mandag den 13. juni 2011

Pinseløb

For at få lidt liv i byen, var der arrangeret pinseløb. Hvis det blev en succes, ville det blive en tilbagevendende begivenhed. Vi håbede på lidt opbakning af byens borgere. Man kunne vælge at løbe 5 eller 10 km. Eller man kunne gå den samme distance.
P6135983P6135984
Vi er ikke til løb, så vi trak i vores bedste vandresko, og gik til startstedet 1 km fra vores bopæl. Allan har rigtige vandrestøvler, men jeg går allerbedst i mine tåsandaler. Det viste sig, heldigvis, at der var stor tilslutning til arrangementet. Nøjagtig 90 deltagere mødte op ved start, for at blive skrevet på listen, og få udleveret et nr. Startskuddet lød og de rutinerede løbere spænede afsted.
P6135954IMG_6079
Der var trængsel på det første stykke skovsti. Det gik efterhånden op for os, Allan og mig, at alle “bare” skulle gå 5 km. Vi havde besluttet at tage de 10 km. Så vi satte tempoet op, og gik udenom dem alle. Vi var helt klar over, at vi ville komme sidst i mål, fordi vi tilsyneladende var de eneste, ud over løberne, der havde valgt distancen på 10 km. Det var varmt, men en skøn tur. Vi nåede til første vandforsyningssted, hvor vi fik et par krus vand, og fortsatte hurtigt vores ensomme vandring.                    
IMG_6091 P6135956
Det var en hård tur for Allans bentøj. I aftes mente han ikke, han skulle gå de 10 km, fordi hans ben var hævet efter gårsdagens udskejelser. Men han ville ikke stå tilbage for mig, og ville gå med, og så evt. springe fra, hvis det ikke gik. Normalt, når vi går vores lange ture, er der indlagt hvilepauser. Det var der ikke her, og der gik jo lidt sport i det, og han ville ikke give op. Vi nåede i mål, med klapsalver, og klarede turen på 1 time og 57 min. Der var kaffe, kage, vand og jordbær i massevis til deltagerene, sponsoreret af vores lokale Brugs. Vi var så ikke de eneste, der havde gået den lange rute. 3 andre personer var nået ind før os. Mark var den allerførste løber, der kom i mål. 10 km på 46 min. Godt gået lillebror.
IMG_6106
Vi fik at vide, at der kom en frisk ældre dame i mål om lidt. Hun var desværre kommet for sent til start, fordi hun ikke kunne finde stedet. Hun gennemførte alligevel hele turen på 10 km mutters alene. Hendes tid var 2½ time. Selvfølgelig fik hun også klapsalver. Jeg synes det var flot klaret. Hun mener hun bliver meget øm i morgen. Det var 3 år siden hun sidst havde været ude at gå, sagde hun.
Allan har jamret sig en smule, han har startvanskeligheder og går rigtigt sjovt. Lige nu sidder han inde i stuen, med benene oppe, og tror ikke han kan gå i morgen. IMG_6121
Jeg selv tog en ekstra tur i skoven her i eftermiddags, for at høste en portion hyldeblomster.
Jeg har nået de anbefalede 10.000 skridt i dag.   

Der var også sponseret fine præmier, men vi var ikke blandt de heldige i lodtrækningen. Pinseløb er en realitet i lokalsamfundet næste år igen.

16 kommentarer:

 1. Rigtig godt gået:-)der er ikke noget så dejligt som en rask gåtur. Også utrolig flot af den ældre dame! Knus:-)

  SvarSlet
 2. Prikker i luften... Vi holder meget af at gå (og cykle) Vi var meget imponeret over den ældre dame.

  SvarSlet
 3. Jeg klapper, godt gået!
  Vejret har også været godt i dag og det giver turen et ekstra pift :0)
  God aften til jer begge!

  SvarSlet
 4. Kari... tak :-)
  Det trak godt nok noget sammen her ved 9 tiden. Det havde ikke afholdt os fra at deltage, men måske mange andre! Vejret betyder enormt.
  God aften - også til dig

  SvarSlet
 5. Godt gået.. :-) dejligt at der kan skabes sådanne traditioner

  SvarSlet
 6. Inge... Tak :-) Vi er også godt tilfredse. Allan ikke mindst over sin egen indsats :-) Vi arbejder også hårdt på at få skabt nogle gode blivende tiltag her i udkantsområdet :-)

  SvarSlet
 7. I har haft en pinse, som I husker, tror jeg :-)
  Der findes ikke meget bedre end en grillstegt gris, og resten af festen var vist også i orden, kan jeg fornemme.
  Hatten af for Allan, men... er han ikke en smule stædig? ;-) Hils ham og sig, vi synes han er god. Også Mark...

  SvarSlet
 8. Dejlig tradition, jeg holder også meget af at trave nogle lange ture..;-D, godt løbet af lillebror også godt klaret af Allan, håber han kommer sig..;-D

  SvarSlet
 9. Det var da godt at der var tilslutning!
  Men du vil da ikke fortælle mig at du gik i de der klip-klappere?????????
  Jeg er målløs..

  Og så de der rådne skridt tællere - min virker ikke.. Eller også er det mig der er for dum til at få den til at virke..

  SvarSlet
 10. Ellen... Det har vi. En mere til samlingen :-)
  Allan stædig! Han mener at jeg er den eneste stædige her i huset. Han er overhovedet ikke stædig ;-)
  Tak, jeg hilser :-) Det samme skulle jeg gøre fra Mark. Han er ked af, og undskylder, det pinlige i, at han ikke genkendte jer, den dag I var her, da han stak hovedet ind for at låne cykel.

  SvarSlet
 11. Annemarie... Jeg har luret at du er er et friluftsmenneske der nyder naturen på mange måder :-)
  De er også stolte begge to og Allan kan gå i dag. Det går meget bedre i dag :-)

  SvarSlet
 12. Kong Mor.... Det var godt. Vi er glade :-)
  Jo, selfølgelig gik jeg i de klip-klappere. Det ER mit bedste fodtøj.
  Problemer med skridttællere, har jeg også hørt fra andre, men jeg har aldrig haft problemer med dem. Ud over at få skridt og km til at passe sammen. Det er en umulig opgave, man tager jo ikke samme skridtlængde hver gang. Men et skridt er et skridt, uanset længden.

  SvarSlet
 13. Jeg synes det er flot klaret. Jeg går jævnligt en tur på 4,5 km og det kan jeg gøre på 45 minutter hvis jeg har rigtig meget fart på. På et eller andet tidspunkt begynder man selvfølgelig også at blive lidt træt i benene og derfor synes jeg det var en rigtig flot tid.

  Det lyder også som et sjovt arrangement. Det giver altid en god stemning blandt folk, hvis man har lavet noget aktivt sammen.

  SvarSlet
 14. Jens... Tak :-) Jeg kan også gå 3 km på 30 min. så det passer fint med din tid :-) Men du har ret, vi havde også korte drikke-snakkepauser ved de 2 vandposter.
  Allan havde ikke regnet med at vi (han) kunne nå det på 2 timer. I starten gik jeg for stærkt sagde han, men i sidste ende, var det ham der satte farten op.
  Det faldt vist i god jord, det arrangement, og vi håber at kunne få et bredt fast repertoire til at køre med tiden.

  SvarSlet
 15. Jeg kan godt gå, men mine mavemuskler er stadig lidt ømme.

  SvarSlet
 16. Allan... Du skal bare gå lidt mere, så får du mave som et vaskebræt :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)