søndag den 17. marts 2013

Jeg piber ikke, det er bare realiteterne

Der har været nok at se til i det lille hjem, så derfor har der været lidt stille. Det var vist det helt rigtige tidspunkt at lægge den ferie, jeg lige har afholdt. Vi havde ikke planlangt eller bestilt noget ophold, men havde da talt om at der måtte kunne blive tid til at få brugt mit gavekot fra jul, men der kom så meget andet i vejen, og det gavekort skal vi nok få brugt en anden gang. Jeg såede lidt rucolafrø i drivhuset i efteråret. Se bare hvor fint det gror derude, også persillen.
Rucola P1090337
Da der ikke har været meget hjælp at hente fra Allan, har stort set alle arbejdsopgaver ligget på mig. Han har hverken kunne bukke sig eller løfte ting, knapt nok sin kaffekop, så derfor har indkøb, skovling af sne og slæbe brænde og meget andet har været pålagt mig de sidste 14 dage. Nu er han til stor glæde, for ikke mindst sig selv, begyndt at kunne løfte lidt, men de smertestillende piller er stadig fast kost. Scandlines havde et rigtigt godt tilbud på en overfart. En returbillet for 149,- kr. ud og hjem samme dag, men billetten skulle forudbestilles. Jeg er, som de fleste vist ved, ikke særlig søstærk, så vi undgår altid færger. Var det storm måtte Allan tage afsted uden mig. pageJeg kom dog med.
Allan havde gjort sig den ulejlighed at tjekke priser hjemmefra, så vi vidste om vi skulle tage den ene eller den anden butik, syd for grænsen. Der var faktisk mange penge at spare, ved at vælge den rigtige til de rigtige varer. Vi sluttede turen med en tur i Bordershoppen, som generelt ikke kan hamle op med priserne i grænsebutikkerne, men når man har en færgebillet, kan man købe udvalgte varer til spotpriser. Det er mange, mange år siden jeg har været i den butik. Jeg har selvfølgelig læst om den kæmpe udvidelse, men man får altså et helt andet forhold til det, når man færdes der. Hold da op, sikke et indkøbscenter. Der står massevis af smagsprøver, dog kun på alkoholiske drikke. Vi drikker ikke når vi kører bil, og da slet ikke fra morgenstunden, så vi lod smagsprøver være smagsprøver, men sikke en billig brandert man kunne få sig.
Vi er rigtig glade for musik i vores familie. Vi kan ikke leve uden. Min lillebror, som snart bliver 30 årMark Stig Andersen, har drevet det til lidt mere end os andre. Vi andre nøjes nemlig med at optræde når vi er alene, eller i  familiens skød. Mark spiller i et par meget forskellige musikgrupper. Hans genre dækker vidt, lige fra de gamle skillingsviser, til Kim Larsen, irsk folkemusik og til den allernyeste musik. Han skriver også sine egne sange og kombinerer sin egen musik og har gjort i flere år. Du kan finde masser af musik på YouTube hvis du googler Mark Stig Andersen. Forleden sendte han en besked, at nu var han ved at oprette en blog. Hvornår der sker noget der, ved jeg ikke. Han gaber over lige så meget som sin søster. Arbejdet og alle de sportsgrene han dyrker, skal jo også passes. Han har en sin egen fest hængende over hovedet, og jeg har selvfølgelig lovet at lave dessert til 55 personer.
P1090343 P1090339
I aften har jeg bare lovet at lave mad til vennerne. Dyrekøllen er smidt i oven allerede i formiddags, og står og langtidssteger. Jeg havde stadig en masse hokkaido tilbage fra efterårets høst. De har holdt sig så flot på vores terrasse. Nu er der lavet suppe af de fleste, og den sidste blev til denne hokkaidogratin, med den nyhøstede persille. Gratinen er klar til at komme i ovnen. Jeg må hellere kaste mig over kartoflerne og borddækningen og lidt andre nusserier, så tiden ikke løber fra mig. Allan har savnet at kunne foretage sig andet end bare at sidde eller liste forsigtigt rundt, så han er kørt på genbrugspladsen med et læs. Han fik selv læsset det, så mon ikke han også kan få det læsset af igen! Samtidig skal han give mor en hjælpende hånd, så hun kan få lys på badeværelset. Det er såmænd kun en pære der er sprunget, men hun kan ikke selv, da lampen skal skrues ned. Det er fint, at han kan begynde at aflaste mig lidt igen, nu når ferien er slut.

20 kommentarer:

 1. jamen så kom du da " udenlands" i din ferie ,,,,,søstærk er jeg heller ikke, , jeg er nok rn klovn til at købe ind syd for grænsen, når vi har været i sønderjylland er vi også smuttet over , men jeg kan slet ikke overskue de idkøb, så det er Ipsen der napper lidt vin med hjem og jeg et par poser slik ,,,,,så det er ikke vores indkøb i grænsebutikkerne vælter stats budgettet ,,,,,godt din kære mand er på benene igen ,så du ikke skal slæbe det hele .....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg :-) Jeg har ikke noget imod indkøb. Vi plejer også bare at smutte over grænsen, når vi alligevel er i det sønderjyske. Vi går målrettet efter mandler, øl, vin og vand, og så en pose skolekridt til hjemturen. For os der skal betale broafgift og køre flere hundrede km, eller betale en dyr færgeoverfart, skal der saftsuseme handles for flere tusinde kroner, før der er lidt økonomi i det.
   Det er dejligt med lidt aflastning.

   Slet
 2. Det var godt, at du fik holdt lidt ferie, her inden du skal starte i det nye job. Det er altid vigtigt at lade lidt op inden store kraftanstrengelser.

  Det er fantastisk, at I allerede har lidt rucola og persille i drivhuset. Deraf kan man så slutte, at solen allerede har lidt magt, selvom vi nærmer os en uge med snestorm. Uff.

  Fortsat god bedring til Allan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ferie er altid dejligt, men opladning blev det så som så med.
   Sne har vi heldigvis ikke set meget af i dag, men der er jordstorm. Nøj hvor det stormer. Tagpotter og andet flyver om ørene på os. Man kan let komme på en flyvetur med i dag med enten den ene eller andet dør. Selv bilen stod ikke stille, da jeg parkerede i morges. Den vippede så det var bare at komme ud, inden jeg blev søsyg :-)
   Tak

   Slet
 3. Vi kører ikke til Tyskland og handler - jeg ved ikke om det kan betale sig. Det er der delte meninger om. Godt det går bedre med din mand. Lækker mad du har planlagt til i aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke der er nogen besparelser på dagligvarer, som alle ellers råber så højt om. De priser jeg har set, også på de varer, som de siger man skal gå efter, de koster mere end det jeg giver herhjemme. Vi kan kun se besparelsen på mandler, øl og vand, og så vin, hvis det er bestemte vine man vil have. Man kan jo købe vin til samme pris her i butikkerne.
   Det er dejligt og maden smagte også godt :-)

   Slet
 4. Godt at Allan er i bedring så du kan blive aflastet lidt..:-D God søndag aften til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt godt :-) Tak, det blev en dejlig og hyggelig aften.

   Slet
 5. Tillykke med dit nye job, det bliver da spændende og tænk at få så fri hænder, at du selv må bestemme regnskabsprogrammet :)

  Jeg sejler ikke - "du kan blive søsyg selv i havblik - det er da utroligt" sagde en gammel sømand til mig - og det er rigtig, men vi handler også med mellemrum i Tyskland, selv om der er en lang køretur - hvis den indregnes, kan det nok ikke svare sig, men vi gør det også gerne til en fornøjelsestur.
  Det er sørme da en god ide med persille i drivhuset, det har jeg ikke prøvet, men det skal det bestemt næste vinter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det bliver rigtigt spændende, og jeg er glad for de frie hænder, det trives jeg rigtigt godt med :-)
   Jeg har det nøjagtigt som dig. Et skib vipper ALTID, men de fleste gange overlever jeg heldigvis uden mén :-) Vi plejer nu ikke at tage på indkøbsture, jeg vil helst ikke sejle, og jeg synes det er spild af tid at køre i bil, fordi jeg også let bliver køresyg, hvis ikke jeg sidder og kigger fremad på kørebanen hele tiden. Jeg kan altså ikke udnytte turen ved at læse, eller lave håndarbejde, så det ER spild af tid :-)
   Det er godt at kunne hente persille det meste af året :-)

   Slet
 6. Hvor er det godt, at Allan har det bedre ... 14 dage er der allerede gået med det! Øv altså.
  Vores drivhus har såmænd også allerede haft åbnet de automatiske vinduer, når solen er fremme, men frosten bider om natten, desværre.
  Hvad er det for en dessert, du skal lave til 55 personer? Man er jo en anelse nysgerrig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt for både ham og mig :-)
   Jeg nøjes med at åbne døren i drivhuset, når jeg går ud og ind. Vi har ikke sådan noget fin mekanik :-)
   Han har bestilt lidt forskelligt is, så det kan jo laves allerede nu. Formene bliver kørt varme når jeg går i gang.

   Slet
 7. Stakkels Allan, at han stadig døjer efter sit fald! Fortsat god bedring til ham. Og det der med en husbond, der ikke rigtigt kan tage fra, kender jeg alt til. Slet ikke sjovt. Tænk, frisk persille, mens det fyger os om ørerne med sne. Det er da lækkert :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi ved jo, at det sagtens kan tage et par måneder, men bare man ikke er helt hjælpeløs så går det jo fint, som nu. Ja, du har da også fået lidt ekstra arbejde at passe.
   Heldigvis er der ikke meget sne i luften her, og det der faldt i sidste uge, ligger fast, men det er lækkert med frisk grønt, dog næsten mere lækkert med egen høst af rucola nu, synes jeg :-)

   Slet
 8. Det fald har stakkels Allan da haft "glæde" af længe nok nu.. Jeg håber virkelig han snart kommer tilbage til et liv uden smertestillende medicin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har han. Han har prøvet at lade være at tage pillerne, men så kan han ikke holde det ud, men dagen må jo komme hvor de kan blive i glasset.

   Slet
 9. God Dag ! Det kan vara trevligt att resa bort ibland. Vi åker till Morokulien på gränsen till norge över Påsk. Ha det gott !

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt at komme ud og opleve noget. I må have en god tur.

   Slet
 10. Flittig som altid.
  Det var godt, at det blev til en "lille" ferie alligevel. Når vi har ferie, skal vi bare lidt væk. Det behøver ikke at være det store, men jeg synes det er vigtigt at se nye vægge ind imellem.
  Hvor ser maden lækker ud!
  Dejligt med en musikalsk familie.
  Fortsat god bedring til din mand og god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal lidt ud af og til, og nej, det behøver bestemt ikke være hverken dyrt eller langt væk. En tur ved skov og strand kan være nok. Bare der sker et eller andet :-)
   Der var heller ingen klager fra gæsterne :-)
   Ingen af os kan leve uden musik i hverdagen.
   Tak, og god aften.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)