tirsdag den 16. juli 2013

De mærkeligste lyster kan pludselig dukke op

Søndag formiddag sad jeg ved computeren og læste lidt rundt omkring på bloggene, da jeg pludselig fik lyst til at male badeværelse. En underlig lyst pludselig at få. Godt nok er det noget jeg har ønsket jeg fik gjort allerede i vinters, fordi det trængte, men jeg har udskudt det, den ene måned efter den anden. Hvor den skøre ide kom fra sådan lige pludselig aner jeg ikke, men det var jo bare at komme i gang inden jeg fortrød.
Maling af badeværelse Maling af badeværelse

Da vi drak eftermiddagskaffe, kom der endnu en mærkelig lyst over mig. Jeg ville gøre hovedrent i hele huset. Den lyst ignorerede jeg dog og fortsatte på badeværelse. Det kunne ellers rigtigt godt ligne mig at få slæbt kost, spand, gulvskrubbe og hele molevitten frem. Fornuften skal også have lov at råde engang imellem. P1110189
Vi har et par havelåger, for Camillas hundes skyld. Den ene låge, ville jeg gerne have flyttet 3 meter, så den kom mere “om i haven.”  Nu er havelågen flyttet, og lukket til ære for fotografen. I det daglige står den åben og er tøjret med en krog på væggen. Denne gamle hvide havelåge var en nødløsning, der blev sat op for flere år siden. Den fungerede jo fint, selvom den var lidt lav og spinkel i det. Så det blev en mere permanent løsning en beregnet.Hjemmelavet havelåge hjemmelavet havelåge
Nu har vi Allan igen kigget på ny låge, men de passer ikke i størrelsen på vores smøge, så lågen skulle speciellaves. Det ville betyde en meget kostbar låge. Derfor gik Allan i gang med at lave en selv. Lågen er færdig, den skal blot males.
Hjulkrone   P1110259

Tidligere på året, da jeg var i planteskolen fik jeg lyst til at prøve at have en hjulkrone i krydderurtebedet. Den var længe om at vokse, men nu har den fået vokseværk. Du milde kineser, sikke et træ det er blevet. Klik evt. billedet større. Nu er planten beskåret kraftigt. Selvom de små blå blomster lyser op i salaten og på maden, så er det fint med mig, at det kun er en etårig plante. Jeg kan nok finde noget andet at putte i munden, når jeg render rundt i haven. Ellers må jeg købe mig til lidt, som jeg har gjort i dag, da jeg kom forbi en bod, der solgte kirsebær. Det kan jeg ikke stå for. Kirsebær et den allerbedste frugt der findes. De to kirsebær, der sad på vores nyplantede træ, er væk, og det er ikke mig, der har spist dem.  

24 kommentarer:

 1. Næste gang lysten til at male eller gøre hovedrent kommer over dig er du da velkommen i Delft... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror lysten er forsvundet som dug for solen inden jeg når derned :-)

   Slet
 2. Jeg holder mig i ro til den slags lyster går over.. ;-) og det kunne godt ha været mig der havde spist dine kirsebær, men det er det ikke.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi..det er nu rart nok at få det overstået. Det skulle jo gøres på et eller andet tidspunkt, men at det blev nu, blev også en overraskelse for mig selv :-)

   Slet
 3. Tænk at blive overmandet af lysten til at male et badeværelse; jeg forstår dig ikke helt, men hvor må det være skønt at kigge op og se det færdige resultat.

  Det kan være, at det er solsortene, der har spis jeres kirsebær, for det er heller ikke mig. I øvrigt er jeg enig med dig i, at kirsebær er en herlig spise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstod det såmænd heller ikke helt selv, nu har jeg krøbet udenom så længe, og så vupti. Nu kan jeg bare nyde det :-)

   Det er helt sikkert fuglene, for ellers ville bærrene have ligget på jorden og det gør de ikke.

   Slet
 4. hihi, ja hver sin lyst, men jeg er sikker på at det blev pænt, jeres badeværelse. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, og hvad man har lyst til i dag er det ikke sikkert man gider i morgen :-) Det pyntede på badeværelset, men der er stadig et vindue og en dørkarm.

   Slet
 5. Jeg vil da ønske, at den slags lyster kunne overmande mig, for vi har efterhånden nogle rum, der trænger til en gang maling - men nu får det lov at vente til havevejret er ovre :)

  godt jeg lige fik set din hjulkrone, for sådan en har jeg også haft lyst til, men den bliver da godt nok enorm stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også flere rum, der kunne trænge til en opfriskning, men det er nogle større projekter, så det må vente.
   Hjulkronen er enorm, men har man masser af plads, og et sted den kan stå og kvæle noget ukrudt, så tror jeg den er perfekt.

   Slet
 6. Jeg skal desværre trues med bål og brand, inden jeg går i gang med sådanne projekter, men af en eller anden grund er jeg ikke spor forbavset over, at du bare går i krig ;-)
  Det er meget godt, at hjulkrone er en etårig plante, men de smider frø til den helt store guldmedalje. Jeg har prøvet i mange år at få bugt med vores, men det er ikke lykkedes for os endnu - efter 20 år kan vi stadig finde hjulkroner hist og pist, så den kommer I sikkert aldrig af med igen - men måske så alligevel, fordi den ikke står på friland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis ånden kommer over mig, kan jeg ryge på hvad som helst - næsten :-)
   Jeg ved godt den kaster frø og kan så sig selv, og den har allerede kastet enorme mængder frø fra sig, men kommer der nogle skud op, så bliver de trukket op ligesom det andet, der ikke skal være der.

   Slet
 7. Undertiden skal man sætte sig i et hjørne og afvente lysten går over. Tror du ikke malelysten blev inspireret af hjulkronens vokseværk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men nogle ting skal også udføres, og så er det engang sjovere, når det er lysten der driver værket og ikke pligten. Jeg tror ikke det var hjulkronen der inspirerede, men hvad det var ved jeg ikke.

   Slet
 8. ja men du er da sikkert blevet inspireret et sted ude i blogland,,,,
  jeg kender godt det der med , lige pludselig gå igang med et eller andet og somme tider på underlige tidspunkter,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker nu ikke jeg læste noget om hverken maling eller badeværelse, men måske har der alligevel været et eller andet der trykkede på knappen :-)
   De der tendenser er ikke altid lige rare at slås med. Ind imellem er de faktisk lidt irriterende. Tænk, at man aldrig bliver klogere ;-)

   Slet
 9. Altså. Af en eller anden grund, bliver man ikke forbavset :-) Tænk hvis man en dag støder ind i et energidepot på størrelse med dit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heller ingen overraskelse her i huset. Allan er vant til mine skøre ideer, og sagde bare, hm... ja, hvorfor ikke.
   Energidepoter er rare at kunne tære på.

   Slet
 10. Det var dog en mærkelig lyst at få, gad vide om du har spist noget, du ikke kan tåle :-)
  Men det er da en god egenskab at ha`. Her gøres tingene mest af pligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi.. Mig bekendt er jeg ikke overfølsom overfor noget :-)
   Egenskaben er ofte rar at have, men den kan ski også besværliggøre livet, når man ikke kan begrænse sig. Her gøres også meget af pligt, men har man meget man skal og vil have lavet, så er det da sjovere når lysten kan bestemme.

   Slet
 11. Uha, jeg kender kun alt for godt til det at få sære indfald på skøre tidspunkter; det sker også for mig ;) Og familien ser hovedrystende til når tingene griber om sig...
  Jeg er sikker på dit badeværelse nu er super flot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan somme tider godt gå hen og blive meget lange arbejdsdage :-)
   Det har pyntet gevaldigt, men vinduet trænger bestemt til en opfriskning.

   Slet
 12. Jeg er ret glad for, at vi har fliser i hele badeværelset, så jeg er fri for den slags lyster :-)! Men det er garanteret blevet flot.
  Hjulkronen er også flot!
  Hvad angår kirsebær, så kom vores feriegæster hjem med vilde kirsebær, et lille kg, som skal bruges til Rumtopf, når jeg får anskaffet noget rom. Foreløbig er bærrene landet i fryseren.
  God torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har vi også haft engang, men så kan man jo få andre sære ideer :-)
   Hjulkronen er flot med alle de blå blomster.
   Laver du romtopf af frosne bær? Det har jeg aldrig prøvet.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)