fredag den 30. november 2012

Julehjælp og anden hjælp

Jeg tror altid der vil være brug for hjælp og støtte til alle mulige emner. Så længe jeg kan huske, har der altid været burg for hjælp og støtte til de syge, handicappede og de svage i samfundet. I vores unge dage havde vi nok at gøre, med at få økonomien til at hænge sammen her i huset. Allerede dengang kendte vi et par stykker der søgte om julehjælp. Vi selv har dog klaret det uden støtte fra andre, ved at være sparsommelige, og lave alting selv, og ellers “bare” undvære det der ikke var råd til.  Selvom pengene var små, har vi dog altid støttet ved at købe julekalendere, lodsedler og den slags, når det var lokalt. Ind imellem har vi da også støttet mange andre, mere landsdækkende formål. P1070678
Med årene har den stemmen dørklokker dog bredt sig, for her i kvarteret er der nærmest folkevandring fra "storbyerne” som Nyk. F., Vordingborg og hele resten af Lolland og Falster, så vi må ofte, selvom det er svært, sige nej tak, men vi kan altså ikke støtte alt og alle.
Du så måske også udsendelsen om de fattige i Danmark? Det gør ondt, når nogen har så lidt. Desværre bliver der flere og flere af dem, og der er rift om julehjælpskasserne. Måske kender du allerede den helt private gruppe på Facebook der hedder: “Julehjælp” Den startede i 2010. Jeg fik dog først øje på den sidste år, men der kan vi alle være med at støtte, ved bare at rydde op på eget overskudslager. Ønskerne spænder vidt fra brugt tøj, puslespil, malebøger, skoletaske, penalhus, bøger, julegodter og alt hvad der ellers kan være med til at få et fattigt hjem til at få noget der bare ligner lidt af vor andres jul. De er bestemt ikke krævende. Måske findes der også en familie lige rundt om dit gadehjørne, der ville blive rigtig glad for et par hjemmestrikkede sokker eller noget helt tredie. Jeg bliver så glad om hjertet, når jeg ser, hvor mange, der får disse små ønsker opfyldt.P1070967
Her i huset er vi i gang med at hjælpe alt det vi kan, dog med noget helt andet. Det er vores egne børn der nyder godt af det. Mads har fået grønt lys af forsikringsselskabet. Da vi fik den besked af Mads, var jeg ikke i tvivl om hvad min fridag skulle bruges til. Jeg trak vanterne på, begav mig ud på en spadseretur, for at hjælpe Mads med at bane vejen, så han kan komme i gang med renoveringen. P1070969Da jeg nåede frem begyndte det at sne, med store fnug. Det holdt dog hurtigt op. Allan kom og gav et nap med de større ting, vi skulle være to om. I morgen tidlig har Allan lovet at tage med Camilla til Neunstein i Tyskland, hvor de skal opholde sig hele to dage. Camilla glæder sig rigtigt meget til at være sammen med sin far, siger hun, men hun sagde også med et lille smil: “Tror du far og jeg kan enes hele vejen?” Far og datter er to alen ud af et stykke, de har begge en meget, meget kort lunte. Ind imellem kunne de godt have brug for lidt af den tålmodighed mor og søn har fået tildelt.
Jeg tilbringer denne fredag aften på Nyråd Kro, hvor jeg skal mødes med et par gamle frøer, til hygge og snak. Kroen har jeg aldrig spist på, men jeg håber de laver god mad.

14 kommentarer:

 1. Må indrømme at jeg ikke støtter den slags som kommer og ringer på min dør og ej heller ved de store tv shows...

  Men til gengæld støtter jeg gerne , hvis nogen jeg kender har brug for hjælp... Engang i mellem med lidt penge , og ellers med ting der lige mangler...

  Og hvis vi skal af med nogle ting, så spør vi altid omkring os om nogen vil have det.......

  Var i Rødovre centret i dag...... og hold om med mennesker og sikken en masse poser de slæbte rundt på...

  Rigtig god weekend
  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. De store tv show støtter vi heller aldrig. Vi ser dem ikke engang. Faktisk støtter vi vist mest alle de små der kæmper for at overleve her i nærområdet. Og inden vi smider den sofa, eller hvad det nu kunne være, ud, spørger vi også os for, inden den bliver sendt på loppemarked. Vi smider faktisk aldrig ting ud. Det hele går til gode formål. Men i stedet for at aflevere i gengrugsbutikker, kan vi jo lige så godt aflevere tingene hos de trængte familier her ved juletid.
   Jeg undgår så vidt muligt diverse køer. Jeg står gerne foran døren en lørdag og venter til de åbner, så har jeg de første butikker helt for mig selv, i hverdagen sender jeg ofte Allan :-)
   Heldigvis er det ikke alle der er lige hårdt ramt på pengepungen.
   God weekend til dig også.

   Slet
 2. Ja der er mange der har brug for hjælp, og lidt støtte rundt omkring yder vi vel hver alle, hvor vi synes det giver mening.
  God weekend hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også at stort set alle mennesker støtter et eller andet i større eller mindre grad.
   Tak og det samme til jer.

   Slet
 3. Må indrømme jeg godt kan lide din sætte-tæring-efer-næring-tankegang, men også at der er nogle behov for assistance i det moderne samfund.
  Jeg betaler lidt som det falder sig for, men har ikke noget problem med ikke at gøre det.
  Håber middagen med frøerne smager jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes jo det er ren logik at man ikke kan bruge noget man ikke har :-)
   Jeg ved godt vi ikke kan redde hele verden, og er det voksne mennesker der stemmer dørklokker, har jeg heller ikke noget problem med at sige nej, men det berører mig, når jeg må sige nej til børnene, også selvom forældrene står ved siden af.
   Middagen var vi ikke helt tilfredse med, for vi var pisket til at tage af det store julebord.. Vi ville helst have valgt fra menukortet. Vi 5 personer fik dog lov til at sidde i en sal for os selv, så kunne de julehungrende feste bag lukkede døre :-) vores aften var stille og hyggelig.

   Slet
 4. Der er desværre rigtig mange der har brug for lidt hjælp. Vi giver når vi synes der skal gives men vi kan ikke støtte alt så vi sorterer lidt i det vi støtter. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi sorterer også og har vores favoritter. Tak i lige måde.

   Slet
 5. Vi kan jo alle ikke frelse hele verden - ikke engang hele Danmark, men hvis alle, der kan, gør lidt, hjælper det forhåbentlig også.
  FBs julehjælp lyder som en rigtig god ide - jeg kendte den ikke, men nu gør jeg, og de fleste af os har jo noget, vi godt kan undvære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan vi ikke, og derfor støtter vi aldrig de store, måske lige bortset fra Kræftens Bekæmpelse, men det er jo også en lokal der går rundt :-) Vi kan godt lide at se at det batter noget det vi giver. Men aflagte ting vi ikke selv har brug for, er vi bare glade for, at NOGEN kan bruge.

   Slet
 6. Jeg kikkede ind på Fb julehjælp , syntes det var lidt uoverskueligt, hjælper i den udstrækning jeg kan, sender altid penge. på tlf, når der er store tv indsamlinger ,også når der er store indsamlinger med. indsamlingsbøsser ved hoveddøren,eller hvis jeg er. heldig at møde frelsens hær.det. gør mig glad at putte en seddel i deres bøtte ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville være rart om man kunne søge på postnumre, for hvis ikke man jævnligt holder øje, er det lidt uoverskueligt. De store støtter vi så faktisk aldrig, det er der jo så mange andre der gør, bl.a. jer :-)

   Slet
 7. Jeg er sponsor for et barn i Børnefonden og det er den hjælp jeg har valgt at give. Det koster 200,00 kr. om måneden og for det får barnet en skolegang og medicin, og så er der også noget til familien og de mindre søskende. Man skal helst være sponsor over en længere årrække for at det batter noget.

  Herudover giver jeg altid et pænt beløb til Folkekirkens nødhjælp, som jeg i øvrigt selv er med til at samle ind til fordi det er vores kirke der står for indsamlingen. Det er rart at give en søndag til et godt formål.

  SvarSlet
 8. Børnefonden og mange andre organisationer kender jeg godt., og selvfølgelig hjælper alt hvad vi gør vel et eller andet sted. Desværre er der bare så mange penge der går til administration. Jeg kan godt lide, at hver en krone kommer ud hvor den skal. Man arbejder vel ikke med penge uden at tage lidt skade :-)
  Godt at vi alle ikke er ens, for på den måde spredes hjælpen bedre.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)