tirsdag den 25. oktober 2011

Rhodos 2 – midt gennem øen til Lindos

P1000380 Solopgang Rhodos 14.10.11Efter vi, den næste dag,  igen havde gået rundt i den gamle bydel, og travet ialt 13 km, mente vi det var passende at holde en pause fra den del af byen. Sidst i ferieugen ville vi jo få endnu et par dage til at vandre rundt i nærområdet. Der var masser af  bygninger, gader, stræder, og små kroge at udforske endnu, men vi prøvede at fordele det ved at leje en bil i 3 dage, så vi kunne udforske øen på kryds og tværs.
Vi drak vores morgenkaffen, mens vi så solen stå op, og da vi fik overrakt nøglerne til bilen, tog vi turen ned midt gennem øen.


Vi startede med at køre til Lalyssos og videre gennem en masse små veje, vi ikke har helt styr på, men vi nåede frem til Prastida.
P1000386 P1000387
Derfra fortsatte vi turen ad snoede bjergveje, en ret lang øde strækning, hvor vi kun mødte ganske få biler, mellem de små byer Maritsa, Psinthos, Arhipoli, Platania, men lige inden vi nåede Laerma, så vi dette herlige syn, midt i det øde bjerglandskab.
P1000389 P1000391
Mellem Laerma og Lardos var det tydeligt, at der havde været en stor skovbrand.
P1000394 P1000396
Da vi nåede Lardos ændrede landskabet sig, og der var igen liv på vejene og i byerne. Det siges, at man ikke har været på Rhodos hvis ikke man har set Lindos. De maleriske hvide huse der klatrer op ad bjergvæggen, når man kommer kørende eller sejlende.
P1000406 P1000422
P1000398 P1000419
Vi ville helt til tops på Akropolis, og det sker gennem en labyrint af små snoede gader, med forretninger i massevis. Kan du ikke gå, kan du altid købe dig til en tur på et æsel. Jeg har aldrig set så mange æsler på et sted før. De æsler, der lige havde gået turen, blev placeret bagerest, så de kunne hvile ud.
P1000401 P1000408
Det sidste stykke vej op, sidder en stribe kvinder og sælger deres håndarbejde, mens de selv flittigt broderer og hækler. Fra toppen af Akropolis ser Lindos ud som nederst til venstre. Vi gik ned, for at kravle op, og væk fra mængden af turister, for at spise en klemme, mens vi nød udsigten.
P1000403 P1000412
Hjemturen tog vi ad østkysten til Pylonas, Kalathos, Massari, Arhangelos, Kolympia og Falliraki inden vi nåede hjem, hvor vi fandt et sted at spise, så vi igen kunne se solnedgangen.   P1000443Vi blev helt afhængige af de solop- og nedgange. Dem ville vi ikke gå glip af.

8 kommentarer:

 1. Det bringer glade minder frem, at se billederne. Gad godt at være der lige nu.

  SvarSlet
 2. Det er skønne billeder at se, når man sidder her i det danske morgenmørke. Jeg har nydt turen. Tak :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det dejlige billeder du viser dernede fra sol og varme.. uhhh hvor jeg længes efter sådan en lun solopgang og nedgang.. :-)

  SvarSlet
 4. Nete.... Du har også været der. I år er det vist ved at være for sent, så indtil videre må du nøjes med at drømme :-)

  SvarSlet
 5. Susanne... Velbekomme, og har du lyst så kan du få et par ture mere, når jeg får det på plads :-)

  SvarSlet
 6. Inge.... Mon ikke du snart får mulighed for at se noget lignende :-)

  SvarSlet
 7. De solnedgange ville jeg helst heller ikke været gået glip af... de er godt nok bare flotte :-)
  Men de andre billeder og din rejsebeskrivelse er nu heller ikke så tosset... ;-)

  SvarSlet
 8. Ellen.... Solen var himmelsk, morgen og aften :-) og de mellemliggende timer fyldt ud med andre oplevelser, er slet ikke så tosset :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)