lørdag den 18. april 2015

Adelige lopper og ugen der gak

Det er et halvt år siden vi reserverede denne lørdag i kalenderen.
Hvis vi justerede lidt på den aftale, vi havde lavet  med os selv, kunne vi presse en oplevelse mere ind i kaldenderen.
P1060555a P1060576

Knuthenborg holder i denne weekend loppemarked og herregårdsaktion. Det er altid spændende at se sådan et udvalg. Så kunne vi også se hvordan slottet er kommet til at tage sig ud efter den store hovedrenovation. Nu ligger slottet åbent i landskabet.
P1060556
Vi var der, da de slog ‘dørene’ op i morges kl. 8.
Udendørs var der uendelige meter lopper for enhver smag. Meter efter meter, længere end øjet rakte, var der lopper. Der var alt fra håndvaske, både, nips bøger, porcelæn, legetøj, møbler. Kort og godt, alt mellem himmel og jord. Noget krævede en meget kærlig hånd. Andet var brugbart som det var. P1060562
Dørene til aktionsrummene blev åbnet lidt senere. Her kunne man gå og udse sig de ting man evt. vil byde på i morgen.
Jeg kom i snak med en vognkender, som var ude og kigge på mulige nye køretøjer til det firma han ejer på Lolland. Selvom jeg aldrig skal købe en hestevogn, så er det, som altid, interessant at få lidt viden og blive klogere. 
P1060567 P1060569
Vognen til venstre, var meget interessant, fortalte han, men det ville koste 30.000,- at sætte den i stand. Vognen til højre, var meget populær som brudekaret for ganske få år siden, hvor man fik 100.000,- for sådan en vogn. I dag er samme vogn gået af mode, fordi der kun er plads til 2 personer i den. Det duer ikke mere. I dag skal der være plads til både brudepiger og svende også. På auktioner i morgen, får de ikke mere end 15.000,-  hjem, var hans mening. På alle 3 vogne der stod der, pegede han på små detaljer og fortalte om det var originalt eller uoriginalt. Selv ridepisken vidste han besked om. Auktionspriserne ser I her. 
P1060568a P1060570a
Nu bliver man jo frygtelig nysgerrig for at se hvad hammerslaget bliver.
Loppemarkedet er tv-dækket. Der rendte masser af mennesker fra tv2 Øst, rundt med store kameraer. Der blev både filmet og interviewet. Det samme sker sikkert igen i morgen.
Om ugen der gik, er der ikke meget at skrive om, da jeg har brugt en del flere timer på arbejdspladsen, end jeg plejer. Det forklarer hvorfor jeg har været fraværende på bloggen. Det samme vil ske i den kommende uge.
P1060546 P1060540

Fredag aften havde jeg lovet mor at klare en lille opgave, så hun havde inviteret os på aftensmad. Den tid jeg nåede at få herhjemme blev brugt på en skovtur på 7 km.

12 kommentarer:

 1. Her ikke besøgt Knuthenborg siden..... forrige årtusind!
  De havde lige lavet dyrepark og Erik begræd tabet af de store rhododendronbuske.
  Det ser da ret godt ud med en fritliggende herregård! Det gelænder er jo stateligt!
  Det er spændende sådan at falde i snak med kendere af lopper... og hestevogne. Man vender beriget hjem.
  Det er vist passende at slutte med et "god arbejdslyst"!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER længe siden. De åbnede i 1969 :-) før den tid aner jeg intet om hvordan der så ud. Rhododendronbuske er der stadig mange af.
   Slottet ligger måske ret åbent nu, set fra herskabets side, men det var, set med mine øjne pakket alt for meget ind før. Gelænderet er smukt og passer til stedet.
   Det er nemlig det man gør. Tak.

   Slet
 2. Hvor er det gelænder flot! Det er dejligt, at der kan findes penge til vedligeholdelse af de danske herregårde og godser.
  Købte du mon noget med hjem fra loppemarkedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg faldt også for gelænderet. Det er store forpligtelser, der hænger på herregårdsejerne rundt omkring i landet. Vedligeholdelse er en stor meget stor post, der ikke giver nogle indtægter.
   Nej, jeg købte intet. Alt gik efter planen. Jeg osede bare :-)

   Slet
 3. Spændende! Hvor ser det godt ud efter at være blevet fritlagt - vi må da ned og se det en dag til sommer - måske når englænderne er her; børnene synes det er spændende med de fritgående 'farlige' dyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Før lignede det lidt et spøgelsesslot, når man så det på afstand. Parken er heller ikke åben endnu. Alle børn elsker vist sådan et sted, og er man først kommet ind, kan man jo sagtens bruge en hel dag der.

   Slet
 4. Det lyder som o der har været muligheder for at gøre gode fund på auktionen. Her er der nu kun undtagelsesvist behov for at få flere ting ind i huset - god arbejdsuge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var mange der gik hjem med noget i hænderne. Nogle gik flere gange. Vi har heller ikke behov for mere inventar. Skal noget ind, må andet ud. Tak.

   Slet
 5. Hvor er det dejligt at slottet er blevet "frilagt" det var pakket meget ind før. Uhhh det loppemarked ville jeg gerne ha besøgt, men det er nok meget godt jeg ikke vidste det var der.. Jeg har rigeligt at flytte rundt på. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker altid meget, når næste generation overtager for alvor. Vi synes det er sjovt, bare at gå og kigge på det hele.

   Slet
 6. Nej hvor spændende at være tilstede, til hammerslag optagelsen, ser ud til de havde en masse gode ting under hammeren :-). Jeg elsker også at gå på loppemarkeder.
  Slottet er blevet rigtig pæn efter en renovering :-).
  Kh Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi så på alle lopperne før hammerslagene, som først skulle foregå dagen efter vi var der. Jeg hørte ejeren udtale sig på tv, om at han var godt tilfreds, og at det hele var gået bedre (flere penge) end forventet.
   Slottet er blevet rigtigt fint :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)