mandag den 4. marts 2013

Det gør ondt at grine

Jeg ved det, for jeg har selv prøvet det. Der er ingen grund til at græde, hvis man kan finde noget at grine af. Det kan jeg heldigvis tit, også selvom det er mig selv det gør ondt på. Vi overlever tit på galgenhumor i vores familie. Vi havde kun lige påbegyndt hjemturen fra det svenske, da Allan spurgte om jeg, eller andre havde taget et billede. Jeg nåede det ikke. Jeg så kun lige dig ligge i fosterstilling,  da du bad du om hjælp til at komme op, så det havde jeg travlt med sammen med en anden mand. Jeg så ikke andre fotografere heller. Har I noget billede vil han gerne se det.   IMG_0171
Det er ikke første gang Allan er kommet galt afsted. Jeg kan bl.a.  nævne hans styrt ved Gedser, og hans ufrivillige dukkert. Faktisk kan jeg fortælle historier på stribe. Allan selv kalder sig uheldig, men ungerne, mest Camilla, kalder ham klodset, og siger det er sgu da kun far, der kan lave sådanne numre. Når vi kan føje et nyt stuntnummer til listen, kan han slet ikke huske, at han nogensinde før har slået sig under sine fald. Da vi gik i seng  nåede Allan ikke hovedpuden før han jamrede højlydt. På det tidspunkt plejer jeg at tale for døve ører, så jeg lod ham tale med sig selv, indtil han siger, så bliver jeg sgu nød til at lægge det høreapparat. I det øjeblik blev jeg klar over, at vi kunne føre en samtale. Hvorfor skal du sove med høreapparat, det plejer du da ikke. Fordi jeg gerne vil kunne høre hvor meget jeg jamrer mig, lyder det gravalvorligt fra ham. Jeg siger jer, at jeg spruttede af grin, og kunne slet ikke holde op igen. Han kom op, og ved fælles hjælp kom han ned og ligge igen, men på ryggen, for det var det eneste han kunne ligge på. Jeg tænkte at nu ville jeg da ikke lukke et øje hele natten, fordi hans snorken ville holde mig vågen. Jeg sov bedre end jeg har gjort længe og Allan kom op ved egen hjælp både om natten og morgenen, men han er noget bevægelseshæmmet. Han kunne ikke løfte armen så højt, at han kunne få høreapparatet i. Morgenkaffekoppen måtte have hjælpe af venstre hånd og sådan fremdeles. At konsultere en læge, var vist en rigtig god ide. Der var også en stor væske-blodansamling på albuen som tilmed var hævet godt og grundigt. Han ringede til skadestuen og skulle komme ind til en undersøgelse. Han har fået tjekket sin vejrtrækning, trykket og befølt på af en meget sød kvinde. Han har fået røntgenfotograferet arm, bryst og ribbenene i den ene side. Røntgenbillederne ser fine ud, men derfor kan han sagtens have både trykkede og brækkede ribben, fik han at vide, og det er der meget der tyder på er tilfældet. Godt der findes smertestillende medicin.
P1090144  P1090175 
Allan skiftetvis jamrer, griner og stønner, og jeg - ja jeg kan jo sagtens grine, det gør jo ikke ondt på mig. Hvad skulle jeg dog gøre uden ham. Livet havde i hvert fald været mere kedeligt. Uanset hvad, er vi alle fire enige om, at han er født under en heldig stjerne.

14 kommentarer:

 1. Stakkels Allan, jeg kender det godt når det gør ondt at grine.. Lige nu griner jeg højlydt over at han beholder sit høreapparat i for at kunne høre sig selv.. ;-)
  Jeg så slet ikke hans styrt, så jeg har ingen billeder.. og jeg plejer nu heller ikke at have åndsnærværelse nok til at tage billeder af sådanne styrt.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg griner stadig over den kommentar. Jeg synes det var lidt langt ude :-)
   Nej, man ved jo heller ikke før bagefter, om man i det hele taget tør grine og tænker vist sjældent på at forevige sådan en optræden før bagefter. Han kunne jo bare have kaldt på alle fotograferne inden han bad om hjælp :-)

   Slet
 2. Sikke en omgang. Det er afskyeligt, når latter gør ondt. Jeg håber, at det aftager rigtig hurtigt, så han kan grine uden smerte...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man kan hurtigt komme ned at ligge. Drt kan du jo skrive under på :) Hvis det gør ondt flere måneder, så er diagnosen den helt rigtige.

   Slet
 3. Stakkels jer, Jimmi har et par gange haft trykkede ribben og nej så kan man hverken grine eller hoste uden at det gør ondt..God bedring med ham..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej og man kan heller ikke nyse, gå på det lille hus, få knus og kram, køre på ujævn vej og meget andet ;-) Tak skal du have.

   Slet
 4. Helt ærligt! Vi tager da ikke billeder af folk i nød, når vi ikke engang ved, hvor alvorligt det er! ;-)
  Så nej, der er vist ingen billeder, der kan vise Allans fald - som da vist også var alvorligt nok, hvad? Godt han ikke får varige mén, men sådan nogle slag gør bare så væmmeligt ondt.
  Jeg måtte også smile, da jeg læste, at han ville beholde sit høreapparat på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også mine ord :-) Nu er det heldigvis ikke noget man dør af, og nu ved han hvordan jeg havde det dengang :-) Jeg nøjes ikke med at smile, jeg griner stadig - med jævne mellemrum :-)

   Slet
 5. Et minde fra en god weekend i den skønne svenske natur! Det er ikke spor morsomt med trykkede ribben osv., så jeg håber, at han snart kan grine igen uden smerter.
  God bedring og god tirsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi vil altid kunne huske, eller regne os frem, til året for hans trykkede ribben. Intet er så galt, at det ikke er godt for noget, nu kan han virkelig mærke han lever :-) Tak, tak.

   Slet
 6. Åh nej, jeg er lidt allergisk over 'mandefald' i øjeblikket. Godt, at der ikke gik hul på albuen, for nu ved jeg jo, hvor grueligt galt det så kan gå. Men stakkels mand; ømme ribben - bøjede eller brækkede - er sørme ikke sjove at grine med. God bedring til ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der gik faktisk hul på albuen, men ikke i samme målestoksforhold som hos jer. Det er allerede groet sammen :-) Det er ikke helt så sjovt, men dog heller ikke værre end det er til at grine af. Den ene griner dog en smule anstrengt :-) Tak.

   Slet
 7. Det lyder sørme ikke rart med trykkede/bøjede ribben. Så ved man pludselig hvor meget man bruger dem til daglig, når man grine, græder eller hoster. Det er da et grimt fald, han har været ude for. God og hurtig bedring ønsker jeg den gode Allan

  SvarSlet
  Svar
  1. Han har vist bare været rigtig uheldig. Et par forsigtige skridt og smut sagde det så. Tak skal du have.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)