søndag den 12. april 2015

Stille nydning

I torsdags blev en her i huset folkepensionist. Vi havde et gavekort liggende til en middag for to. Det nærmeste sted var hos Hvid. Der ved vi også at man spiser godt. Hvis Allan bestilte bord, skulle jeg nok være chauffør.
Vi fik en velkomstvin bestående af vermouth med citronvand. Jeg sprang mit over og gav det til fødselsdagsbarnet. 
P1060507
Forretten var laks med cremet flødepeberrod og tyttebær. 
P1060510
Hovedretten vare en lækker kalvesteak med sprøde grønsager, og andet garniture. Der var flødekartofler og en lækker portvinssovs med bacon, druer og champignon. Det var så lækkert og mørt. Der var ekstra flødekartofler og sovs, men vi kunne ikke spise mere.
Jeg spurgte om fødselaren ønskede dessert eller kaffe og kage, men han var så mæt, at han intet mere kunne få ned. Vi kørte hjem til en fin solnedgang.P1060513
Fredag aften havde vennerne inviteret på mad. En 3-retters menu. Efterfulgt af kaffe med hjemmebagt æbletærte og flødeskum.
P1060525 P1060537

Lørdag stod for mit vedkommende på havearbejde i det helt fantastiske gode vejr, der ikke krævede overtøj af nogen art. Jeg gik i T-shirt og bare arme. I fællesskab fik vi slået græsset. Alene det pyntede gevaldigt. Det var godt nok blevet langt. Jeg fik fyldt traileren med ukrudt, men der er lang vej endnu. Efter spistid blæste det kraftigt op, og det begyndte at regne. Jeg glædede mig over, jeg havde nået det jeg havde. P1060528
I morges stod vi op til solskin og en kold vind. Ungerne kom hjem til ostebord til middag, samt en gang eftermiddagskaffe med lagkage og æblekage. Efter et par intense timers samvær, kørte ungerne hjem. Jeg benyttede det fine vejr til at gå mig en tur i skoven. Skovbunden er nu helt dækket af de hvide anemoner, men de gule er også begyndt at stikke hovederne frem. P1060530
Bøgen er sprunget ud, og skovbunden er helt dækket af de hvide anemoner. De gule er også begyndt at stikke hovederne frem. Nu mangler vi bare de blå også skal komme til syne.

18 kommentarer:

 1. Tillykke til fødselaren, det er jo en mærkedag i mere end én forstand. Jeg har et godt arbejde, men glæder mig alligevel til den dag, jeg kan starte det 3. liv. Det vil også blive fejret med en god middag, jeg garanterer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det er det vel nok, men her er der ikke de store forandringer. Allan gik ikke helt frivilligt, på efterløn før han fyldte 62 år og folkepension har han fået i 2 år, så det er mig der skriver noget ævl. Jeg selv har også godt arbejde og der er Meget længe til jeg kan gå på pension.

   Slet
 2. Tillykke til og med pensionisten - det er jo noget af en mærkedag, som I heldigvis fik fejret på en god måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, jeg har jo brugt ordet pensionisten om ham, siden han gik på efterløn, og som du ved, har han jo været rigtig pensionist de sidste par år, så det er kun tallet der har ændret siig

   Slet
 3. Nogle dejlige dage - og forsinket tillykke til pensionisten. Han følger vel de gamle regler, så han ikke er så gammel endda :-) Vi andre må lige vente et par år.
  Dejlig mad, du flasher. Jeg har dog aldrig prøvet tyttebær til fisk før. Var det dejligt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja han følger de gamle regler, men han fyldte 67, så det er mig der vrøvler. Jeg selv må vente 7 1/2 år før jeg når samme status.
   Jeg havde heller aldrig hørt og ser om tyttebær i den forbindelse, og er ikke den store syltetøjsspiser, slet ikke til 'varm' mad. Tyttebær er ikke så sødt, så det smagte fint.

   Slet
 4. Tillykke med fødselaren. Det bliver spændende med "Seniortilværelsen," dejlig mad i fik på Hvids. Hvad er bedre at fejre forårets komme med, end et dejligt ostebord, jeg elsker ost og spiser det hverdag med stor fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Der sker intet nyt på den front. Han eller vi har vænnet os til den tilværelse for nogle år siden. Jeg elsker al mad. Ost har vi altid i huset, dog ikke så mange varianter som i går, men det nyder jeg godt af nogle dag nu på rugbrødet.

   Slet
 5. Tillykke med Allan - det ser ud til at være lækker mad I spiste - tyttebær til laks, det har ejg aldrig oplevet før, men måske det slet ikke var så tosset med det syrlige til den fede laks :)
  Her har vi ikke rigtig fået gang i haven endnu, men mon ikke snart det bliver tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Nej det havde jeg heller ikke. Der gled da lidt ned, men ikke det hele. Syltetøj hører til kageafdelingen i min optik, også selvom det er det sure af slagsen ;-)
   Haven løber ingen steder, det er kun ukrudtet der har travlt, og jeg har jo kun weekenderne., så længe aftenerne ikke er længere,

   Slet
 6. Forsinket tillykke til Allan :-) Er han ved at være fit igen, så han kunne nyde at blive fejret? Her er bøgen også sprunget ud - dejligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja han er kommet op til overfladen igen. Han har været noget slap i betrækket. Det var først sidst på ugen han begyndte at nusse rundt med nogle småopgaver, så nu er det næsten almindelig hverdag igen. Der er meger at glæde sig over ;-)

   Slet
 7. Også tillykke herfra...
  Læsning og billeder var også stille nydning. Jeg slappede helt af med at sidde og kigge billeder...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak. Det var godt ;-)

   Slet
 8. Tillykke til Allan. Stille nydning er en dejlig disciplin. Og lige nu er naturen skabt til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Naturen bliver bare bedre og bedre lige nu.

   Slet
 9. Tillykke til og med folkepensionisten. Det er en milepæl der passeres. Det ser ud til I har fået gode oplevelser ud af den situation.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, og vI nød de gode oplevelser.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)