mandag den 11. marts 2013

Uvejr over de sydlige egne

P1090267Camilla havde planlagt at fejre sin 30 års fødselsdag stille og fredeligt med de allernærmeste. Vejret mente noget helt andet. Det sneede og føg helt vildt i går på disse kanter. Sneskovlen var ellers sat på plads, men den måtte jeg finde frem igen. Senere gik jeg ud for at inspicere vejret uden for matriklen, og det bed noget i ansigtet. Mens jeg var ude at gå om eftermiddagen, ringede Camilla, at hendes  svigermor havde hørt i nyhederne, at vi havde ganske forfærdeligt vejr hernede sydpå. Motorvejen var spærret i begge retninger, på grund af flere færdselsuheld, og det samme var landevejen, og det havde varet flere timer. Hun mente ikke vi kunne komme frem til den fødselsdag. Heldigvis åbnede vejene midt på eftermiddagen og vi listede afsted i rigtig god tid som trafikstyrelsen anbefalede. 
Snestorm 10. marts 2013
Camilla havde valgt at holde fødselsdag midt mellem vores og hendes egen bopæl, på Restaurant Italia i Næstved. Vi tog motorvejen, fordi vi mente den trods alt nok var mest farbar. Det var 60 meget lange km, med spejlglatte veje, hvor vi mange steder ikke kunne se andet end sne. Det er ikke et dårligt billede, det er bare ekstremt dårligt vejr. Kan I måske få øje på den alenlange kø af biler vi kører i her, eller de to forulykkede biler i vejkanten? Den opstillede skiltevogn, der skulle hjælpe os uden om redningsarbejdet, havde den lysende og blinkende pil pegende til den forkerte side, så folk skiftede selvfølgelig vognbane, men det var svært at forstå den manøvre, før vi selv nåede frem og så det med egne øjne. Efter Bårse var der ikke et snefnug at se, og vi nåede frem til en klar og solrig himmel i Næstved, dog bidende koldt. De der kom nordfra, fortalte at de havde haft fint, men koldt og blæsende, vejr hele dagen, så de havde lidt svært ved at forholde sig til vores vejrsituation, selvom de havde hørt det i nyhederne. Det var godt med beviser i form af foto.

Avocadosalat
Camilla startede selvfølgelig med at pakke gaver ud, og syntes hun var det heldigste mennesker i denne verden. Vi havde købt et fotografiapparat, så hun selv kan tage alle de billeder hun ønsker. Ikke fordi Allan og jeg ikke vil være fotograf, men det gør det hele lidt nemmere for hende, at kunne klare det selv. Forretten var en lækker avocadosalat, og portionen var så stor, at flere af os allerede ikke behøvede mere. Osemørbrad Hovedretten var bestemt ikke ringere. Oksemørbrad, hvor kødet var så mørt, at det bare smeltede på tungen. Det var tid til at sunde sig inden vi “bare” skulle afslutte med en tår kaffe. Crepe Suzet til alle og kaffe efter frit valg. Flere skulle køre, så de nøjedes med almindelig kaffe, mens nogle af os andre fik Irish Coffee eller Café Latte.
P1090279Da vi vendte næsen sydover, var der stadig ikke et snefnug at se i Næstved. Vi valgte at tage landevejen hjem, da den er kortere og måske lå bedre i vindretningen. Det første 20 km ca. var fine og tørre, men ellers var uvejret det samme som på udturen. Sigtbarheden var meget lav. Vi var glade meget glade for kantpælene, for så længe de fandtes på begge sider af bilen, vidste vi da at vi kørte på vejen. Jeg måtte skovle sne, så jeg kunne få mor ind da vi nåede hjem med hende. I dag er det tørvejr, og solen skinner, men det blæser og fyger stadig derude.

24 kommentarer:

 1. Sikke dog et forrygende uvejr I blev beriget med i går.. Det er utroligt at der kan være så stor forskel på vejret i vores lille land.. Men det har vi jo oplevet så tit.
  Og stort tillykke med og til Camilla, lækker mad hun havde sørget for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev vi, og i dag er det store oprydningsdag med rendegravere og fjernelse af biler fra grøfterne. Godt man har ferie :-)
   Tak, det var lækkert og vi fyldt alt for godt op.

   Slet
 2. Tillykke med datteren. Godt, at I alligevel kom frem og kunne fejre hende. Vi kørte fra Nordsjælland til Midtjylland igår, og mødte kun en lille smule sne omkring Vejle, mens I åbenbart fik den helt store tur. Nu skinner solen, men det er alligevel hunde-hamrende-klaprende koldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ekstreme snemængder der ligger her på udsatt steder, og nu lover de 10 cm igen på onsdag. Jeg håber de tage fejl. Det ser ud som om der gik hul på himlen over os i denne omgang, nu må det snart stoppe.
   Solen har også skinnet her, men kulden bed gevaldigt på begge mine vandreture i dag.

   Slet
 3. Sikket møgvejr I fik smidt i hovedet i går - men kan godt forstå at I vovede jer ud alligevel, efter at have kigget nøje efter udviklingen og så med god tid. Det er altså det vigtigste i sådan noget føre.

  Vi slap osse for det store drama mht vejret, men piv det var koldt i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du nok sige. Det er næsten nemmere at have overblikket som fodgænger end i bilen, men der var lidt langt at gå :-) Vejret skal man have respekt for.
   Kulden ramte vist hele landet, men nu vil vi gerne have forår.

   Slet
 4. Der skulle også meget til at holde mig tilbage fra min datters fødselsdag, men dette var da godt nok slemt.
  Oppe på arbejdet i Hørsholm har jeg ikke set en sky hele dagen (men det har blæst koldt); herhjemme i Havdrup har der ikke været meget sol i dag, så jo: forskellene er store i vores lille land.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde været noget på den, hvis vejen igen blev spærret. DET ville ikke have været til at bære. Det har også været noget bedre vejr her i dag, jeg har været ude at gå to ture i solskin men ekstrem bidende kulde og blæst. Så må skyerne have hængt midt i landet :-)

   Slet
 5. Sikke da en køretur, her havde vi fem snefnug, men bidende koldt. Godt at I nåede hele ud og hjem..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det samme sagde C. svigerforældre :-) Det var rigtigt godt :-D

   Slet
 6. Hold da op et uvejr, I har været ude i. Det ser ikke rart ud at køre i. Havde det været mig (der havde et kørekort) havde jeg ikke turdet køre ud. Her havde vi ingen sne men bare meget blæsende og virkelig koldt. Jeg synes, foråret er gået lidt fløjten...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også anstrengende, mest for øjnene. Himmel og hav stod jo i et. Værst er det når der kommer andre, der ikke tage hensyn og bare blæser derud af. Jeg håber bare at der ikke er andre end dem selv i nærheden, hvis det går galt.
   Jeg havde regnet med at så radiser og andet i drivhuset i min ferie. Nu venter jeg lige lidt :-)

   Slet
 7. uha et vejr i har haft, vi har stadig ikke fået et eneste snefnug,,, dejlig
  mad man får på italia i Næstved , selv samme meny som i fik bestilte vi også sidst vi var der, dog uden kaffen ,,,,
  godt i kom fint hjem og datteren fik en dejlig fødselsdag ,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen har byttet om på nord og syd. Det var da ikke her sydpå alt de sne skule være. Men man sender alt herned, atomaffald, de kriminele osv. Så kan vi slås med det hele :-)
   Man spiser rigtigt godt og der er rigeligt ed mad. Det hele var godt :-)

   Slet
  2. ja du har ret ,,,, det hele lander syd på, bare ikke arbejdspladserne ,,,,

   Slet
  3. Nej, dem er de ikke sene til at rydde af vejen.

   Slet
 8. Tillykke med Camilla. Og hvor er det godt, at I kunne mødes trods det hvide drys. Jeg så billeder fra Falster i går i nyhederne. Det er jo ikke i orden altså.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det var vi også alle glade for. Det var store snemængder der blev flyttet både på Lolland og Falster. Jeg synes heller ikke det er i orden med så meget sne på denne årstid.

   Slet
 9. Skulle lige ind og se....for vi talte om Jer i går aftes, da vi hørte om vejret, der hvor I bor. Blev enige om at I var sneet inde.
  Kan nu se, at det var I. Men også at I vovede Jer ud alligevel for at fejre fødselsdag. Til lykke med hende :-)
  Godt at høre, I har hygget Jer - og at I er hele hjemme igen.
  Knus herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sneet inde er vi dog ikke lige her hvor vi bor, men på arbejde kunne jeg ikke komme. Det er heldigt jeg har ferie. Det var er farligt vejr, så der var ekstra tøj og fodtøj i bilen. Heldigvis fik vi ikke brug for det. C. Er blevet fejret ogdå på arbejdet og af kollegaer i går på selve dagen. Så hun er blevet fejret i hele 3 dage :-) Tak, og knus tilbage.

   Slet
 10. Tillykke med Camilla! Det lyder som lidt af et forhindringsløb at komme frem - det må godt snart stoppe nu! Men så er landevejene med deres pæle måske klogere at færdes på.

  Det minder mig om de hårde vintre på øerne dernede, som jeg husker fra min barndom. Mine farforældre boede i Nykøbing F., og flere gange har vi måttet aflyse kørsle juleaftensdag på grund af vejret. Det er åbenbart mere udsat end længere nordpå - måske mere fygning på grund af det fladere og mere åbne landskab?

  Men maden ser dejlig ud - især den der pandekage! Mmmmhh!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det må vældig gerne snart stoppe, det sner også i dag, dog ikke voldsomt. Der er fordele og ulemper ved alle veje og det er ikke altid nemt at vide hvad der er bedst. Ulykker der spærrer for trafikken kan jo ske alle vegne.
   Dengang blev vejene ellers ryddet, også de små, men der kunne godt gå mange dage. I dag må vi vente på at det forsvinder af sig selv, hvis ikke en landmand eller anden hjælper lidt på vej. Det er sjældent i det helt åbne landskab, der er problemer, for der flyver sneen jo væk, men et hus, et træ, en bakke eller skrænt, så er problemet der.
   Maden var rigtig lækker, der var bare alt for meget af den. Især når øjnene ikke kan få nok og når man er så madglad. Pandekager er nemlig ikke kage ;-)

   Slet
 11. Det er ikke rart når det dårlige vejr rammer. Det er bedre at høre om at det andre steder end hvor man selv befinder sig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Livet er altid bedst uden forhindringer :-) Det er dog bedre at selv at være i det, end vide at ens nærmeste kører rundt derude. Så er man jo med og hele tiden opdateret på situationen.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)