onsdag den 28. marts 2012

Frem i lyset

Nu får I historien om hvorfor vi fik et par feriedage på Bromølle Kro. Allan er blevet en meget vigtig og eftertragtet person i GN og kendt helt i Boston. Han skulle bl.a. til et af sine mange besøg hos GN, så vi slog flere fluer med et smæk. Jeg har før været med ham derinde, og overværet de spændende test. Der er stor sikkerhed, og ingen kommer ind uden at være indskrevet, hvorefter vi får udleveret navneskilt, og bliver hentet i receptionen. Intet foregår på egen hånd.
P1030818  P1030820 P1030821
Jeg skulle med, fordi Allan ikke turde tage ansvaret alene for vort andet projekt, som var årsagen til det hele. Vi har virkelig været sat på en opgave her i huset. Vi var tæt på at måtte opgive. Allerede da jeg skrev denne historie, begyndte vi jagten på rammer. Vi startede selvfølgelig hos de almindelig glarmestre, men det lå udenfor deres speciale. Der skulle en snedker til. Derfor har vi været i by og på land. Vi drog endda til Jylland, fordi vi vidste at snedkeren der kunne lave alt. Det kunne han så faktisk også godt, men han sagde, at det ville blive så dyrt, at vi ikke ville kunne betale. Det ville koste flere tusinde kroner for en lille bitte ramme. I øvrigt havde han altså slet heller ikke tid, hvis vi trods alt insisterede. Vi fortsatte jagten. Allan har ledt på nettet, og ringet rundt, men nej, det var ikke noget, nogen som helst beskæftigede sig med i lille Danmark. Vi skulle nok til Italien, fik vi at vide. Tænk, hvis de billeder skulle lide samme skæbne hos mig, som de har gjort hos både min mormor og min mor. Det skulle nødigt ske, når nu jeg har haft så meget imod, at de bare lå gemt væk i næsten 100 år. Vi syntes vi havde spurgt alle vi kendte, og havde fået mange gode forslag, men desværre var de bare ikke gode nok. En dag tog jeg træarbejderne med på arbejde, viste chefen dem, og spurgte ham, om han i sit netværk kunne finde frem til et sted, hvor vi kunne få fat i nogle rammer. Chefen gjorde et ihærdigt forsøg, og jeg kom hjem med et par adresser. Allan blev igen sat på opgaven med at ringe og forespørge. En samtale gav umiddelbart bingo, men rammehåndværkeren har ikke lørdagsåbent. Det viste sig så også, at deres lager lå langt derfra, og de kom der ikke hver dag. Vi ville heller ikke kunne komme der. Vi gav derfor dem fuldmagt til, at de på vores vegne, kunne finde to ens rammer, efter vores udtalte ønsker. Der er fotograferet rammer, mailet fram og tilbage, for at spare os mig for at bruge endnu en fridag på den konto.
P1030946 P1030947
Nu har Allan igen været i Kbh. for at hente billederne hjem. Ens kunne de desværre ikke blive, men jeg syntes de matcher hinanden godt. Billigt var det bestemt heller ikke med montering og hele molevitten. Hvem pokker vil gerne betale 1.000,- kr, for sådan to små billedrammer, der ikke måler mere end 16 og 20 cm hvor de er bredest! Det vil jeg - alene fordi det håndværk ikke skulle lide samme skæbne hos mig, som hos de to foregående generationer. Nu skal jeg bare have skrevet en lille historie bag på, og så skal vi finde en plads til dem, så de endelig kan komme op at hænge og frem i lyset.

16 kommentarer:

 1. hold da op ,, jeg kan godt forstå du har været stædig og ville finde de rammer ,,billederne er det værd.De er godt nok flotte ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for det lykkedes, og er vilde med dem :-)

   Slet
 2. En spændende rammefortælling :-)
  Sikke et arbejde for at få fat i dem, men resultatet blev rigtig flot.
  I havde naturligvis inden dette besøgt en masse loppemarkeder? Der fandt vi mange flotte, gamle rammer af enhver art til Charlottes familievæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har brugt en del timer på det :-)
   Ikke en masse loppemarkeder, men vi HAR været på loppemarkeder, bl.a. De Blå Haller, men der var ingen rammer der passede i størrelsen. Og desuden var vi ude efter noget håndværk, der passede til det andet meget spinkle håndværk. Det skulle nødig være rammen der tog al opmærksomheden fra billedet :-)

   Slet
 3. Jeg har lige været om for, at se fuglebillederne jeg synes det er nogle spændende billeder, det er godt du har fået dem frem i lyset. Jeg ville også gerne betale 1000kr for at få dem rammet i hvis det var mine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for dem.

   Slet
 4. Sikke en jagt I har været igennem, skønt at det lykkedes for jer, og hvor er de blevet fine. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Med den tid og de kroner vi har investeret, må de være mine nu. Jeg afleverer i hvert fald ikke godvilligt :-)

   Slet
 5. Fine rammer til fine billeder. Hvor er det godt, at de nu endelig kommer til ære og værdighed hjemme hos dig. - Men sikke dog et mas!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også, og de fortjener det :-)

   Slet
 6. Hvor der er vilje - er der vej. Jeg synes, at de er rigtig fine, og det er imponerende, hvad I har lagt af energi for at få historien til at ende godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selvom vejen godt kan være lang og besværlig :-) Og stædighed belønnes oftest.

   Slet
 7. Hvor var det godt, at I brugte kræfter på at finde rammerne, og at det til sidst lykkedes, for nu kommer de smukke billeder da virkelig til deres ret efter 100 års glemsel :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil passe godt på dem de NÆSTE 100 år :-) og glæde mig over at kunne se dem hver dag.

   Slet
 8. De rammer er jo perfekte til billederne - jeg kan godt forstå, I betalte de mange penge for dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg faktisk også :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)