onsdag den 18. februar 2015

Feriesnak og en, næsten umulig, forlænget weekendrejse

Vi skal på en forlænget weekend med ungerne senere på året. Det var tid at få det på plads, så alle kan få fri. Destinationen var bare et eller andet sted sydpå. Hvor svært kan det være, når man er åben for alt?  Meget, meget svært kan vi konstatere.
BilledeJeg nævnte et par foreslag for Allan, og så regnede vi begge med at det var en smal sag at få både fly og noget at bo i. Ha… Vi blev klogere.
Allan har brugt oceaner af tid. Han startede faktisk i julen, og det så håbløst ud, fordi der ikke gik nogen direkte fly. Vi var nød til at mellemlande og endda regne med en ventetid på helt op til 6 timer for blot at komme til Frankrig, som nærmest ligger et stenkast væk. Det gider vi altså ikke. Jeg foreslog vi tog toget, så kunne vi snakke og hygge undervejs, men jeg havde dårligt nævnt det, før de alle 3 nedstemte forslaget. Så bare find noget, hvor vi kan flyve direkte, og måske endda bare trille kufferterne over på det nærmeste hotel. Jeg er fuldstændig ligeglad med hvor. Bare vi kommer afsted.
Undersøgelserne blev lagt på hylden en tid, men for nogle uger siden tog vi emnet op igen. Rejsen skal jo på plads. Billede (3)
Næsten hver eneste dag, jeg er kommet hjem fra arbejdet, blev jeg mødt med et stort hjertesuk, mens Allan viste mig hvor håbløst det hele så ud. Da jeg stort set ikke har haft noget med søgearbejdet at gøre, har jeg valgt at tro på det han viser og fortæller mig. Jeg har kigget ham over skuldrene, når han har siddet og søgt om aftenen. Han har jamret højlydt nogle gange, og det er ikke altid pæne ord, der er kommet ud af hans mund. Ordet galimatias er også brugt flittigt, som da han stødte på beløbet godt 60.000,- kr. for 3 overnatninger på 3 værelser. Der var ikke engang direkte fly. 
Han har søgt i Firenze og Nice i Frankrig. I Rom, Toscana og ved Gardasøen i Italien. Mallaga, Toremolinos og Andalusien i Spanien. Agios. Nicolaos på Kreta. Budapest i Ungarn. Reykjavik i Island, Ibiza. Lisabon i Portugal og sikkert flere, som jeg ikke kan huske. 
Var der direkte fly, kunne han ikke finde nogen bolig. Han har endda talt med et par bookingbureauer, hvoraf den ene bare spurgte, hvorfor vi ikke holdt en længere ferie. Det enkle svar er, at det  ikke er en mulighed. Endelig fandt han en direkte rejse til Toscana, som han bestilte. Der var bare en lille formalitet med en nøgleudevering. Så han ville lige tale med bookingbureauet om vi kunne få nøglen udleveret senere end angivet. Det var ikke muligt, så rejsen måtte annulleres.  Billede (4)
At det skulle være så svært, havde vi ikke forestillet os. Nu er rejsen langt om længe på plads, men det har holdt hårdt. Vi skal til Agia Marina på Kreta og Allan er en lettet mand. Det er dog svært at forstå, at en uges ferie til samme destinationer kan gøres til langt billigere penge og med en meget bedre logistik.

29 kommentarer:

 1. Vi fløj til Lissabon for et par uger siden, lejede en bil og kørte to timer østpå. Herlige steder.
  To returbilletter Hamborg/Lissabon: 840,- DKK.
  Billeje, fri km i 5 dage: lidt under 2000,- DKK
  Ingen overnatninger inkl. morgenmad over 50 euro inkl. morgenmad for 2 personer på små lækre overnatningssteder bestilt hjemmefra over nettet.
  Det var umuligt for os at bruge 100 euro om dagen sammenlagt inkl. herlig middag. Lissabon by dog lidt dyrere grundet entré ved museer og rundfarter. Men så fik også set det hele både fra bus og rundfarts-knallert.

  Jeg synes det var uforskammet billigt; men det var så også en uge-tur. Jeg tror nu nok, at det kunne gøres over en week-end ude at blive dyrere. Bilen var i al fald lejet med betaling pr. dag.

  Nå, I fandt da noget. Kreta er vel en fin ø at feriere på (har aldrig været der). God tur!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læste jo dit indlæg, og derfor var et af mine bud også Lissabon. Der var dog ingen direkte fly, og med så få dage vi har til rådighed, skal vores timer ikke bruges på mellemlandinger og ventetid i lufthavne. Vi vil frem og opleve noget.
   Flybilletter til de priser du nævner, er Allan dog ikke stødt på, men han har også udelukkende søgt fly fra Kbh.
   Leje af bil ligger i meget forskellige prislag, men dette er bestemt billigt. Vi vil også være afhængig af bil fra lufthavn til opholdssted.
   Kreta er en skøn naturø, når man kommer væk fra turisterne. Vi har været på øen 3 gange tidligere, men den er så stor at det er helt umuligt at se det hele på den tid. Det tager en hel dag og aften, bare at køre på tværs af æen, og man skal jo også tilbage igen. Vi mangler at se den sidste trediedel af æen, men det når vi heller ikke denne gang. Tak.

   Slet
  2. Herovre vest for Storebælt flyver vi gerne fra Hamborg. Det er billigt, let og præget af tysk punktlighed, hvilket er rart i forbindelse med rejser.
   Parkering er relativt billigt også.

   God tur!

   Slet
  3. Fra Lolland eller København hvor datteren bor, er der lidt langt, og besværligt med færgetider. Ad broveje bliver det frygteligt langt.
   Måske er mysteriet med de få flyafgange løst...... Vi er nok i al for god tid..... Der er meget mere end et halvt år til rejsen skal finde sted.

   Slet
 2. Er ganske himmelfalden over de problemstillinger I er rendt ind i her.. jamen er det virkelig så besværligt at arrangere en miniferie? Kan godt forstå at man ikke vil spilde tiden med at vente 6 timer i en tysk lufthavn når man ikke har så mange dage at give af, men måske skulle I have overvejet at tage flyet fra Malmø Airport? De har direkte linjer til de mest mystiske steder - men til gengæld ikke til mange af de indlysende...

  Håber I får en skøn tur til Kreta og det er med garanti bedre end visse af de alternativer I havde gang i...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det åbenbart, eller også er det bare et par usædvanligt dårlige datoer.
   Malmø har vi slet ikke tænkt på, men efter jeg har læst din kommentar her, har jeg lige plottet datoerne ind.... Der bliver søgt på ca. 700 fly ved 3 forskellige destinationer. Malaga, Rhania, og Nice, med henholdsvis 14-11 og 26 timers udrejse og 14-20 og fra 5-27 timers hjemrejse fra Nice, som var den eneste destination, hvor der var forskellige flyvetider at vælge imellem. På de andre var der kun EN afgang på et helt døgn. Alle priser var svimlende summer og dertil skal vi lægge overnatning.
   Tak, det skal nok blive godt.

   Slet
 3. Jeg kan godt genkende jeres besværligheder med at booke direkte fly til ellers ret 'almindelige' destinationer. Er dog overrasket over, at det ikke kan lade sig gøre fra Kastrup. Flyver I med samme selskab begge veje? Vi endte med GermanWings ud og EasyJet hjem.

  Rigtig god tur til den tid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tænkte jeg måske du kunne, siden I tog den lange vej til Tyskland. Jeg kender en familie, som somme tider kører fra Falster til Ålborg, fordi flyafgangene er bedre der en fra Kastrup. Vi selv har også fløjet fra Kastrup til Billund, for at kunne komme sydpå, fordi der ikke gik et direkte fly, og det var endda en hel uge.
   Om det i dette tilfælde endte med det samme flyselskab både ud og hjem, har jeg ikke lige styr på. Vi har ikke noget valg, vi tager bare med dem der flyver :-)
   Tak.

   Slet
 4. Kreta er bestemt en dejlig ø med mange seværdigheder, nok til mange ferier. Men tænk, at det skulle være så besværligt at finde direkte fly til en weekend sydpå. Godt, at det lykkedes til sidst.
  God tur, når I når så langt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kreta har rigtigt meget at byde på. Jeg troede heller ikke det var så besværligt, som det viste sig at være. Der letter og lander jo utallige fly, og vi hører jo hver eneste gang vi skal ud at flyve, at der er meget trafik i luften, når vi venter på grønt lyst til at lette.
   Det var dejligt, det faldt på plads. Tak.

   Slet
 5. Vi flyver ikke så tit, men tager med jævne mellemrum en kør-selv ferie. Det kan sørme også give kvaler, hvis vi ikke lige ønsker en lørdag til lørdag booking, men det er da heldigvis blevet lidt nemmere :)
  Til sommer skal vi igen til Gardasøen og det bliver en søndag til søndag ferie - og jeg siger dig, at antallet af mulige hoteller indskrænkede sig, da vi tastede datoerne ind :)
  Håber I får en rigtig dejlig ferie - vi har været på Kreta i maj i 2009 og boede i Platanias, det er vist nabo-byen til Agri Marina.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kør selv gør vi også, men i de senere år har det kun været weekendophold og camping. Der findes vist ikke mere fleksible overnatningssteder end campingpladserne. Selv da vi lejede os ind privat i Holland, var der også noget med en nøgle, der skulle hentes inden et vist klokkeslet. Vi blev forsinket p.g.a. af trafikken, men nåede det, selvom vi i en telefonsamtale havde sagt at vi kom, men blev forsinket. Kunne jeg godt høre, at han ikke var helt sikker på vi ikke brændte ham af. Hvem pokker kører fra Lolland til Holland og bare brænder sin lejlighed af, når man har haft arbejde med at finde et sted at bo!
   Det gør det ikke nemmere, når man ikke vil, eller kan, holde ferie fra lørdag til lørdag og lægger sig på tværs af alle normer.
   Vi boede også i Plantanias for 20 år siden, så ungerne har sagt, at de gerne vil se om de kan genkende noget af det. Nu får vi se hvad vi bruger vores sparsomme dage på.

   Slet
 6. Jeg undrer mig lidt over vanskelighederne. Vi kan fx være i de fleste europæiske storbyer ved middagstid, selvom vi flyver fra Aalborg og må mellemlande i Kbh. eller Amsterdam (KLM), og jeg har aldrig haft større besvær med at finde overnatning til en rimelig pris.
  Men godt, at det lykkedes jer - god tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved du er rejsevant, så jeg kan godt forstå du undrer dig.
   Overnatning var der et pænt udvalg af alle vegne, og i alle prisklasser. Problemet var at komme frem. Først gik vi udenom alle storbyerne, fordi de ikke rigtigt tiltrækker en eneste af os, men da vi så hvor vanskeligt det var at få et fly, var vi tilfreds med hvad som helst. Bare vi kom længere væk end Tyskland.
   Det var rigtigt godt. Tak

   Slet
 7. Du godeste, hvor besværligt ... jeg måtte også undre mig lidt over, at det kan være så svært, men det vigtigste var, at I fandt frem til noget - og endda noget I kunne blive enige om :-)
  Kreta er en dejlig ø, især når man kommer uden for højsæsonen, som I vist gør?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var lige før jeg annoncere om hjælp her på bloggen, men jeg var ikke meget for at datoerne skulle ligge til offentlig beskuelse. Jeg er meget føjelig ;-)
   Det gør vi nemlig. Måske er det også en af årsagerne til at det er så besværligt at komme fra A til B, uanset hvor vi ville hen?

   Slet
 8. Med alt det besvær Allan har haft, har han vel egentlig fortjent en forudsferie sydpå - men det har han jo sådan set også fået - bor på Sydhavsøerne og slipper nu for timevis af jagten computermæssigt, he-he :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har han da, og han har tiden til det :-) Egentlig har han jo ferie hele året, men når jeg har ferie, så siger han. NU har VI ferie :-)

   Slet
 9. Jeg har også erfaret, at man får mere for pengene med en uge...Problemet kan så være at have dage nok til ferien!
  Det var da godt I fik styr på det... Ønsker Jer alle en rigtig god rejse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi ved det jo godt, men alligevel undrer det altså at en flybillet koster det dobbelte eller mere, bare fordi det ikke er en uge. Tager man en hotellejlighed, får man ofte rabat, hvis man bliver der 14 dage, da de påstår at det er flybilletten, der koster pengene. Forstå det hvem der kan.
   Det var rigtigt dejligt at det lykkedes. Tak.

   Slet
 10. Kreta er helt sikkert et dejligt sted. Samariakløften kræver godt bentøj, og det er der et par stykker der ikke har, 18 km + 3 km er rigtigt meget på ujævnt terræn og så skal man jo sejle tilbage.
  Det med nøglen forstod vi heller ikke.

  SvarSlet
 11. Det er sandelig overraskende at det skal være så indviklet at komme på tur. Når jeg læser kommentarerne, hæfter jeg mig ved Malmø lufthavn. Den må jeg hellere huske, hvis vi skulle få brug for det.
  God tur til sin tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det overraskede også os - rigtigt meget. Jeg synes jo man hører og læser, at folk flyver på kryds og tværs i hele Europa på alle tider af døgnet.
   Malmø er nok ikke så tosset at have i tankerne.
   Tak.

   Slet
 12. Det er da utroligt at det skal være så besværligt at holde et par dages ferie. Godt at I endte med at få både overnatning og transport til at hænge sammen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lettere at blive hjemme, men vi ville afsted. Det var nemlig godt.

   Slet
 13. Det var noget af en kroget vej mod nogle gode dage. Ind imellem må man undres. Jeg tror, at jeg havde kastet håndklædet og fundet en god hytte i Danmark :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forslog også at vi fik et luksusophold med gourmetmiddag og hele pibetøjet, i vort eget lille land, men blev nedstemt - igen.

   Slet
 14. Hold da op et arbejde Allan har haft med at finde et rejsemål, men tålmodighed belønner sig.
  Nu håber jeg ikke at min kommenter kommer to gange

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har han. Hans tålmodighed var sat på en hård prøve.
   Din kommentar kom kun EN gang :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)