lørdag den 3. november 2012

På besøg hos en kvaksalver

Allerede i slutningen af sidste års dansesæson, fik jeg problemer med min fod. Jeg har fået rigtigt mange behandlinger, for at afhjælpe generne. Helt godt ville det aldrig blive, det var jeg informeret om. Dansesæsonen startede igen, og problemerne blev absolut ikke mindre. Min behandler havde fortalt mig, at jeg nok ville få et problem med at danse, uden smerter. Han ved også at både Allan og jeg brænder for dansen, så vi blev enige om, at jeg skulle prøve at se hvordan det gik, når og hvis jeg lod være med at gå op på tæerne, som man skal. Det hjalp lidt, men det er ikke nemt at danse på flad fod. Det kan man bare ikke. Dvs. nogen kan, men jeg kan i hvert fald ikke ret godt. Vi har flere gange de sidste 3 mdr. talt om at droppe dansen helt. Allans bentøj skaber sig jo også ind imellem. Det er vanvittigt at jeg hver 2. – 3. uge betaler mere hos behandleren for at få “repareret” end dansekontingentet koster. 
Himlen over Lolland 2. nov. 2012Selvom vi ville være kede af at stoppe med dansen, så kommer helbredet dog i første række, så jeg sagde til danselæreren, at vi nok blev nød til at stoppe p.g.a. af min fod. Hun sagde bare straks, det kan kureres. Njaaa… det tror jeg nu ikke rigtigt på, sagde jeg. Alt hvad jeg har hørt og fået fortalt om det, er at den aldrig bliver normal igen, men man kan afhjælpe med indlæg osv. som jeg også gør. Hun påstod hårdnakket at den behandler, hun selv benytter, kunne klare det.
Da det ikke kun er under dans, jeg har haft ondt, men også ved almindelig gang, var det da værd at prøve. Jeg elsker at gå på bare fødder inde, og tåsandaler er mit allerbedste fodtøj hele sommeren. Begge dele har jeg måttet vinke farvel til i år, for det er som at træde på en stor sten med kniv i. Danselæreren skulle nok sørge for at få en tid til mig, men der var lang ventetid. Han er nemlig en travl mand, den kvaksalver, som han selv kalder sig af profession. Jeg har været afsted en gang, for 4 uger siden. På væggene hang plakater med mange vise ord, fra bogen Visdomsord 1997. Besøget var en ret speciel oplevelse. Han siger han kan se knoglerne. Metoden er kirosomatri.
P1070043 (2) P1070045
Har du ondt der, der eller der, spørger han, mens han trykker fast gennem alt mit tøj. Jeg skulle kun lægge frakke og fodtøj.  Nej svarer jeg hver gang, selvom han gav et ekstra tryk. Med jævne mellemrum fik han fat i noget, der virkelig gjorde nas og jeg udbrød: “Av, for …” og han fuldførte selv sætningen, med ukvemsord som jeg helst ikke selv bruger. Jeg fik trykket en masse på plads alle mulige og mærkelige steder overalt fra kranie til tæer og fingre. Kun i højre arm og skulder, kunne han ikke finde noget galt. Heldigvis, for jeg havde lige fået behandling af “min egen” mirakelmand. Det vidste kvalsalveren ikke, og fik det heller ikke at vide.
Den første uge efter besøget, havde jeg en masse ømme pletter og blå mærker fra hans tryk, men bortset fra at foden er blevet “anderledes,” så har jeg ikke mærket nogen forbedringer. Det går stadig jævnt ned ad bakke hver eneste gang, vi har været til dans. Inden jeg forlod kvaksalveren, spurgte jeg, om P1070609jeg nu var helt i orden, eller hvad hans erfaring var med sådan en fod. Han anbefalde at jeg besøgte ham endnu en gang, og det gør jeg så, i næste uge. Miraklernes tid er trods alt ikke forbi.
Kvaksalveren var kun vidende om mine fodproblemer, men kunne åbenbart “se noget” helt, helt andet, som ingen andre end jeg selv vidste. Sådan noget har jeg prøvet et par gange før, da Mads var lille. Der er altså mere mellem himmel og jord, end de fleste af os tror. 

25 kommentarer:

 1. Nej hvor jeg altså håber han kan kurere din fod. Det ville da være frygteligt, hvis I skulle holde op med at danse, når I nu holder så meget af det, og I har gået til dans i så mange år. Du har nogle dumme fødder, det er der nok ingen tvivl om. Synd at det nu også er galt med Allans bentøj.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også :-) Heldigvis er det ikke jordens undergang, men rigtigt ærgerligt. Alllan har haft dårlige ben i mere end 10 år, så vi havde nok begge forventet at det var af hensyn til ham, vi evt. Måtte stoppe, men der er intet der slår så meget fejl som beregninger :-)

   Slet
 2. Det bliver spændende, om han ender med at helbrede din fod, Pia.
  Jeg har ved selvsyn lært, at man aldrig skal sige aldrig mht. til den slags ting, og hvis det er så galt, som du giver udtryk for, er der ingen som helst grund til ikke at prøve, for skulle det alligevel ikke hjælpe, kan det vel næppe heller gøre skade.
  Alternativ behandling ville dog formentlig aldrig blive det første, jeg forsøger mig med, men det er det jo heller ikke for dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt spændende, og bare han kan hjælpe den lidt, så er jeg meget glad :-) Nogle gange går det godt, når man benytter de alternative veje, andre gange er pengene bare spildt. Her i huset har vi rigtig god erfaring med alternative behandlinger, selvom nogle ikke er så alternative mere, som de var for 30 år siden. Dengang gik jeg lægevidenskabens vej først. Der var sjældent hjælp at hente. Siden har vi lige så tit gået udenom lægerne med rigtige gode resultater. Bare de dog kunne lære at samarbejde, og erkende at alternativ behandling KAN hjælpe på mange ting, og at en kniv ikke altid er løsningen. Min 'egen' behandler er ikke bange for at sende patienterne ind i lægesystemet, hvor det omvendte aldrig er tilfældet.

   Slet
 3. Der er mere mellem himmel og jord end det, man lige får øje på. Det er også et mirakel, at vi kan forstå, hvad vi siger til hinanden - eller skriver - selv om noget af det kan forklares med erfaringen, så skal der et ekstra element af empati ind for at kunne forstå, hvad andre siger.

  Nåmen det lyder som om manden er god til at læse mennesker, og det er vigtigt for en behandler, kvaksalver eller ej. :) Jeg læste engang en "historie", noget alfordamerne-agtigt, om at læse en livshistorie ud af et menneskes krop. Man bliver forbløffet over, hvor meget der kan læses i bedste Sherlock Holmes stil, uden egentlig overnaturlig tilgang. Med erfaring kan det selvfølgelig kombineres, så det lyder helt magisk, men så er der selvfølgelig en masse kvalificeret gætteri med i billedet.

  Jeg tror at han prøver at hjælpe dig med din fod, men tror også at det er begrænset, hvad man kan gøre mod led- og muskelsmerter. Jeg håber du finder en dans, som passer til foden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror på,det okkulte. Jeg har alt for mange beviser til at benægte det. Jeg har selv studeret astrologi, og er blevet læst i hånden og har stiftet bekendtskab med mange andre ting som irisanalyse, indigobørn osv. Alt sammen meget spændende.
   En god menneskekender er heller ikke at foragte, og jeg er sikker på at han gerne vil hjælpe mig. Musklerne skal "bare" sættes på plads, så smutter knoglen, som jeg går på, op hvor den skal være :-)
   Foden og jeg må finde fælles fodslav så vi kan danse sammen resten af livet :-)

   Slet
 4. Jeg har de to plakater hængende, de er så fine. Håber den kloge mand kan hjælpe dig. God weekend hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps... Super fedt billede du har fået som header.

   Slet
  2. De er nemlig rigtig fine og store. De kan jo ikke gå i en almindelig kopimaskine, stod jeg og tænkte da jeg ønskede de hang hos mig :-)

   Tak skal du have Inge, også god weekend til jer, det har I vist ekstra brug for.

   Slet
 5. Det lyder både spændende og mystisk, hvad den kvaksalver kan. Jeg vil krydse fingre for, at han kan udrette mirakler for din fod. Som Ellen skriver, er det da forsøget værd. Og man hører (og læser) jo, at de alternative behandlere kan de mest forbløffende ting :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det, og det var også lige det jeg tænkte da jeg fik tilbudet om at komme under hans hænder :-) man må være åben for nye tiltag, hvis man vil ændre noget.

   Slet
 6. Jeg håber at han kan hjælpe dig, det kan jo aldrig skade at prøve en gang til, det ville jo være dejligt hvis I kunne fortsætte med dansen lidt endnu..God søndag til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Begge dele ville være dejligt :-) Tak og god søndag hos jer.

   Slet
 7. Det er de færreste kvaksalvere, der kan gøre noget værre end det er, så det er som regel ingen skade til at prøve. Det kan jo kun blive bedre.

  Håber som flere andre at han kan hjælpe dig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også at det værste der kan ske, er ingenting, og det er bestemt værd at afprøve :-)

   Slet
 8. Jeg håber, at den nye mirakelmand kan hjælpe dig, så du igen kan svæve hen over gulvet!
  Jeg tror også, at der er mere mellem himmel og jord, end man umiddelbart skulle mene. Men jeg går dog først til lægen med mine skavanker, da jeg har haft en dårlig oplevelse hos en alternativ behandler, hvilket har gjort mig ekstra skeptisk. Desuden har vi en bekendt, som praktiserer alle mulige former for det alternative, og det, hun har fortalt, gør mig ikke tryggere!
  Jeg er dog sikker på, at de alternative behandlere kan hjælpe mange, og at jeg bare ikke har fundet den rette :-)! God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også stiftet bekendtskab med et par stykker hvor det kun har lettet et sted (på bankbogen) Selvom de blev varmt anbefalet. Dette bliver måske en mere til samlingen?
   Man siger jo tro kan flytte bjerge, og i dette tilfælde må jeg indrømme, at jeg ikke tror på det, men jeg giver det en chance. Virker det, virker det uanset hvad jeg tror. Jeg er før blevet omvendt :-)
   Tak min søndag har været helt fantastisk. Du må have en dejlig uge.

   Slet
 9. Jeg håber din mirakelmand kan hjælpe dig,jeg er altid lidt forbeholden når jeg hører om alternative behandlere, men man skal jo aldrig sige aldrig, nogen bliver jo hjulpet, jeg anede ikke der boede sådan en mirakelmand her i vores kommune ,,,
  jeg ønsker dig alt det bedste ,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne tilstå, at jeg ikke har den største tro på at kvaksalveren kan ændre noget, men som du selv skriver, så skal man aldrig sige aldrig. Min egen mirakelmand tror jeg til gengæld på. Han siger der ikke er mere at gøre. Dog kan jeg prøve chockbølger, men der er absolut ingen garanti for at det ændrer noget som helst. HAM tror jeg på. Heldigvis er jeg ikke bevægelseshæmmet, kun dansehæmmet :-)
   Tak skal du have.

   Slet
 10. For pokker, hvor jeg føler med dig. Blev selv belemret med en nedsunken forfod for 15 år siden, og har haft frygtelige smerter - og det blev ikke bedre sammen med rygproblemer og slidgigt. På grund af slidgigten begyndte jeg at spise fiskeolie og ingefær, og det havde god virkning - ikke mindst på foden. Efter 3 måneder var smerterne væk og efter yderligere 3, kunne jeg gå på bare fødder og i stiletter, hvilket havde været omend ikke umuligt, så i hvert fald meget smertefuldt i mere end 10 år. Jeg håber du får det bedre; det er så ærgerligt at droppe noget man brænder for.
  Pøj pøj...

  Kh Britta

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med lidt medfølelse :-) Der er meget man kan prøve, og købe sig fattig i uden nogen garantier. Kosttilskud og naturmedicin, er jeg færdig med (tror jeg) Det er afprøvet i stor stil på Mads da han var lille. Allan og jeg selv har også prøvet et par ting i forskellige situationer. Ikke en eneste af os har haft glæde af det, men dejligt at høre, at det ikke er det rene bondefangeri :-)
   Al ting har jo som bekendt sin tid, og så dukker der nok noget andet op, som er lige så spændende. Tak :-)

   Slet
 11. Det bliver spændende at høre om kureringen finder sted, men det skriver du vel om i næste uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tvivler på kurering, men jeg skal nok følge op, når nu du opfordrer til det.

   Slet
 12. Sagde hun for over et år siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg, og jeg står ved det. Det hjalp mig ikke det fjerneste. Han afsluttede med at jeg selv kunne ringe, hvis jeg ville besøge ham igen.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)