søndag den 31. marts 2013

Der hang to ansigter i skoven

Jeg så dem straks, da jeg var ude at gå en tur. Jeg undrede mig over hvordan de kunne blive hængede der, de to klatter sne.
P1090364 Jeg var ikke sikker på at I også kunne se ansigterne, så derfor har jeg påført mund og øjne.
Vi er ikke begravet i sne alle steder. Der er også mange bare pletter. Vi smuttede en tur til Stubbekøbing, som har svært ved at komme af med det dårlige ry der efterhånden har spredt sig vidt. De skønne og attraktive steder skal man vide hvor ligger, men sådan er det jo de fleste steder. For længe siden, læste jeg, at foreningen "Liv i Stubbekøbing" ville prøve at ændre på den negative opfattelse af byen og området. Det er selvfølgelig igen nogle ildsjæle, der kæmper for overlevelse her på øerne, men også for at få turister og tilflyttere til vores skønne områder. 
P1090387 P1090389  
Da ungerne var små, smurte vi jævnligt madpakkerne, og kørte en tur til anlægget i Stubbekøbing, et morænelandskab fra istiden, der var masser af plads at boltre sig på. Der var legeplads en gynge, vippe og sandkasse, og ikke mindst masser af bakker de kunne løbe rundt på. Det er et eldorado for børn, og barnlige sjæle. Der er også mange skønne stier at vandre rundt på. Nu ville vi selv ned og se hvad der var sket. Der er en stor aktivitetsplads, der er masser af bænke. Der er bygget en pavilion, hvor der er bord og bænke, så man i tilfælde af dårligt vejr, kan nyde maden i tørvejr. Det hele står til fri afbenyttelse. Der var stadig ikke meget liv i selve byen, men det var jo også påske, og Rom blev ikke bygget på en dag. Det tager rigtig lang tid at komme igennem med noget. Ikke mindst at skaffe pengene, og finde frivillige til at udføre arbejdet. Anlægger er et dejligt sted.

10 kommentarer:

 1. Sikke et par fine damer du har mødt i skoven :0)
  Dejligt at der er nogle der kæmper for at bevare og udbrede kendskabet til nogle af de mange herlige steder der findes.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt de kan holde hinanden med selskab :-)
   Det koster tid og kræfter, så det er rigtigt godt at nogen vil trække det tunge læs.

   Slet
 2. Herlige 'nisser' du har fundet.
  Jeg har vist aldrig hørt noget negativt om Stubbekøbing, er det dårlige ry mon noget der florerer nede sydpå? Jeg kender heller ikke byen, men kørte fornylig igennem den (med et lille stop ved havnen, hvor Vivian Høxbro bor), da jeg var til Gavstriks Årsmøde på Næsgaard Efterskole.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, desværre florerer det ikke kun hernede. Vi kan jævnligt læse i de gratis lokalaviser, at turisterne fra Kbh. eller længere nordfra, indsender læserbreve, hvor de remser det dårlige op. Nogen der heldigvis kan se det smukke i forfaldet. Faktisk så startede gruppen "Liv i Stubbekøbing" allerede i 2007 på at gøre det hele mere attraktivt.
   På havnen er der tit liv, der er jo færgen Ida der sejler til Bogø, og der er fiskehanden fra kuttere på udvalgte dage.

   Slet
 3. Fine ansigter der sidder på træstammen, og ærgeligt at Stubbekøbing har fået et dårligt ry, man må håbe på at de får rettet op på det.. God 2 påskedag til jer.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er godt i gang med at rette op, og arbejder stadig på at den skal blive lige så attraktiv som den var før i tiden.
   Tak og det samme til jer.

   Slet
 4. Godt set i skoven. Ansigterne og hårpragten er tydelig nok. Her var vi ude at gå tur i går. Ikke en eneste fodgænger mødte vi i det fine vejr. Mon folk spiste og spiste - og slog mave. For nogle år siden var vi en tur i Stubbekøbing og det er da vist rigtigt at byen ikke har efterladt et særligt indtryk. Godt nogen gider gøre noget - herunder reklamere for byen her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der plejer aldrig at være folkevandring her på egnen, men en enkelt hundelufter eller to plejer vi da møde, påske eller ej, men påskefrokosterne har nok holdt en del inde.
   Ingen særlige indtryk, kan heldigvis være positivt :-) Den lille færge Ida er et tur værd :-)

   Slet
 5. Jeg har ikke hørt, at Stubbekøbing skulle have et specielt dårligt ry? Hvad skyldes det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Lukkede butikker, tomme huse, der får lov at stå og forfalde. Den slags viser en død by, så turister sender læserbreve, om hvor elendigt det hele ser ud, uanset om de kommer ad vandvejen eller landevejen. Flere huse har nu fået renoveret facaden og det ser rigtigt godt ud. De arbejder hårdt på at få liv i byen igen.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)