fredag den 18. maj 2012

Ufrivillig dukkert

Det kunne være endt frygteligt galt. Hvis du kan se noget morsomt, så er det tilladt at grine undervejs. Patienten har endnu en gang overlevet et styrt. Vi griner selv rigtigt meget, det er nemlig slet ikke til at lade være.
Jeg kunne ikke forstå jeg ikke kunne ringe Allan op på mobilen, allerede da jeg mødte på arbejdet lidt i otte. Der kom bare den besked, som vi nok alle har hørt ind imellem, at der i øjeblikket ingen forbindelse var til mobiltelefonen. Hustelefonen svarede ikke. Jeg sendte en sms, men den kunne ikke leveres. Nå, han reagerer nok, når han ser det, tænkte jeg, mens jeg begravede mig i mit arbejde. Over middag kom jeg til at tænke på, at han endnu ikke havde reageret, og beskeden stadig ikke kunne leveres. Jeg tog lidt tidligere fri, for der måtte da være noget galt. Da jeg havde forladt kontoret, og ringede på hustelefonen, tog han endelig telefonen. Jeg spurgte hvorfor han ikke reagerede på sin mobiltelefon. Det er nok fordi den ligger på bunden af havet, siger han lidt bedrøvet. Nå, hvorfor! Hvad er der sket? Jo, jeg kørte ud for at fiske i morges, og da der var overbefolket af fiskere, og ikke rigtigt nogen plads til mig, tog jeg turen under broen, for at gå om på den anden side, og fiske fra reposen, som jeg så tit har gjort. Jeg skrævede over røret, og trådte lige ud i – ingenting, og røg en tur i havet og blev våd fra inderst til yderst. Var der nogen der så det? Ja, masser, hele striben. Hjalp de dig? Næ, men de holdt øje med mig. En af dem kom hen og snakkede med mig, da jeg var nået hen til bilen.
P1050126 P1050134
Allan kørte hjem, hang tøjet til tørre. Det gjorde mere og mere ondt i skulder og nakke, så han ringede til skadestuen, og fik Mads, som havde fri i dag, til at køre for ham. Allan fortæller, at der lød et brag, som han aldrig har hørt magen til, da hovedet ramte stenene. Det lød som om stenen flækkede, og bagefter brød ud i sang. Da de nåede skadestuen, kom en sygeplejerske og tilså ham. Hun ville sætte en halskrave på, men inden hun kom tilbage med den, var han kommet ind til en læge. Efter grundig undersøgelse, og en stivkrampe, kunne lægen give den gode nyhed, at der ingenting var brækket. Det var udelukkende musklerne, det var gået ud over. Lægen mente så åbenbart ikke at du havde brug for halskrave, siger jeg så. Nej, eller også tænkte han, det kunne være lige meget, når jeg alligevel ikke har nogen hals. Er du sikker på du ikke har fået hjernerystelse, siger jeg. Det var han helt sikker på. Allan mener hans hjerne, er hængt op på samme måde som spættens, så den kan tåle alle de stød, uden at tage skade.
P1050128 P1050129
Da jeg kom hjem, gik vi en tur. Allan ville for 3. gang lede efter telefonen, selvom den vist ikke er meget bevendt, hvis den skulle dukke op. Den ligger sikkert kilet fast mellem alle stenene, og gemt af en masse tang, hvis ikke den er røget helt ned på bunden af sundet.

  P1050140
Allan havde lovet Mads, at hjælpe en af Camillas veninder med at flytte i dag. Den veninde Camilla var til afskedsfest hos i sidste uge. Lægen mente nu ikke det var nogen god idé, at Allan deltog i det flyttearbejde, så Mads måtte ud og finde en afløser, der kunne hjælpe ham i stedet. “Tak for hjælpen - gaven” var indkøbt, og da veninden ikke selv er til nogen af delene, bad hun Mads om at aflevere det med en hilsen og ønske om god bedring.

Allan er allermest ked af, at han har mistet sin telefon. Skidt med hullet i hovedet og hudafskrabningerne på benene. Tænder, briller, høreapparater, ur og tøj, har ikke taget skade. Tøjet er tørt igen og et par smertestillende piller har taget toppen af smerterne i nakken og skuldrene. Hovedet kan han ikke dreje uden det smerter, men det går alt sammen over igen om et par dage. Kun fiskestangen har lidt overlast i faldet. Allan er gjort af et helt specielt stof, og jeg er glad for, at han har mere end 9 liv, for de er brugt for længst. Atter har nogen holdt hånden over ham. 

26 kommentarer:

 1. Sikke dog en omgang, godt han selv er ved godt mod og er blevet tør igen. Håber snart smerterne forsvinder.

  Må også indrømme at jeg sidder og smiler ved tanken om hans stunt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu giver vi det lidt tid til mandag, så må vi se hvem og hvad vi skal gribe fat i.
   Vi bruger meget galgenhumor her til at "overleve" på :-)

   Slet
 2. Sikken dog en forskrækkelse at få det kunne jo have gået grueligt galt. Det er godt at Allan har en skytsengel der passer på ham. Håber at I får en fredelig weekend uden skader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne det nemlig. Jeg tror næsten han har mere end en skytsengel :-)
   Han laver stort set ingenting i dag, så mon ikke skaderne bliver begrænset :-) Vi havde ellers nogle opgaver, men jeg må klare det alene, mens han ser på og laver kaffe :-)

   Slet
 3. Uf, det lyder faktisk rigtig væmmeligt. Det er til gengæld rart at tænke på, at der var folk, der så Allans stunt, så de kunne have fisket ham op igen, hvis hans hjerneskal havde været knap så tyk, og han var blevet liggende med næsen under vand. Puha, han må være født under en heldig stjerne - og så pyt da med den sk- telefon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter hans historie at dømme, fatter jeg ikke der ikke er sket mere, og det forstår han heller ikke selv.
   Jeg er helt enig, og det er han sådan set også selv, men det irriterer ham voldsomt med den telefon. Eller allermest sim-kortet med alle oplysningerne.

   Slet
 4. Ej, altså! Hils ham lige fra os og sig, at vi er glade for, at det ikke gik værre. Ærgerligt med telefonen, men det er trods alt kun en ting.
  Der er åbenbart bare nogen, som nogen andre holder hånden over. Jeg er ikke specielt religiøs, men en gang imellem sker der noget, man liige er nødt til at tænke lidt over.

  PS: Tak for brødopskrift. Det var da vist noget af en opgave at forsøge at rekonstruere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg, og vi er rigtig mange der er glade for det ikke gik værre :-)
   Allan siger somme tider, at han er født under en uheldig stjerne. Jeg synes dog det modsatte, med alt det han har overlevet uden mén. Alle hans skavanker har ikke noget med det at gøre. Han må godt finde en anden måde at få opmærksomhed på :-)

   Velbekomme :-) Egentlig ikke. Jeg har faktisk kun lavet 3 forsøg, inden jeg synes det var godt, jeg bruger jo sjælden opskrifter til brød og boller, men blander bare noget sammen :-)

   Slet
 5. Sikke da en tur, godt det ikke gik ham værre. Telefonen er da trods alt til at erstatte, det er noget sværere med et hoved. Ønsker ham god bedring hurtigt.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og du har helt ret. Tak skal du have :-)

   Slet
 6. Pyyhhhh... Det lyder som en træls dag for Allan, godt det ikke gik værre. Hils og ønsk ham god bedring fra os i Roskilde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig godt. I dag kan han ikke drikke en ordentlig øl, fordi det gør ondt at lægge nakken tilbage. Gad vide om det betyder, at der er et glas rødvin mere til mig i aften!
   Tak, jeg hilser.

   Slet
 7. Sikke noget at gøre, og jeg kan sagtens forstå at han er ærgerlig over at have mistet sin telefon, og at han gerne vil finde den igen. Den hører jo lissom ind under kategorien "personligt udstyr" og når den temmeligt sikkert er helt død, vil man godt selv smide den ud. For sim-kortet er mere hårdfør.

  Håber han tager den lidt med ro i de næste par dage.

  Og at forsikringen (en eller anden af dem) dækker telefonen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Han har været ude at lede igen i dag. Det nye sim-kort kom med posten i dag, så nu skal vi bare have købt en telefon.
   Han tager den meget med ro, han er også endnu mere øm i dag, men sådan er det, det ved vi jo.
   Forsikringen, det tror jeg nu ikke, vi tegner aldrig ekstra forsikring når vi køber ting, men det er da værd at undersøge om de almindelige forsikringer dækker noget. Så er der arbejde til ham på mandag :-)

   Slet
 8. Uhhhh jeg synes det lyder uhyggeligt.... Og man skal nok slet ikke tænke på hvad der kunne være sket..... Men hvad hulen ligner det , at de ikke kommer for at hjælpe....... FOLK !

  Rigtig god bedrig til ham !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det KUNNE i hvert fald være endt rigtigt uhyggeligt. De fleste gange, må man tilsyneladende regne med at klare sig selv. Jeg håber de havde gjort noget, hvis han ikke selv var kommet op.
   Tak skal du have.

   Slet
 9. åå nej sikke en redelighed,jeg sad med hjertet oppe i halsen, alt imens jeg læste ,ønsk din Allan rigtig god bedring....

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er leveringsdygtige i mange af den slags historier. Ind imellem skulle man næsten tro vi (Allan) opsøgte dem med vilje.
   Tak skal du have.

   Slet
 10. Sikke en beretning. Man kan hurtigt komme til at bidrage til den gode underholdning. Det er nu godt, at nogen holdt hånden over ham. Også selv om det kostede en telefon. God weekend til jer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den slags underholdning er Allan ekspert i. Han vil glæde sig lidt mere over livet nu, siger han.
   Tak, og god weekend til dig og din lille familie :-)

   Slet
 11. Sikke uheldig, men pyt med telefonen, den kan da erstattes. Mærkeligt at folk ikke hjælper i sådan en situation.
  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig. Allan mener det var ham der var længst væk, er fulgte lidt op. Tak, og god weekend til dig.

   Slet
 12. Hold da op en historie; godt at der kun skete telefonen noget, den er trods alt bare en død ting, selvom jeg selvfølgelig godt kan se, at der er ærgerligt at miste SIM-kortet med alle telefonnumre osv.

  Allan må virkelig have en skytsengel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tingene går somme tider stærkt her, og der er mange måder at skabe lidt opmærksomhed omkring sig på.
   Han havde heldigvis en liste på pc´en med telefonnr, så de fleste er kodet ind igen.

   Slet
 13. Dét sgu min far det dér :-) Verdens mest uheldige menneske, hvis ikke han bliver holdt i kort snor! Sikken fin gave Joan gav ham, det var da utrolig pænt af hende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, han er stadig den samme :-) Måske jeg skulle låse ham inde, når jeg ikke er hjemme :-)
   Det var rigtigt sødt og betænksomt af Joan.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)