dyre), men jeg vil da lige se på nogle til sandaler, nu du har bevist, at de eksisterer :-)
  Og tak for ramsløgtips - jeg troede først det var om en måneds tid, men nu vil vi da køre ud i den kommende weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har set og læst at der findes små indlæg til hælsporer, men hvor effektive de er til både det ene og det andet, må komme an på en prøve. 50,- kr er heldigvis ingen herregård, hvis ikke det funker.
   Ramsløgene vil være der en rum tid endnu, men de nye skud er jo allerbedst.

   Slet
 5. Wauw for en bagageboks. Jeg fik et par superlækre (OG dyre) cykeltasker, der er RØDE og vandtætte og lette at klikke på og af. De skal for alvor stå deres prøve i år. Men lige så smarte som din boks er de godt nok ikke.
  Tænk, det allerede er nu med ramsløgene. Jeg er dårlig til at udnytte naturen, men jeg kunne godt blive grebet af ramsløgdillen.
  Held og lykke med de nye indlæg. Måske vi får en statusrapport, når du har "gået dem til".

  SvarSlet
  Svar
  1. allan har cykeltasker, men når jeg tænker på dengang ungerne kørte med reklamer, så stødte fødderne hele tiden på taskerne, når man pedalede. De er ikke vandtætte, allans er i hvert fald ikke, og ungernes kunne vi tømme for vand, når det var værst.
   Du udnytter naturen på en anden måde. Jeg er bare så grådig :-)
   Jeg skal se om jeg kan huske at give en statusopdatering på sko og indlæg.

   Slet
 6. Det er da en snedig indretning, den bagageboks. Godt forår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror jeg bliver glad for den. Tak i lige måde.

   Slet
 7. Smart box. Er den nem at klikke af, hvis du pludselig en dag hellere vil ud at køre med en papkasse, der godt kan stå på bagagebæreren, men ikke ligge i boxen? Dejligt for dig, hvis du kan bruge indlæg i tåsandalerne. Til den pris er det da bestemt forsøget værd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Øh, hvor let det er, ved jeg ikke, men bagagebæreren måtte llade livet, til fordel for boksen. Jeg har kun brugt bageklemmen til at holde min cykelkurv fast. Når jeg har kørt med pakker, kører jeg altid med dem i cykelkurven foran, men der bliver næppe aktuelt ret mange gange, for det kræver en tur i bilen et par og tyve kilometer gange to, for at sende en pakke, og når jeg har fyraften, eller når frem til byen, så har posthuset lukket.
   Jeg har trasket lidt rundt hjemme i køkkenet med de sko, men det er ikke helt til at vurdere Endnu.

   Slet
 8. Jeg skal ud i det lokale skovområde og se om jeg kan finde ramsløg i år. I Hammerfest var de helt sikkert ikke at finde noget sted, men her er der sikkert en chance (hvis altså ikke rådyrene har taget dem først).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke styr på den norske flora, men du har helt givet ret ;-)
   Rådyr spiser ikke ransløg, og finder du ramsløg, er der som regel mere end en hel by kan spise sig ud af. Her har vi lige så mange ramsløg, som vi har roer, tror jeg :-)

   Slet
 9. Hvor er det smart med en bagageboks til cyklen - tak for tippet og også om ramsløgene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror jeg bliver glad for den. Velbekomme -:)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)