lørdag den 14. marts 2015

Musicalen Annie, fingerfletning og såtid

Vores kalender er fyldt godt op den næste måneds tid. Oplevelserne står i kø.
I torsdags kørte vi til Maribo, hvor vi havde bestilt billetter ipå Nørregade Teatret, på første parket til musicalen Annie.Vi sad lige midt for på 2. række, og havde derfor det allerbedste udsyn til alt hvad der foregik på scenen.
P1050602 P1050604
Inden de levende mennesker kom på scenen, kørte der en tekst henover vasketøjet, som agerede filmlærred. Teksten fortalte lidt om hvad der rørte sig i samfundet på dette tidspunkt i 1930´erne. Det var næsten simskrevet til den tid vi selv lever i nu.
Banker der krakkede. Virksomheder der lukkede. Den utrolig store arbejdsløshed. Fattigdom og en manglende tro på, at det nogensinde blev bedre. De glade 20´ere var forbi.
P1050605
Det er et rigtigt godt stykke. Biletterne bliver revet væk. Det går godt for Nørregade Teatret, der også opførte Soud of Music, som vi så i skoven i sommers.
Annie spiller rigtigt godt, bevares de gør de andre også, men den lille pige, som har hovedrollen er fantastisk, og sikke en sangstemme hun er beriget med.
Det var en dejlig aften, hvor tårene kom frem et par gange, men også smilebåndet blev rørt. Højlydt latter var der også plads til. Alt i alt en dejlig aften. P1050606
Fingerfletningen handler om massage. Jeg har længe gerne ville have udryddet det gavekort, som det efterhånden snart er et år siden jeg fik forærende. Det er bare ikke nemt at få det ind i kalenderen. Når jeg går fra kontoret, har alt jo lukket. I hvet fald inden jeg når frem til byen. Mine fredagseftermiddage, har jeg ikke lyst til at bruge af til sådan noget, som tandlæge, frisør, massør og den slags, men det er jo af og til nødvendigt. Det gavekort havde irriteret mig længe, så jeg havde bestil tid, men ikke til bank og gymnastik, som i sommers. Denne gang var det meget mere nydelse.
Jeg havde valgt en oliemassage, men stadig langt fra den slags oliemassage, jeg tidligere har prøvet. Jeg skulle selv vælge min olieduft. Massøren spurgte, om jeg ville have soft, medium eller hård massage. Jeg svarede soft-medium. Hun startede lidt som i sommers, og jeg tænkte om de havde misforstået mit ønske. Er det ok, eller skal det være hårdere, spurgte hun, men det var fint, som det var. Denne behandling var kun kortvarrig. Derefter gik hun i gang med en times oliemassage. Blidt, men alligevel kunne jeg, på steder, mærke, at det gjorde ondt på den gode måde. Også denne gang kom hun hele vejen rundt på kroppen. Hun flettede sine fingre med mine, mens hun masserede mellem  hver eneste af dem. Fødder, håndflader, nakke, hovedbund, ansigt. Alt blev masseret, med undtagelse af trusseregionen. Selv brysterne og maven fik oliemassage. Det har jeg aldrig været udsat for før.
Såsæd

Nu er det forår. I fredags blev de store sække med såsæd gjort klar og ligeså såmaskinen. Der skulle sås og i næste uge skal der sås roer. Det har godt nok været en kold fornøjelse at være ude i den stride vind, både fredag og lørdag, men det har ikke holdt mig inde mere end højst nødvendigt. 

18 kommentarer:

 1. Musicalen Anni så jeg var rigtig mange år siden - en rigtig tåreperser, som sagtens kan tåle at genses. Et gavekort til velvære synes jeg er en rigtig god idé.
  Vognen med såsæd får mig til at mindes min barndom, hvor det var min brors og mit job at sprætte sække op, så de var klar til såmaskinen, når min far havde kørt nogle omgange

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også set musicalen Annie i tv for mange år siden. Live er den dog noget kortere, men stadig rigtig god.
   Gavekort til oplevelser af alle slags er altid kærkomne her.
   Jeg husker mest høsten, hvor jeg fik lov at være med hos en legekammerat, hvis forældre var gårdejere.

   Slet
 2. Det er sådan en fin musical, jeg har set den for mange pr siden på Nyborg Vold.
  Åhhh hvor det lyder som en dejlig omgang massage, det gad jeg godt lægge krop til. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig rigtig fin. Nyborg Vold, lyder som noget udendørs, men jeg har lige googlet ;-)
   Jeg nød det også, hele den time det varede :-)

   Slet
 3. Det er dejligt at høre der er gang i et lokalteater. Det er ikke vanskeligt at forstå at sådan om omgang massage er en velgørende oplevelse. Her på egnen er der også gang i landmændenes aktiviteter igen efter vinterens pause.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig altid, når nogen kan holde liv i de små samfund. Maribo var engang en pæn stor by, og selvom jeg meget sjældent kommer der, håber jeg da at de kan holde liv i det der er tilbage.
   Massage bør man unde sig selv med jævne mellemrum.
   Her har jeg indtil videre kun indkøbt løg til at sætte. Alene af den grund, at der ikke var andet end bananløg, at få nogen steder sidste år, da det var min tur til at købe. Bananløg er nu også fine, men de er lidt små, til vores forbrug.

   Slet
 4. Annie er god ... vi så en opsætning af den, da C var otte-ni år.
  Uhm, den omgang massage kan da gøre mig helt misundelig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror det er lige så længe siden jeg har set den sidst.
   Det er virkelig også en skøn omgang at få ;-)

   Slet
 5. Sikken en dejlig oplevelse I har haft. Jeg kender kun Annie fra musik og film. Oliemassagen lyder skønt, men jeg har altså lidt svært ved at ligge stille og slappe af så længe ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt har jeg også svært ved at sidde stille så længe, men hvis nogen vil nusse mig, er det noget helt anden. Selv frisøren er det rene nydelse. Jeg lægger gerne hår og lemmer til, hvis nogen vil nusse mig. ;-)

   Slet
 6. Det er så skønt at komme ind til oplevelser på de skrå brædder. Hver gang jeg er der, beslutter jeg mig for, at det skal jeg gøre noget oftere. Men er det blevet til noget? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg godt. Vi lover også tit hinanden, at det skal vi gøre noget mere, for det er noget vi begge nyder meget. Til april skal vi se (og høre) Dirty Dancing i Tivolis Koncertsal.

   Slet
 7. Ah, den omgang massage lyder dejlig. Lige hvad min nakke kunne trænge til nu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også dejlig. Man skulle gøre det lidt oftere, for det er ren nydelse.

   Slet
 8. Oh, min ryg og nakke ville nyde sådan en omgang massage!
  Kender egentlig ikke indholdet i Annie, men tankevækkende aktuel åbenbart...
  Det er da forårstegn, når såsæden gøres klar. Trods bidende blæst. Det har været noget råt at gå ture.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er luksus for hele ens legeme.
   Annie bliver afleveret på et børnehjem som spæd, og ingen bliver behandlet godt der, men hun er en ukuelig lille pige, der er fuld af optimisme, og selvfølgelig ender det godt. Det er mere tiden i de, der passer til vores tid.
   Der har ikke været meget varme at finde på gåturene, men så må man jo gå sig varm.

   Slet
 9. Ja, lige i såtiden kan jeg godt savne roerne lidt. -Og til at gå på jagt i, naturligvis.
  Ellers er det en fornøjelse, at vi ikke længere har de sammenkørte marker i efteråret. Vi har virkelig kunnet mærke den mindre traktose.
  Her går det også løs med forårsarbejdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jagten kan heldigvis foregå mange andre steder end i roerne. hvis det er et problem hos os, så har jeg ikke hørt om det. Måske er det bare noget vi må acceptere, hvis vi vil have roer, og det ved jeg vi vil.
   Der kan jeg tænke mig, det gør, så jeg ønsker dig godt såvejr.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)