lørdag den 22. oktober 2011

Rhodos 1

Vi bestiller altid bus, fra lufthavnen til hotellet, hos rejseselskabet, men vi har aldrig før prøvet, at være de eneste to i bussen, bortset fra chaufføren, og oven i købet de allersidste, ud af ca. 55 personer, der skulle sættes af. Da vi ved middagstid, helt alene, ankom til Hotel Marie, og fik overrakt nøglen til vores værelse på 6. etage, blev vi henvist til elevatoren. Jeg spurgte straks efter trapperne. Receptionisten tabte helt underkæben, og sagde: Why Madame, der er elevator! Ønsker De et værelse på 1. sal? Nej, tak, det er fint. Hun rystede på hovedet, og jeg tog trapperne, ganske som jeg, vi plejer. Allan tog dog denne gang elevatoren med begge kufferterne. Trapperne er god motion. Dem tog vi hver eneste gang vi skulle ned og op igen, 2-3 gange om dagen.
P1000316 P1000795
Efter at have siddet de mange timer i bil, fly og bus, startede vi med en spadseretur ud i det blå, for at nyde solen og varmen. Det første vi faldt over, var de helt anderledes fortove og vejbelægninger. Sikke et brolæggerarbejde. Det fandtes i utallige mønstre overalt. Vi havnede helt tilfældigt i den gamle bydel, med de 16 m tykke mure og de små snoede, smalle gader, lige fra de helt øde, til de tæt turistpakkede. Små og store forretninger i hundredevis, med alt hvad hjertet kan begære. Hvis man aldrig har været på Kreta eller Rhodos, så forbavses man over alle de guldsmedebutikker der ligger side om side. På ganske få meter finder man hurtigt 10 guldsmedeforretninger. Ligeså de ægte skind- og lædervarerforretninger. Spisesteder i lige så store mængder, og alle prøver at kapre kunder, som man nu engang gør dernede sydpå.
P1000227 Rhodos gamle by P1000233
P1000237 Rhodos gamle by P1000236
Vi har selvfølgelig vadet rundt mellem alle de andre turister flere gange, men vi har vist også nærmest set hver eneste lille snoede og øde gade, hvor vi fandt ud af, at de almindelig små hjem omdannes til minibutikker i højsæsonen. Vi så bl.a. en åben dør, hvor der sad en meget gammel kone, og solgte hjemmebagte kager, mens datteren, tror jeg, stod i køkkenet og bagte. Duften af nybag fulgte efter os langt ned ad gaden.
P1000230 P1000319
Vi fik øje på dette træ, som nogen har malet øjne på. Både på den ene og den anden side af træet. Der var i det hele taget så meget at se på, at vi var enige om, at vi let kunne bruge et par dage mere til at udforske den gamle by, Vi besluttede at gå hjemad, da vi ikke var helt klar over hvor langt væk vi var kommet, men vi vidste der var et pænt stykke vej at vandre. Da vi ikke kendte turen, gik vi ned til vandet, og fulgte det et stykke vej, mens vi så solen forsvinde.
P1000279  P1000287
Efter vi have fået lidt mad, på hjemvejen, havde mørket sænket sig over Rhodos. Vi gik op i lejligheden, og ud på terrassen for at nyde resten af aftenen. Månen lyste da om kap med det enormt store Casino, på den anden side af gaden, hvor der vist spilles for rigtig mange penge, hver eneste dag.
P1000289  P1000294
Der vil komme flere ferieberetninger hen ad vejen.
I dag står der DM i dans, i min kalender, så vi er snart ude ad døren.

16 kommentarer:

 1. Tak for turen Pia....

  SvarSlet
 2. Tak for et kig til Rhodos her i det kolde efterår. Hvordan er temperaturen på denne tid - Vi var der i maj, hvor jeg også fotograferede de to sjove træer. Rhodos er en dejlig ø og jeg glæder mig til den videre tur.
  God weekend til dig.

  SvarSlet
 3. Hej Pia

  Dejlige billeder fra Rhodos og jeg glæder mig til at følge resten af rejsen.

  SvarSlet
 4. Tak for turen Pia,dejlige billeder

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn tur. Jeg har aldrig været på Rhodos, men kunne sagtens blive fristet efter dine flotte motiver. Sjovt med det træ. En dejlig weekend til dig ;-)

  SvarSlet
 6. Susanne..... Velbekomme :-)

  SvarSlet
 7. Marianne.... Maj skulle også være den allerbedste måned, men i okt. er det normalt godt sommervejr med 22 til 26 g og masser af sol, men vinteren kom tidligt i år, så de sidste to dage måtte vi "nøjes" med 19 g, og en meget kold vind fra Tyrkiet, hvor der faldt sne i bjergene.
  Tak, og god søndag til dig :-)

  SvarSlet
 8. Hanne.... Du skal være så velkommen :-) Du kan måske finde nogle få ligheder med "din" græske ø :-)
  Håber du nyder denne helt specielle dag :-) Her på øen er der masser af solskin :-)

  SvarSlet
 9. Conny... Velbekomme, og tak :-)

  SvarSlet
 10. Gitte.... Vi er faldet for det græske, men det var vores første tur til Rhodos :-)
  God søndag til dig :-)

  SvarSlet
 11. Takk for at du tok meg med på tur.
  Falt for treet med øyne og bolegningen.
  Deilig.

  Ha en deilig søndag

  SvarSlet
 12. Fantatisk flot brolægning, og fine billeder fra jeres tur, der har været meget at kigge på...;D

  SvarSlet
 13. Jeg har aldrig været på Rhodos, så tak for første del af turen til øen.. :-)

  SvarSlet
 14. Mormor.... Velbekomme. Det kunne jeg heller ikke stå for :-)

  SvarSlet
 15. Annemarie... Ja, tænk at ligge på knæ og lave det ene km lange fortov efter det andet. Det er det blik jeg får for mit indre :-)

  SvarSlet
 16. Inge... Velbekomme, og det græske ørige er skønt :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)