torsdag den 16. oktober 2014

Campinglivet er ikke driveri

Det er ingen beklagelse, men bare en konstatering. For selvfølgelig kan man dase hele dagen, hvis det er det, man har det bedst med. Min erfaring siger dog, at det stort set kun er fastliggerne der har den mentalitet. Vi selv ville heller ikke kunne klare bare sådan en enkelt dag i samme stol.
P1020911 P1020921

Når vi kommer til en campingplads og har slået os ned, starter vi altid med at gå os en tur i området, som vi gør på et hvilket som helst andet feriested. En tur rundt på en campingplads byder på mange forskellige vogne og telte. Nogle telte ligner helt rigtige huse. Andre ligner telte, men er omringet af små haver. Nogle er endda indhegnet. Det er ikke bare danskere der har faste sommerbopælspladser for kortere eller længere tid i vores lille land. Både tyskere og hollændere tager den lange tur og har endda også små huse til cykler, motorcykler eller andet.
P1020913 P1020922

Andre, som vi selv, har en rimelig hurtig flytbar bolig af en eller anden slags. Nogen, som i den røde bil, har et specielbygget hus til hunden. Andre har et lille bitte, bitte telt og en større båd med. Rigtigt mange campister har cyklerne med, nøjagtig som vi selv. Andre igen har en trailer med, hvor der både kan stå motorcykler eller en båd. Man ser også motorcykler blive trukket ud af autocampere. Vi har endda set personbiler blive transporteret af autocampere. Ind imellem undres man virkelig over, hvad folk slæber med på en campingferie for nogle få dage.
P1020920 P1020928

Nogle lejer sig til både eller cykler. Vi har aldrig set så mange udlejningsbåde samlet på et sted, som der var på Langeland. Tyskere og hollændere valfarter hertil og tager på fisketur. Der er vist en rigtig pæn omsætning i den lokale fiskeudstyrsbutik, som var en stor skov af fiskestænger i en prisklasse, der ikke er for en almindelig lille fritidslystfisker som Allan. Der var kassevis af fiskeudstyr. Fra gulv til loft var væggene broderet med alt en lystfisker kunne ønske sig.
P1020912 P1020847
Når vi går vores tur på campingpladsen, eller sidder og nyder vores morgenkaffe eller aftensmad, ser vi masser af aktiviteter. Nogle vasker, pudser og smører cykler hver aften, så de er klar til næste morgen, mens andre lufter og motionerer hunden.
P1020919 P1020926

Nogen lever meget primitivt og nyder stilheden mens vandet til morgenkaffen kommer i kog, mens andre allerede er ved at pakke sammen, og drage videre til nye oplevelser, selvom duggen ikke er væk endnu.
P1020927 P1020931

Når ferien eller turen er forbi, og vi igen er hjemme, skal der pakkes ud. Måske skal forteltet tørres, og selvom alt blev tjekket og efterset inden vi drog afsted, er der som regel et eller andet der også skal klares, når vi er hjemme igen. 
P1020953 P1020954

Jeg kan ikke påstå jeg holder gevaldigt meget af campinglivet. Faktisk er det en ferieform, jeg aldrig rigtigt har brudt mig særlig meget om, men jeg holder af at gå og cykle i naturen, og nogle gange må man gå på kompromis med sig selv, men jeg kommer ikke til at konkurrere med dem, der sover i telt hver nat i et helt år, som de tre piger jeg læste om i nabokommunens lokale avis, for snart længe siden. Jeg får aldrig et snorky-mærke, og det er tvivlsomt om vi når at komme afsted mere i år. Det kræver jo lidt ferie, og det er der ikke udsigt til før i november, men så er vognen nok kørt til vinteropbevaring.

13 kommentarer:

 1. Der er meget at opleve ved at bruge øjnene, ser man. Tak for den nye betydning af fastliggere. De ligger fast, foretrækker passivitet. Stakkels gået-i-stå-campister.

  SvarSlet
  Svar
  1. At betragte livet, mennesker og det der sker omkring en kan man få meget fornøjelse ud af. Det kan vi to, og de af samme støbning sige, mens de andre siger - at de gider - om alle os der har 'så travlt' med at komme afsted.

   Slet
 2. Tak for en sjov og spændende rundtur på campingpladsen. Hvis du og Allan satte jer ned i samme stol i flere dage, ville jeg helt sikkert tilkalde en læge.. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha Inge, så har vi højst sandsynlig allerede haft besøg af lægen ;-)

   Slet
 3. Jeg ville have forsvoret at blive fastligger... men det har haft sine fordele... men ulemperne er jo "fast" og det er en af grundene til, at vi nu hellere vil bruge teltvognen... Vi vil gerne ud i landet... Når og hvor vi nu får lyst.... nu vi har fået tid!
  Campingvognen blev tømt for vinteren.... så må vi se om vi får den afsat til foråret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt har fordele og ulemper, og jeg ville have forsvoret at jeg blev campist efter at vi fik solgt både telt og camp-let for mange år siden ;-) Bopælen er selvfølgelig fast, men det behøver jo ikke nødvendigvis betyde at menneskerne ikke kan flytte sig og komme uden for campingpladsen. Det skal så nævnes at det ikke er meget anderledes, hvis man tager på en chartertur. Er det et stort hotelområde kommer mange ikke længere end til poolområdet. Vi er nogle gange, på hjemrejsen, blevet spurgt om, hvor vi har boet, og når vi nævner hotellets navn, siger de nej, der boede vi og vi har aldrig set jer. Nej - vi er ude før de fleste vågner, og først hjemme igen om aftenen.
   Det er dejligt at opleve noget forskelligt, og at kunne flytte huset. Vi bruger campingvognen alt for lidt pr. år, men det kan ikke være anderledes. Campingliver er stadig et voksende område, så mon ikke I bliver af med den.

   Slet
 4. Nej, pokker skulle da stå i at finde en smuktliggende campingplads og så bare sidde og glo ud på det samme sted :-)
  John og jeg har også altid moret os med at finde fastliggerområdet og så gå og more os over de anstrengelser folk gør sig for at få det til at se mest muligt kolonihaveagtigt ud.
  Vi bliver aldrig fastliggere, men når det er sagt, kan jeg nu godt forstå konceptet, hvis man fx til daglig bor i en lille lejlighed, men har man plads nok i dagligdagen, som du og jeg, vil vi altså hellere se noget nyt, når vi er ude med vognen.

  SvarSlet
  Svar
  1. En ting er at fastliggerne laver små parcelhusområder, men nå man for en enkelt ferie, både rejser stort fortelt, lægger fast gulv, og stiller blomster op, og indhegner til hunden og meget mere, så er det jeg ikke forstår folg gider. Vi har kun det absolut nødvendigste med, men det mener de andre selvfølgelig også kun de har ;-)
   Jeg forstår også godt de der bor i lejlighed, stor eller lille, og måske midt i storbyen, og kun ser cement og bilos, gerne vil ud og se naturen og mærke den friske luft, men mange har altså hus og have derhjemme. Det er nok bare mig, der ikke forstår noget ;-)

   Slet
 5. Lige som Inge undrer jeg mig slet ikke over, at du (heller ikke) driver, når I indtager campingpladsen. Vi udforsker også altid nærområdet, når vi er på ferie. Og hele driverdage findes ikke. Men alt foregår selvfølgelig i et tempo, der lugter af ferie, og bare fordi vi gider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange måder at drive på og det var mest for at vise, at der er rigtigt mange der er aktive campister. At have tid til at gøre hvad man har lyst, uden at skal nå noget til nogen bestemt tid, det er lige med ferie og fritid, og jeg formoder at alle aktive campister, eller andet feriefolk, gør det fordi de kan lide det.

   Slet
 6. Jeg har ikke så meget erfaring med campinglivet, men det jeg har oplevet, er jeg vild med. Jeg har vandret meget i bjerge sammen med mine sydtyske venner. Vi går helst ad øde ruter, og slår et primitivt telt op, når vi synes, vi har gået langt nok den dag. En morgen sad jeg uden for teltet med den første kop Nescafé, og så kom fem stenbukke op over klippekammen. Det var en fantastisk oplevelse, som man jo aldrig ville få på en campingplads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan selvfølgelig sagtens bo på hotel eller andre komfortable steder, og alligevel både vandre og cykle, så det ene udelukker ikke det andet. Vi er nok lige meget i naturen uanset hvor vi bor, for vi bor aldrig i store byer, men at se stenbukke har vi ikke prøvet på en campingplads, men vi har prøvet at vågne op til rådyr, der går rundt om vognene, når vi har overnattet på grunden i Rødby.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)