fredag den 16. november 2012

Når fritidsinteresser blev til lønnede job

Jeg er bidt af tal, og har altid været det. Lige fra ganske lille pige, legede jeg kontor. Skrev regninger og lavede kassekladde. Da jeg tjente mine første penge, blev der skam lavet budget, så jeg har aldrig været i tvivl om, at det var der min vej lå, men der er jo så meget andet spændende og interessant  i denne verden, så jeg har altid haft mere end et job. Jeg har arbejdet inden for utroligt mange forskellige ting. Faktisk har jeg haft utallige små og store bibeskæftigelser og flere samtidig, men jeg har altid været meget trofast overfor min hovedarbejdsgiver. Min første “voksenarbejdsplads” bortset fra min elevplads, og et halvt års vikarjob, som egentligt kun var et barselsvikariat på 3 måneder, valgte jeg selv at forlade efter 15 år, og det “nye” job passer jeg stadig på 24. år. 
sangNu var det bijob det skulle handle om. De allerfleste af dem er ikke nogen jeg selv har søgt. De er dukket op af det blå, enten udsprunget af mine egne interesser, hvor folk har henvendt sig, om jeg ville dette eller hint, eller det er job jeg direkte er blevet tilbudt. For det meste er jeg sprunget på vognen, men jeg er også selv hoppet af, når det ikke var sjovt længere.   
Jeg valgte at gå på deltid, da Mads blev født. Hjemme- og weekendarbejde, var bestemt en kæmpe fordel, da børnene var små, fordi jeg kunne være hjemme, når de havde fri fra skole, og arbejde når det passede ind. Ungerne har derved altid haft en af os forældre hjemme.
Jeg har skrevet festsange i 29 år, men til sidst blev jeg så træt af dette. Folk havde ikke respekt for almindelige spise- og sovetider, men bankede på døren fra 7 morgen til 22 aften og vi havde en telefon der kimede hele døgnet. Jeg kunne ikke følge med arbejdsopgaverne og måtte sige nej til mange. Succesen kvalte min lyst til at arbejde med dette.  
Jeg har serveret i Forsamlingshuse og haller med hundredevis af mennesker, men også i de noget finere kredse i næsten lige så mange år. Jeg har skrevet ugebladsnovelle, malet sølvbryllupsskilte og den slags. Været gravermedhjælper, og har syet tøj for folk, været rengøringskone for et boligselskab, kun absolut nødhjælpsassistance, samt været kirkekasserer i nogle år.Bryllup 2718 Jeg troede jeg vidste alt om menighedsråd og kirkearbejde, så efter betænkningstid, og en betingelse af, at det ikke indebar jeg skulle løse sognebånd med et antal faste kirkebesøg samt deltage i menighedsrådsmøder, men at det kun gjaldt selve regnskabet, og de møder der udsprang sig deraf, sagde jeg ja. Jeg tog fejl, jeg vidste ikke alt om kirkelove. Det er det mest bureaukratiske system jeg har oplevet. Jeg blev tilbudt at tage endnu et kirkesogn, eller flere under mine vinger, men jeg var ikke interesseret og takkede nej. Den “krig” der er var i menighedsrådene rigtigt mange steder i hele landet, jeg fik kirkebladet, havde jeg ikke lyst til at være en del af.  Et job af den slags var mere end rigeligt til mig. Efter 6 år fik jeg til sidst nok og sagde op, helt uden sikkerhedsnet. Allan gik sygemeldt og hans vores fremtid var i forvejen aldeles usikker, men der måtte forandring til hvis jeg skulle overleve. Vi måtte bare klare at få brød på bordet uden den indtægt. Så var det, at jeg så et barselsvikariat som bogholder inde i byen. Jeg søgte det og sørme om ikke jeg fik lov at passe det i 9 år og 11 måneder inden det snart slutter. De nævnte bijob dækker vist de største og længste i mit liv.
Hvad jeg beskæftigede mig med inden voksenlivet og tjente lidt skillinger ved,  må blive en anden gang.
 

16 kommentarer:

 1. puha,,,,, bliver helt svedt,,,,,,du har prøvet lidt af hvert, du er en fighter,der burde være flere af din slags ,ingen piv og klynk ❤☀

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er stadig mange ting jeg gerne vil prøve. Der var en gang, hvor arbejdet nærmest hang på træerne. Det gør det for så vidt stadigvæk, men så er det helt ulønnet :-)

   Slet
 2. Du har været vidt omkring Pia.. Arbejdssky kan man i hvert fald ikke kalde dig.
  God weekend hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt har jeg da snuset til, men der er meget mere jeg ikke har prøvet. Jeg står klar på springbrædtet :-)
   Tak, her bliver den forrygende. Ungerne kommer :-) God weekend til jer også.

   Slet
 3. Det er næsten som at læse om havearbejdet - utroligt hvad du dog magter. Jeg får en association tilbage til mine år som selvstændig psykolog, hvor min blandede psykologhandel gav betydelig omsætning. Princippet var at kunne jeg skrive mange regninger ville det blive til noget. Du har måske overvejet en virksomhed, der kunne hedde "pigen-fra-landets-kæpheste". I øvrigt er ordet nej opfundet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Psykologiens et spændende emne, jeg kender det dog kun fra læste bøger, men man kan komme langt omkring i et meget lille område :-)
   Jeg gør kun tingene fordi jeg synes der er sjovt, og jeg har sagt nej masser af gange, og tit bare fået sure miner som tak, især med sangskrivningen. Det var ingen guldgrube, men sæsonbetonet og værst om foråret ved konfirmationstid. Jeg havde jo kun et vist antal timer til rådighed, når mit faste job og mit privatliv med familien også skulle tilgodeses og det skulle det. Det var første prioritet. Serveringen og hyggen med kollegerne under borddækning, tilberedning af mad, osv. har jeg af og til savnet, men min nattesøvn har fået første prioritet :-)
   Jeg har ikke planer om virksomhed med eget SE-nr. Men flere kæpheste har jeg ikke noget imod . Det er jo det der er med til at gøre livet sjovt og spændende. Jeg vil gerne det hele :-)

   Slet
 4. Det er helt fantastisk hvad du har været i gang med - hold da op, der er krudt i dig.

  Jeg er medlem af menighedsrådet for Hvidovre sogn og kan skrive under på, at der er meget bureaukrati i kirken, fordi vi er underlagt rigtig mange regelsæt fra Kirkeministeriets side. Det er ikke noget vi selv bestemmer. Til forsvar for de mange regler må man så sige, at det også er rigtig mange penge menighedsrådene landet over forvalter, og da det er skatteborgerpenge skal der naturligvis være styr på det.

  God weekend til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan da ikke lade spændende ting gå fra sig :-)
   Kirkeministeriets regler kender og forstår jeg, og har været til budget- og regnskabsmøder i Provstiudvalget i alle årene, så jeg ved det er rigtigt mange penge, og at de skal forvaltes rigtigt. Hvis bare menighedsrådsmedlemmerne også havde forståelse for det.
   Tak, og i lige måde. Vi er i gang med hyggen :-)

   Slet
 5. Spændende at høre om dit arbejsliv.
  Kan du have en god søndag.

  SvarSlet
 6. Det har også været spændende at være med til. Tak og det samme til dig.

  SvarSlet
 7. Du har prøvet en del, fint også at sige fra når det bliver for bøvlet..God weekend til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt er det blevet til og jeg vil gerne være herren i mit eget liv :-)
   Tak weekenden har været helt fantastisk. God aften til jer.

   Slet
 8. Jeg er godt nok imponeret over alle de forskellige ting, du har prøvet. Hvor mange forskellige jobs er det ikke blevet til? Du må kunne få job mange steder med den erfaring, du har med i bagagen! God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg ikke rigtigt tal på :-) Det kan man jo håbe på, og jeg vil være glad for sølle 2 dage pr. uge :-)
   Tak og god aften til dig.

   Slet
 9. Du har i hvert fald altid forstået at gribe en chance, når den viste sig. Det tager jeg hatten af for.
  Jeg sagde nej tak til et fast job, fordi jeg ikke kunne acceptere, at barselsorloven kun var 12 uger, hvilket resulterede i et års arbejdsløshed. Det er et spørgsmål om prioritering :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg griber enhver chance der lyder interessant :-)
   Ja, der findes mange modeller til at sammensætte et godt liv. Hvis bare man er åben for forandringer kan alt jo ske og meget lade sig gøre.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)