søndag den 18. november 2012

Stegt flæsk og uventet besøg

Til min fødselsdag foreslog Camilla, at vi skulle prøve at samle et lille udvalg af familien til stegt flæsk og persillesovs og en rigtig hyggedag inden jul. Vi synes det var en rigtig god idé, men det er altså rigtigt svært at få samling på bare en lille flok. Der er altid nogen der har andre aftaler, ligegyldigt hvilken dato vi valgte. Da det var Camillas forslag, og vi havde lovet at lægge hus til, måtte det blive en dag, hvor både hun og vi kunne. Denne weekend var eneste mulighed, og vi ville kun blive seks personer. Vi endte på fem. Der blev hygget igennem i køkkenet.
P1070749Inden ungerne ankom, var der dækket bord i stuen, som der oftest er, når vi samles, men da det blev spisetid, sagde Camilla. Ihh… kan vi ikke bare sidde herude i køkkenet og spise mad. Det er da meget hyggeligere, men nu har I selvfølgelig dækket bord. Jamen det er da ikke noget problem, de par tallerkener kan vi da hurtigt flytte, og sådan blev det. Børnene blev luftet, affodret og lagt til at sove, og mens jeg lavede persillesovsen, fik ungerne en lille pakke de kunne pakke op. Eiii… skal vi have gaver, hvorfor det? Det havde vi bare lyst til. I er da tosset, men tak. Ungerne mente det næsten var som juleaften og gaverne bragte både glæde og julelys i deres øjne.  P1070753
Vi åd stegeflæsk i lange baner, hver og en af os. Camilla slog sig på maven og sagde, puh, hvor er jeg altså mæt. Det kom helt bag på mig, da hun et øjeblik efter sagde, at hun godt kunne spise en isvaffel. Du spiser da aldrig is. Jo, faktisk er jeg blevet rigtig glad for is. Nå, isvafler har jeg altså ikke, men is kan du godt få, der skal bare også være plads til æblekage. Allan var ikke sen til at hente isen, og den blev også spist. Efter kaffen og æblekagen kørte Camilla tilbage til Kbh. Mads blev hængende lidt længere inden han også forsvandt. Vi har alle haft en rigtig hyggelig dag og aften. Det blev sent inden køkkenbordet blev ryddet og vi kom i seng.
P1070759
Tidligt i morges sendte Mads en sms: Er I oppe? Ja, jeg er, skrev jeg tilbage. Må jeg komme og få morgenkaffe sammen med jer? Selvfølgelig må du det. Da jeg lukkede ham ind, havde han en bagerpose med nybagte tebirkes med. Både Allan og Mormor blev taget på sengen.
Over middag, var mor den eneste der stadig var her. Jeg havde lige sendt Allan ud på en køretur, for at hente nogle æg, og selv sat mig med strikketøjet, da min mobil ringede. Jeg nåede at se navnet i mit display inden jeg tog telefonen. Selvom vi Allan er i familie med ham der ringede, har han aldrig været i vort hjem, men vi har mødt ham flere gange og også talt med ham andre steder. Sidst var til familietræffet på Frilandsmuseet, hvor han og jeg udvekslede telefonnr. Jeg spurgte om han var på disse kanter, jaaah, det var han faktisk. Okay, du står måske næsten uden for vores dør? Nej dog ikke, jeg er hos H.. og H.. Jamen kunne I tænke jer et komme forbi til en tår kaffe? Ja, tak, det vil vi meget gerne, hvis I altså har tid og ikke har andre planer der bliver spoleret. Vi har ingen planer, så kom I bare. Ungerne er kørt, og de har ikke spist alt æblekagen, så jeg sætter kaffen over. Tak, vi kommer. Øh… hvad er det nu jeres adresse er? Mor fik travlt med at få pakket sammen og komme hjem. Hun mente det var på tide vi slap af med hende. 15 minutter efter ringede det på døren, og snakken gik lystigt de næste mange timer. Allans fætter kan noget helt specielt, og har vundet en flot 2. præmie. Du kan se og høre ham her.
Allan kaldte for et øjeblik siden, at jeg skulle komme ind og se om jeg kunne genkende nogen af de personer der var på tv-skærmen i “Station 2 Politirapporten.” Jeg ser mig da jævnligt i et spejl, så det så jeg straks, selvom jeg havde placeret mit kamera foran ansigtet. Det gjorde jeg nemlig meget bevidst, da jeg opdagede filmfolkene fra TV2 fokuserede på os der stod i køen.

20 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig gæsteweekend I har haft hos jer Pia. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har vi nemlig Inge :-)

   Slet
 2. Det er så hyggelig at spise i køkkenet. Der dufter godt, der er god stemning og dejlig varmt, og hvis det er der man har hængt hele eftermiddagen er det da også det hyggeligste at blive siddende, så jeg forstår godt Camilla.

  Jeg elsker sækkepibe. Det er sådan en smuk - men speciel - lyd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi spiser altid selv i køkkenet og har altid gjort, så jeg tror Camilla forbandt det med barndommens måltider. Når nu vi fik et afbud, så kunne vi lige sidde der :-)
   Jeg er også vild med sækkepibemusik.

   Slet
 3. sikke en dejlig dag og week- end i har haft,
  uha ðet må være svært at spille sækkepibe , han er dygtig ham fætteren

  SvarSlet
  Svar
  1. Weekenden har været dejlig, og ja, det er ikke nemt at spille på det instrument. Han er rigtig dygtig :-)

   Slet
 4. Uhm stegt flæsk det fik vi i lørdags..Det er ikke mange her i landet der spiller sækkepibe, det er vist ikke bare lige til..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde I jo :-)
   Sækkepibespillere er en lille gruppe og det er en svær kunst.

   Slet
 5. Dygtig fætter - og en usædvanlig kunnen her i lille DK.
  Jeg regner altid med 50% mere mad, når der bliver serveret stegt flæsk med æbler og persillesovs - det er åbenbart noget, næsten alle er helt vilde med - eller ... dem der, er, spiser i hvert fald altid meget :-)
  Der er rigtig gang i fornyelsen af familiebekendtskaberne på begge sider ;-)
  Hyggeligt nok, er det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er rigtig dygtig.
   Ja, der ryger lidt ned i maven med den ret. Da Camilla så den skudefuld kartofler og flæsk jeg havde gang i, spurgte hun hvem der skulle spise alt det. Selvfølgelig var der nok, men hun var en smule overrasket, da vi var færdige. Æbler til har jeg aldrig hørt eller set.
   Det er altid hyggeligt, med både nye og gamle familiemedlemmer, når man har noget at tale om. Fætteren og jeg har altid talt godt og meget med hinanden, når vi var sammen.

   Slet
 6. Det lyder til, at I har haft en travl og hyggelig weekend med lækker mad sammen med familien.
  Spændende med en sækkepibespillende fætter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Travlt kan man vist ikke sige vi har haft, men vi har hygget.
   At høre musikken og få informationer om den svære kunst bliver slugt af mig :-)

   Slet
 7. Lyder da godt nok til at have været rigtig hyggeligt, og hvem kan ikke lide stegt flæsk og persille sovs... Det er da i hvert fald en af de ting der bliver plaget om her........

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også to hyggelige dage. Næh, jeg kender heller ingen der ikke kan lide den ret :-)

   Slet
 8. Og ps.. er ret sikker på at hr fætter har arbejdet samme sted som mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er muligt. Nu ved jeg jo ikke hvor du arbejder, men fætter har haft flere spændende job.

   Slet
  2. Okay, det sagtens være, og jeg tror du selv har det rigtige svar :-)

   Slet
 9. Stegt flæsk med persillesovs er tit på madplanen. Så er det lige meget om det er sommer eller vinter. Det smager også fint på terrassen om sommeren. Der skal bare være nok. For nogen tid siden var Bo med sit arbejde på seminar, hvor køkkenet måtte melde, at de var gået tør. Ikke i orden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi får det også jævnligt, men serverer det af en eller anden grund aldrig til gæster, om det så er ungerne der kommer hjem, men nu lagde Camilla menuen. Stegt flæsk på havegrillen smager også godt :-) Vi kan godt finde på at bestille den menu, hvis vi tager i byen og spiser, og der skal bare være nok, uanset om det er ude eller hjemme, ikke mindst ude :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)