mandag den 28. maj 2012

Pinseløb 10,4 km

Der er ildsjæle, der arbejder rigtigt hårdt for at holde liv i vort lille samfund. I dette tilfælde er det Idrætsforeningen og Fællesrådet der i samarbejde har stået for dette arrangement. Pinseløb 2012Vi er ikke selv med i nogen af disse bestyrelser, men vi giver gerne en hjælpende hånd af og til. Den lille bestyrelse trækker så absolut det allerstørste og tungeste læs. Uden dem så meget anderledes ud. Brugsen støtter op om alle aktiviteter og er altid en villig sponsor af frugt, drikkevarer, præmier og hvad der ellers er behov for. Sidste år var det ganske gratis at deltage i pinseløbet. I år kostede det 25,- kr. pr. næse. Pengene skal gå til at udvikle vores lokalområde, så det bliver endnu mere atraktivt for turisterne at komme og tilbringe nogle dage her. Der arbejdes på projekt Blomstrende Landsby, og en aktivitetsplads skal opføres, så der er brug for en masse frivillige hænder meget snart, da det er et kæmpe projekt. 
Selvfølgelig bakker vi selv op ved at deltage i arrangementerne og i år sponserede jeg to store bradepander med kage. Det var også andre der havde lovet at bage kage og nogen kom med kaffe. 
I år var der gå- eller løbetuter på 4,5 km, 10,4 km og halvmarathon. Desuden var der ruter til rullekøjteløbere på 6,12 og 21 km.
Pinseløb 2012Som sidste år valgte Allan og jeg, at gå de 10 km og søreme om ikke vi fik tilslutning af søster med både en arbejdskollega og vor svoger, og Mads deltog også. I år fulgtes vi 6 af. Derudover var der kun 2 deltagere mere der havde valgt at gå de 10 km. De fleste valgte den korte rute på 4,5 km. Hvor mange der har løbet halvmaratonen eller været med på rulleskøjter, kan vi sikkert læse i avisen om et par dage. Tilslutningen var større i år end sidste år hvor “kun” 90 deltog. I år var det 123 personer der blev indskrevet. Vi ved at flere løbere er nød til at have gennemført ruten, for der var optælling ved vandposterne. Når det antal tilmeldte var nået igennem, pakkede de vandposten sammen og forlod stedet. Det var ikke i orden, for det betød at vi 8, der gik de 10 km, ikke fik vand før vi havde gået 7-8 km. Vi var tørre i halsen, og klistret i ganen. Det var en meget varm tur. Vi prøvede at ringe efter vandforsyning, men der var ingen mobildækning i skoven. Også løberne, som dog nåede de vandposter, der var arrangeret, havde alt for langt til lidt væske i den hede. Det skal gøres bedre til næste år. 
Vanddepot   I mål
Sidste år kom vi i mål, blandt de allersidste. Sådan var det ikke i år, der var vi selv med til at give klapsalver til nogle halvmarathonløbere. Vores tid var stort set som sidste år. Vi gik turen på to timer og 3 min. Det tog altså 6 min. længere i år, men havde vi ikke skulle vente på min kortbenede søster, som hvert år deltager i 7 km ladywalk, så havde vi snildt slået rekorden fra sidste år. Nu gjaldt det ikke om at vinde, men bare om at være med. Der var udtrukket gevinster, og søreme om ikke der stod en flaske rødvin, sponseret af Viceværten, og ventede på både mig og søsters kollega. Hvor mange gevinster der var, har jeg ikke styr på, men der var stadig et par tilbage, da vi fik udlevet vores.

18 kommentarer:

 1. Det er dejligt, at I har ildsjæle, der vil gøre noget for lokalområdet. Sådanne, tror jeg, der mangler i mange lokalområder.

  Det ser ud til at have været en rigtig fin dag. Et gennemsnit på fem kilometer i timen kan I sagtens være tilfredse med. Ud fra din billeder ser det ud til at have været en rigtig hyggelig tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kunne bruge mange flere ildsjæle. Idéer har vi alle nemlig nok af, men det kniber med hænder til at udføre det.

   Det var både en god og hyggelig dag, og 5 km i timen er okay :-)

   Slet
 2. En skønt arrangement og dejligt at der findes ildsjæle, håber at deres projekter kan tiltrække flere turister...Godt gået og så i den varme uden vand (hvilket bare ikke er i orden)...En god uge til dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ildsjæle er guld værd, og vi håber og tror på at turisterne kommer.
   Vi havde planlagt at når vi kom ud ad skoven, ville vi gå ind på en grund hvor vi kender beboerne og drikke vand fra udendørshanen.
   Tak og en god uge til dig også.

   Slet
 3. Godt gået - bogstavelig talt - i sådan en varme ... og nej, det med vandet var ikke specielt godt gennemtænkt.
  Marks ben er heldigvis 100 % i orden igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må blive bedre til næste år.
   Marks ben? Hmm... han har ikke dårligt BEN, ud over den fodboldskade han pådrog sig sidste uge, men den kender du ikke noget til, så det kan ikke være det du tænker på. Han mente han var nød til at springe over, men han løb alligevel en halvmaraton sammen med kæresten.
   Måske mener du Mads´ ben? Det er helt i orden, det har kun nogle større skønhedsfejl :-)

   Slet
  2. Tåbelig fejl, Ellen - selvFØLgelig mente jeg Mads' ben! Sorry ... roder åbenbart M-navne sammen ;-)

   Slet
  3. Det behøver du altså ikke undskylde. Jeg ville bare være sikker på det var det samme vi talte om ;-) Her roder vi ind imellem rundt i mange flere navne :-)

   Slet
 4. skønt med ildsjæle, og godt gået i den varme....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt :-) Ja, tak, godt at ingen faldt om.

   Slet
 5. Ildsjælene er guld værd i de små lokalsamfund. Det lyder rigtig hyggeligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ildsjæle kan vi slet ikke undvære. Det var også hyggeligt :-)

   Slet
 6. Hvor er det dejligt, at der er nogen, der gider gøre en hel masse for jeres lokalsamfund :-)

  Men ja, det må have været en varm fornøjelse. Og så uden vand - puh! Gemalen var starter til et cykelløb og brugte en del krudt på at fortælle de mindste deltagere, at de altså ikke kunne undvære deres drikkedunk i den varme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, ellers havde vi absolut intet her.

   Det var meget varmt. Nogle af os havde vand med til start, men der blev sagt at der var vandposter, og at vi skulle huske at drikke rigeligt hver gang. De er jo ikke til hverken at gå eller løbe med, hvis ikke man har det der lille bælte du sikkert kender.

   Slet
 7. Hvor er det dejligt med sådan en opbakning...det er det skønne og mest værdifulde for små byer. Fantastisk præstation i den varme..godt gået ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Opbakning er altid dejligt, og ikke mindst for arrangørerne. Jeg er mere imponeret over alle de løbere :-)

   Slet
 8. Flot engagement af ildsjælene - må give dejlig fælles fodslag at deltage i.

  :-)Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha.. fælles fodslag, det var lige hvad det var :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)